Me dun spiki enggris

Me dun spiki enggris

Aku nak mintak maaflah tak sempat nak upload gambar bayi yang dibuang itu hari. Tak sempat, sebab sibuk sesangat. Lagipun tak sampai hati. Bayi tu cuma berusia empat hari. Tapi hakikatnya, aku tersangat geram dengan maknya, rasa macam nak penampar jek.

Kebetulan maknya ada masa mayat bayinya ditemui.

Anyway, I was browsing the net dan ter-singgah kat web 1Malaysia milik our Prime Minister. Ia satu web yang sangat santai and baik sebab berjaya connect to the net community. Kudos to him and his advisor.

Aku sempat membaca beberapa artikel termasuk PM beli anak kucing dan meminta pengunjung untuk menamakan kucingnya. Read here. That is a good PR and he is definitely communicating with his rakyat. Kudos again.

Apapun, aku tertarik dengan satu komen dari pengunjungnya.

Siti Syuhada Ab Rahim: Cat names
Salam.. Dato seri and all of familys.. I like about that title of cat names.. Before this, I am also had too cats, but was dieds. For my suggestions, I would like dato’ given cat names is Preety white.Malaysia for all..TQ

July 12, 2010

Aku tak rasa pengunjung ini menggunakan google translation tetapi lebih kepada direct translation. Good effort though cuma agak salah tempat. Komen di bawah.

22 Replies to “Me dun spiki enggris”

  1. Sir, you published now already komens that want to promote married twice or third? You looks an very good people. Before this my blog also got but I deleted.

    Long time I don't heared you talking.

  2. benda yang aku tak faham. kenapa dia kena tulis english?
    sedangkan entry tu in BM. then dia cakap pun ngan orang melayu kan. of coz PM faham kot.
    lain la dia nak cakap tu ngan white yg mmg x reti bm. so aku faham.

    serious my head spin-spin like the clubbing in my head.

  3. Ni la bahana tak emphasize English lesson in school – asyik nak memperkasakan Bahasa Malaysia saja sedangkan kita kena akui hakikat English adalah antara bahasa utama dunia.

    Tapi aku salute her effort to use English even though spelling and grammar lintang pukang.

  4. Bro,

    Saya ni sekolah tak tinggi, jadi tak faham sangat bahasa orang putih. Nak gelak pun tak tau kat mana lucunya. Tapi saya cuba nak berbahasa orang putih dengan terjemahan dalam talian di internet.

    Setelah di terjemahkan:-
    di sini:
    http://www.stars21.com/translator/malay_to_english.html

    I was not my high school, so do not understand is the language of the white. Image I do not know where it is lucunya. But I am trying to get white people speaking in line with the translation on the Internet.

    (memang bombastik)

    HA HA HA HA
    ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺

  5. I too no understand the speak. I too have cat. I put cat my name Mika. Cat me like to catch coacroach and take back to house. I so scared and shouting like people crazy.

    Vic menggunakan direct translation.

  6. See what I did there? 'A normal grammatically correct COMMENTS'? HAHAHHA I'm a genius. 😀

    (okay fine, that was a genuine mistake but I'd like to sound smart 🙁 )

  7. Hahahah.. komen korang bagai bateri baru kat lampu suluh aku.

    me, busy very, so kenot rait long long. somehau, i has write. teng que plis kam again

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *