TIPS GADUH.

TIPS GADUH.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kGNuERFrWS8]

Aku pasti, video di atas ini melibatkan orang Kelantan berdasarkan loghat yang dapat didengar. Kalau aku salah, tolong beritau, jangan nak meroyan macam tak dapat pisang dua bulan.

Apapun, yang paling penting ialah:

1. Kalau gaduh dan ketika itu, anda memakai kain pelikat, pastikan ia dilipat ke belakang ala ala mamak, kerana jika anda terlentang, takut masuk angin. Itu petua orang orang tua, elakkan kawasan itu dimasuki angin. Teknik mengikat kain diajar pada time code 0:17. Perhati betul betul ya.

Berikut diberikan kepada anda tips secara terperinci:

Masukkan tangan anda di antara peha secara perlahan. Sambil itu, 
pastikan mata anda check line clear atau tidak, dikhuatiri kena pukul curi. 
Keselamatan mesti dijaga setiap masa der. Benda nak pakai lama kan.

 Selepas memastikan line clear, kain yang dihantar ke bahagian belakang dilakukan secara perlahan lahan tanpa mengganggu pergerakan organ sensitif, tarik tanpa mencerut terlalu ketat. Pastikan terdapat ruang angin yang membolehkan organ bernafas. Selitkan bahagian yang diambil dari depan itu ke bucu atas dan selitkan kemas kemas. Kalau boleh, dapatkan seorang rakan untuk melakukan selitan itu. Tapi INGAT, pastikan rakan anda itu tidak mempunyai rekod menghantar sms pada nombor yang ditemui dalam tandas awam. Oh, jangan lupa, mata juga kena sentiasa AWAS.
Langkah terakhir: Pusing ke arah sasaran dengan membuka sedikit kaki dan tidak terlalu kepit kerana ia tidak membantu perjalanan darah. Ia boleh mengakibatkan pergerakan anda sedikit lari pitch, namun ia menjamin masa depan apabila anda berkeluarga kelak. 

Ini dia, gambar lengkap bagaimana kain anda perlu diselitkan. Ingat, anda perlu mengucapkan terima kasih pada mamak yang dah berjuta di Malaysia ni kerana tanpa mereka, kita tak akan tahu, kain pelikat juga boleh digunakan sebagai lampin. Unik dan cute bila kita pakai macam ni berjalan di Bukit Bintang. Amaran: jika anda berpakaian begini, anda bakal terdedah dengan siulan anak muda. Wiwittt. Manja u nih.

2. Kalau dengar ada gaduh, cepat cepat tukar kain. Ataupun, kalau dah dengar angin angin ada gaduh esoknya, tidur dengan seluar pendek – seeloknya tights supaya senang anda lurutkan jek bila kehadiran anda diperlukan.

3. Di time code 0.44, anda sebagai spectator perlu memberi perangsang kepada mereka yang terlibat dalam pergaduhan sebab anda tahu di mana bahagian yang boleh dijadikan sasaran. Anda tidak perlu menyokong mana-mana pihak sebaliknya jadikan ia sebagai bahan untuk diupload di youtube. Saranan penonton pada time code ini sangat baik, sama seperti ketika menonton perlawanan bolasepak, ke mana bola hendak dihantar. Ingat, jangan bakar stadium tau.

4. Jika lawan anda bukak baju dan nampakkan badan ketak ketak dia dan kebetulan anda perasan ada orang sedang merakamkan pergaduhan  itu, pastikan anda juga bukak baju kerana lelaki tanpa baju adalah lelaki seksi. Sungguh. Lagipun, kalau koyak leceh, nampak sangat anda kalah.

Ini teknik menyerang menggunakan jurusan sayap burung iaitu dengan melebarkan ruang serangan. Pastikan jeans yang anda guna Levis 501 sahaja dan pastikan logo sentiasa ketara untuk dilihat dalam video yang dirakamkan. Talipinggang mesti ternaik sikit pada logo itu takut orang tak tahu kita pakai Levis.

5. Jika anda tahu teknik poco poco, pastikan anda menggunakan teknik itu kerana ia dapat mengelirukan penyerang. Lenggokan tarian poco poco mampu mengelakkan diri anda dari ditendang ketika anda menyengetkan punggung anda.

 6. Jika anda mendapati penyerang anda lebih dominan dan anda dah dapat telahan dan kelopak mata kiri dah berdenyut denyut tanda nak nangis, teknik memperdayakan musuh kena sentiasa disiapkan dalam diri anda. Antara teknik yang paling mujarab boleh digunakan dan amat efektif adalah teknik berikut:

Tekniknya ialah buat buat pitam sambil anda meraung adehhhhhhhhhh, aku nak matiiiiiiiiii. Penyerang akan berpikir dua kali untuk terus melakukan serangan.

Apabila ancaman sudah kurang, anda boleh cepat cepat bangun dan lariiiii dan sambil lari, jerit jerit sekuat hati – acahhhh jekkkkkkk ahakssssss. Jangan toleh belakang tau dan jangan balik rumah. Pegi rumah orang lain sebagai mengelirukan musuh anda yang sah sah dah tau rumah anda kat mana. Poyo kau ni.

Apapun, semua teknik ini penting untuk kita menghadapi serangan atau menyerang. Style kena ada. Lipat kain pun kena betul. Badan kena ketak ketak dan sapukan sedikit minyak untuk nampak macam Rambo sikit dan pastinya anda akan dapat mendengar “Wahhh abeh ramber..”

Entry ini dibawakan khas kepada anda oleh TM – Penyedia Jalur Lebar Komuniti Anda!

Ya, video itu sebenarnya viral untuk mempromosikan Pusat Jalur Lebar Komuniti. Semua itu lakonan semata-mata. Benci tul ai kena tipu tau. Haha, agaknya kot sebab aku tengok kedai tu pun tak bukak tapi budak amik gambor ni asyik hala kat kedai tu jek. Apa kejadahnya kan. Haha. TM jangan saman aku ya. Sekarang musim orang saman. Ai garang tau.

 Nengok muka geram ai. Eeeeeeee geramnyeeeeeeeeeee nyeeeerrrr nyeeerrrr. Hoii apa nengok nengok!!!@#$
(kredit to Miss Volvo for this epic pic).

26 Replies to “TIPS GADUH.”

  1. Gaduh aper ke jadah nyer macam tuh?
    Ingat dah handal ler tuh, bukak baju. Macam orang meroyan dalam pantang jer aku tengok.

    Tak ketahwan hala pun. Tau tau lempaq kayu. Piiiraaaahhh!

  2. Gaduh aper ke jadah nyer macam tuh?
    Ingat dah handal ler tuh, bukak baju. Macam orang meroyan dalam pantang jer aku tengok.

    Tak ketahwan hala pun. Tau tau lempaq kayu. Piiiraaaahhh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *