Month: March 2010

I BROUGHT RM30,000 CASH.

I BROUGHT RM30,000 CASH.

Aku: “How much are you being paid for the job?” Gadis: “I am not working, I have my own money.” Aku: ” When did you arrived in Malaysia?” Gadis: “November.” Itu jawapan seorang dari gadis Filipina yang ditahan bersama-sama empat lagi rakannya di sebuah kondo di Mount Austin. Mereka sanggup melompat keluar dari tingkat empat…

Read More Read More

UPDATED: GURU AGAMA KENA CEKUP BERKHALWAT.

UPDATED: GURU AGAMA KENA CEKUP BERKHALWAT.

“Tak kak, saya duduk sorang sorang jek (di rumah ni).” “Saya tak pernah bawak lelaki masuk rumah ni kak.” “Saya tinggal sorang jek kat sini. Cari kawan serumah tapi tak dapat dapat lagi kak.” Itu antara jawapan seorang guru agama berusia 27 tahun ketika disoalsiasat pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam Johor awal pagi tadi di…

Read More Read More

FIRST TIME EVER – PREMIERE !! TAG 888

FIRST TIME EVER – PREMIERE !! TAG 888

All my life, well let me check, ermm.. one two, four, thirteen, ok it is twenty one years now, I’ve never been tagged. What on earth is tag? Geotag? Luggage tag? Aiyah. A fellow blogger (read: yang bakal menyediakan katil, tilam, bantal, kenderaan dari airport apabila aku di Norway), has tagged me. Naz of Norway…

Read More Read More

Bagaimana Menangani Mental Disorder.

Bagaimana Menangani Mental Disorder.

Aku sungguh terharu kerana ada seorang blogger biarpun mengalami mental disorder tetapi sanggup bersusah payah memaparkan gambar aku di blognya yang tak ada manusia pergi. Mungkin blognya itu dikhususkan untuk jin semata mata. Mengalami delusion adalah satu penyakit yang agak kronik kerana mulalah mendengar bisikan bisikan dalam kepala. Haha. “Tulissss.. ohh manusia…. uhhhhh…. tulissssss….(sila guna…

Read More Read More

RERUN: BERKONGSI RASA, MENYELAMI DERITA.

RERUN: BERKONGSI RASA, MENYELAMI DERITA.

Entry ini sudahpun di publish sebelum ini, tetapi aku rasa ia harus dipaparkan sekali lagi untuk mereka yang terlepas akan cerita ini. Ini bukan kisah berapa banyak duit kita boleh dapat, ini bukan kisah apa kereta kita nak beli, kasut apa kita nak pakai dan sofa apa yang kita nak beli. * * * *…

Read More Read More

CERITA TAK BEST. KALAU TAK SUKA, CLICK X ATAU TEKAN ALT F4 SERENTAK. INI BUKAN CERITA PANCUT MEMANCUT ATAU LALUAN BELAKANG.

CERITA TAK BEST. KALAU TAK SUKA, CLICK X ATAU TEKAN ALT F4 SERENTAK. INI BUKAN CERITA PANCUT MEMANCUT ATAU LALUAN BELAKANG.

Cerita ni memang tak best. Sungguh tak best. Ia tak sehebat cerita berjalan kaki sekilometer tanpa kasut dan menangis macam budak kecik tak dapat gegula kapas kat funfair. Ia cerita gathering. Gathering yang tak sehebat gathering yang memerlukan kehadiran FRU dan banyak air terpaksa dipancut. Ya, pancut. Tak kira apa jua cara, ia tetap dipancut.…

Read More Read More

BLOGGERS THAT CAME..

BLOGGERS THAT CAME..

Salam. Penganjuran gathering oleh bloggers untuk bloggers dianggap berjaya oleh mereka yang hadir. Mewakili penganjur, kami ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi menunaikan jemputan kami. And you guys rock! Majlis ini dianjurkan Mazidul Akmal Sidik, Shamsul, penulis blog ini yang shangat anda shuka dan Zara. Dan aku sendiri agak terkejut kerana ada jugak yang tak…

Read More Read More

AKU SANGAT KECEWA DENGAN GATHERING BLOGGERS DI HUTAN RIMBA KOMANWEL.

AKU SANGAT KECEWA DENGAN GATHERING BLOGGERS DI HUTAN RIMBA KOMANWEL.

Sekarang jam 4.09 pagi, aku baru tiba dari Kuala Lumpur selepas menghadiri perjumpaan blogger di Hutan Rimba Komanwel, di Rawang dari jam 11 pagi hingga 7 malam semalam. Aku tiba lewat di Johor Bahru dengan Mother Of All Gegula, Ezreen dan Boy sebab kami singgah di Danau Kota untuk jumpa dengan my favourite nieces yang…

Read More Read More

PERJUMPAAN BLOGGER

PERJUMPAAN BLOGGER

Untuk semua yang sudi datang, terima kasih, dan sekali lagi, aku nak cakap, tak perlu ada blog pun tak apa, yang penting ada hidung. Tak kisah pun yang penyek atau kembang macam aku, janji datang. Kami pun bukan nak ajak kahwin, atau ajak tunang, apatah lagi nak ajak kahwin lari. Dan, untuk makluman, kami bukan…

Read More Read More