Month: April 2011

WEEKEND UPDATE: LAGU RASMI WELCOME TO MALAYSIA.

WEEKEND UPDATE: LAGU RASMI WELCOME TO MALAYSIA.

Hahahahahahahahahha, celaka tul penulis ohbulan. Pepagi aku dah gelak macam orang kena sawan.Bercucuran airmata aku ketawa. Hahahahahahahah Ini posting original ohbulan. Hahahah. Siap tweet pada Siti Nurhalija. Hahahahah Amaran: kalau bukak video bawah ni dan kantul dengan boss, beritau dengan muka serious: “Boss, sorry ini lagu rasmi Welcome To Malaysia, nak hantar ke Jerman dan…

Read More Read More

JUSTIN BIEBER.

JUSTIN BIEBER.

They shouted Marry Us! If it is Justin Bieber, boleh jek share share ni. Tak kisah. If this is Justin Bieber, what will they shout? Please suggest.

GUESS WHAT? SAYA PESERTA MASTERCHEF MALAYSIA !! YAY!!

GUESS WHAT? SAYA PESERTA MASTERCHEF MALAYSIA !! YAY!!

Ya, sila bersorak sebab aku akan masuk pertandingan MasterChef Malaysia! Haaa, korang jangan terkejut, kau ingat, aku ni pandai meroyan jek kat blog dan pandai mintak orang letak header blog?  Tolong sikit ya. Aku memang pandai masak!  Aku rasa memang senang aku nak ‘kitai’ peserta lain. Ini berdasarkan pengalaman aku yang banyak dan pengetahuan aku…

Read More Read More

IBADAH PONDAN – HANYA SOLAT DAN MENGAJI, TAPI TETAP BERPAKAIAN WANITA.

IBADAH PONDAN – HANYA SOLAT DAN MENGAJI, TAPI TETAP BERPAKAIAN WANITA.

Sambil aku memandu dari Johor Bahru ke Putrajaya yang sangat jauh ni dengan harapan dapat berjumpa dengan kawan aku yang bekerja di Kementerian Sumber Manusia yang dah lama aku tak dapat jumpa, seorang rakan menghantar mesej mengajukan satu soalan yang sangat baik. Mungkin takde kesempatan aku jumpa sebab depa pun tak mahu jumpa aku. Sibuklah…

Read More Read More

MAIN BOLA JOM. TAPI KENA PANDAI PANJAT PAGAR TAU.

MAIN BOLA JOM. TAPI KENA PANDAI PANJAT PAGAR TAU.

Wiiii. Hahaha. Sewel korang ni tau. Ok enough with the wiiiiiii thingy ok. Wiiiiiiiiii. Anyway, semalam tetiba aku gelak sesorang, selain baca komen korang semua in my previous entry on the douche beg that actually asked people to post their blog headers, aku teringat kisah aku main bola kecik kecik dulu. Ya, aku memang suka…

Read More Read More

Sila Letak Header Blog Saya Untuk Glamerkan Saya Lagi.

Sila Letak Header Blog Saya Untuk Glamerkan Saya Lagi.

Saya dulu kecik kecik, kurang susu badan sebab adik beradik ramai. Masa di sekolah, saya kurang kawan sebab badan saya bau bushuk. Lagipun saya memang tak suka kawan dengan orang, saya macam rasa mereka ni semua nakkan sesuatu dari saya. Saya selalu elak makan di kantin, sebab saya tak shuka diaorang tengok saya. Saya tau,…

Read More Read More

BIG SURPRISE.

BIG SURPRISE.

Birthday surprise? Nope. Last Saturday and Sunday, aku bertemu dengan team blog hiburan ohbulan.com di Johor Bahru. Pertemuan yang sangat panjang tu untuk satu pendedahan yang akan mengejutkan ramai orang. Aku sendiri terkejut sampai sekarang. Thank you to team ohbulan for driving all the way from the capital to get the news, FIRST HAND. Dan…

Read More Read More

WHY THE FUCK DO WE BLOG?

WHY THE FUCK DO WE BLOG?

Sounds rude?  How about this: semakin ramai yang menulis blog dengan mempersundalkan diri sendiri.  Kenapa aku cakap macam tu? Kekadang (read: selalu) aku menyampah dengan orang orang yang tinggalkan komen dan buat promosi BODOH dan sebodoh tulisannya semata-mata nakkan orang masuk blog diaorang. Seingat aku, sejak aku menulis di blog ni, tak pernah sekali pun…

Read More Read More

WARGA EMAS BERUSIA 27 TAHUN.

WARGA EMAS BERUSIA 27 TAHUN.

Yeah, you read it rite. She is 27 years old. That is what she answered when asked by an Immigration Officer during an inspection on a bus ferrying factory workers in Plentong, Masai, Johor Bahru late last nite. “Betul, saya 27 tahun!” Mereka di tahan dalam satu operasi eksklusif bersama kami terhadap sebuah bas kilang…

Read More Read More

SAMAN DI KALANGAN ARTIS.

SAMAN DI KALANGAN ARTIS.

Apa tujuan ruangan gosip di akhbar hari ini?  Ia tak lebih dari menghangatkan industri. Tapi kekadang aku tengok, gosip yang ditulis semakin mengarut.Biarlah. Aku pun jarang baca gosip kecuali pasal Miera Liyana. Haha. I know what you wear last event. Dan kekadang ruangan gosip langsung tak menduga minda. Kalau minat main teka teki, boleh baca…

Read More Read More