#923: REMAJA TIDAK DISOROK MAKHLUK HALUS (UPDATED) #villanabila

#923: REMAJA TIDAK DISOROK MAKHLUK HALUS (UPDATED) #villanabila

Remaja berusia 16 tahun, Izzat Izzudin Hussin yang heboh diperkatakan kononnya disorok ‘makhluk halus’ di Villa Nabila akhirnya ditemui selepas tengah malam tadi, ‘menyorok’ di rumah seorang rakannya di Flat Desa Mutiara Johor Bahru. 
Kisah sebenar, kronologi bagaimana Izzat Izzudin ended up di Flat Desa Mutiara itu bakal mencalit tahi di muka para pejuang ‘kebenaran hantu’ yang sebenarnya dongeng semata-mata.

Ia akan turut secara terang, secara jelas, tiada unsur mistik, tiada unsur yang hebat diperjuangkan di internet terhadap ’23 orang’ atau ’22 orang’ yang ‘ghaib secara tiba tiba mahupun tujuh orang yang kononnya ‘dapat menyelamatkan diri’.

Dongeng tetap dongeng. Itu hakikat. 

Yang pasti, setakat kebenaran yang diperolehi tengah malam tadi, Izzat berada di rumah rakannya itu bukan diterbangkan oleh mana-mana makhluk halus, jin mahupun hantu raya.

Aku bersama Mazidul Akmal Sidik di Bandar Dato Onn selepas menerima panggilan dari sumber sumber awam mengenai penemuan Izzat Izzudin selepas tengah malam tadi.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff dijangka mengadakan sidang media jam 11 pagi mengenai kes ini.

Apapun, aku masih lagi ketawa besar dengan Mazidulakmal sejak tengah malam hingga saat ini.

Tunggu update dari blog ini nanti.

0 Replies to “#923: REMAJA TIDAK DISOROK MAKHLUK HALUS (UPDATED) #villanabila”

 1. Suka baca sebagai mengetahui yang terkini tapi yang satu tu tajuk gangster perempuan tak boleh nak baca macam ….hai gerun lah…hati kering…kejam ….tak tercapai dek akal…

 2. Suka baca sebagai mengetahui yang terkini tapi yang satu tu tajuk gangster perempuan tak boleh nak baca macam ….hai gerun lah…hati kering…kejam ….tak tercapai dek akal…

 3. HAHAHAHAHAHA. Hadoii.. Budak ni pun satu hal. Dah lepak rumah kawan tak bagitau mak bapak kan. Bagus betul perangai.

  Sampai malam tadi, masih ramai org berkumpul di depan villa nabila macam ada pesta. Hahahahahaha.

 4. HAHAHAHAHAHA. Hadoii.. Budak ni pun satu hal. Dah lepak rumah kawan tak bagitau mak bapak kan. Bagus betul perangai.

  Sampai malam tadi, masih ramai org berkumpul di depan villa nabila macam ada pesta. Hahahahahaha.

 5. Gud job en hazrey n en mazidul…jangkaan saya mmg tepat..dah agak dah kehilangan bdk tu mmg xder kna mgna dgn ksah2 mistik..bkn x percaya alam ghaib tp saya lbh percaya ada penjelasan yg lebih logik dan rasional disblk kehilangan bdk ni..mohon izin encik share post encik di fb saya..

 6. Gud job en hazrey n en mazidul…jangkaan saya mmg tepat..dah agak dah kehilangan bdk tu mmg xder kna mgna dgn ksah2 mistik..bkn x percaya alam ghaib tp saya lbh percaya ada penjelasan yg lebih logik dan rasional disblk kehilangan bdk ni..mohon izin encik share post encik di fb saya..

 7. Dah agak dah kesudahannya kes ini. Tapi tidaklah sangka bahwa ianya berlaku di Johor, kawasan jajahan hang. So, pembaca akan mendapat liputan yg lagi benar dan sahih tanpa perlu bersusah payah klink link sana link sini yang akhirnya, hampir semuanya merapu atau copy paste.

 8. Dah agak dah kesudahannya kes ini. Tapi tidaklah sangka bahwa ianya berlaku di Johor, kawasan jajahan hang. So, pembaca akan mendapat liputan yg lagi benar dan sahih tanpa perlu bersusah payah klink link sana link sini yang akhirnya, hampir semuanya merapu atau copy paste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *