MURTABAK ANYONE? I’M BUYING.

MURTABAK ANYONE? I’M BUYING.

Memang tak ada kena mengena kan tajuk. Some of my visitors pun ada yang selalu lari tajuk bila comment and I am just trying to make a point here. Hahaha.. Tak ada kena mengena pun kan. Hahaha.. Sukalah kan, my blog. Hahaha.. Ok ok.. Your blog too.

Somehow, today I feel exhausted and sleepy.

Let’s not blog today, shall we? Jangan sentuh keyboard pun today for the next 24 hours.

But quickly now, I read a comment in Berita Harian today about me being emotional and burst into anger during the coverage at Mawi’s nikah ceremony:

Click Here For Full Article

Kegagalan mendapatkan acara penting itu menimbulkan rasa marah dan emosional kepada wartawan yang ditugaskan untuk membuat liputan pernikahan penyanyi itu. Ini menyebabkan pada Sabtu lalu, dalam berita Buletin Utama terkeluar ungkapan kenyataan “… membuat liputan perkahwinan anak raja lebih mudah daripada majlis perkahwinan Mawi..’.

Laporan yang dibuat seolah-olah majlis pernikahan itu kecoh kerana wartawan TV3 dihalang membuat liputan itu. Kita yang menonton berita itu, berasakan tidaklah kelam kabut seperti yang digambarkan. Mawi adalah penyanyi popular. Dia dan keluarganya mahu majlis perkahwinannya berjalan secara teratur dan lancar. Ramai wakil media akan berpusu-pusu hadir untuk membuat liputan. Bagi memastikan keadaan itu, sudah tentu ada beberapa peraturan perlu dipatuhi, termasuklah wakil media.

Kenyataan yang berbau sangat emosional ini sekali lagi mengelirukan penonton dan seterusnya merosakkan kredibiliti Buletin Utama pula. Ini kerana daripada perspektif penonton apakah benar membuat liputan perkahwinan anak raja itu mudah, iaitu tanpa undangan secara rasmi, tanpa perlu ada protokol dan boleh ‘main serbu’ saja?

First, we were NOT the one yang ungkapkan perkataan itu, but merely quoting another paper seperti imej di bawah ini:

I think the paper cutting is self explanatory and need no further explanation from me. Period. This has been posted prior to this entry. Click this link: Retro Of Entry

Aku masih ingat, aku tidaklah emosional mahupun marah ketika ia berlaku in fact masa tu aku rasa I was the sweetest and adorable person dan aku rasa aku, ketika menangani krisis di event itu rasa pelik dan hairan sahaja dan TIDAK, saya tidak crash the party. That is rude kan. Itu kan majlis orang and we were merely there to do a report. We asked for permission and we were denied and we were ok with it until the grass incident and the media conference incident. I shall not repeat myself of what had happened, redundant pulak kan, lagi pulak today feeling exhausted after driving through bumper to bumper congestion di Tambak Johor malam tadi to and fro Singapore. Malam ni nak pergi lagi, nak tengok lampu lap lip kat Orchard Road.

Cuma nak jelaskan one thing tu jek. But if you read the full article, it is a fair view except some are incorrect as above.

Lastly, this is a picture of murtabak TAK SEDAP WHICH COST ME RM15 in Singapore last night.

Memang tak sedaplah murtabak ayam ni. Tak boleh lawan murtabak Singapore (??) yup, tapi kat depan Syahbandar kat JB ni. Best giler. Lama tak pergi sana. Ataupun kat Kg Melayu. Power beb.

Manakala siapa nak beli biskut atau kuih muih termasuk untuk dijadikan hantaran kahwin dan cenderahati majlis perkahwinan bolehlah click di sini: Resipi Mak. Kan best cerita cerita macam ni, pasal murtabak, pasal kuih, pasal majlis kahwin. Ehh ada ehh aku sebut majlis kahwin?

Morale of the story is, jangan percaya DonC the next time he brings you for ‘mengeteh’. Hahahaha. Or is it that – itu standard murtabak Singapore – tak sedap? Haha.. Let’s talk about murtabak shall we? Share with me the best murtabak that you know and post it here. That will be even better kan rather than talking about whatever that we were talking about. Err.. kita cerita apa ahh tadi?

Alah bolehlah..

Yup, my parents decided Zulhazri is suitable to be my name. Please come again. No restriction.

29 Replies to “MURTABAK ANYONE? I’M BUYING.”

  1. Malam tadi adik bongsu kembar saya beli murtabak pasar malam. Sedap. Isi dia cukup-cukup je. Dengan ayam dan segalanya.

    Apalah kaedahnya kena makan murtabak sampai sanggup seberang tambak johor tu?

    RM15? WAH MAHALNYA. MAHAL GILAK!.

    KASUT SAYA BARU BELI RM10 je.

    Tapi murtabak bulan puasa memang selalu tak sedap dan mahal. Walau kat mana-mana pun. Yang selalu pasar malam jual lebih murah sedap pun jadi tak sedap masa bulan puasa.

    ADA ORANG LAIN KONGSI PASAL MURTABAK KE BANG?

    Nanti jatuh populariti nanti.

    Hahahahaha

    Susah saya nak dapat beg tangan LV nanti.

    Nama tu macam pernah nampaklah. Tapi macam buat tak nampak selalu sebab dulu tak popular.

    Hahahahaha

    Lebih penat dari menekan-nekan punat keypad hp undi mawi dulu. (Oh i`m one of his big fan tau)

    hahahahaha

  2. MAWI DIAM DIRI SEBAB DIA ADA 3 MAJLIS bang…

    Nanti kalau tak, majlis ketiga dah jadi suam-suamlah.

    So, takperlah. Manipulasi ENCIK ZULHAZRI.

    Jangan buat saman malu bang. Nanti diorang malu. Abang pun kan nanti lebih popular.

    This is the game. So, put yourself as the player. and SCORES.

    KEEP IT COOL.

    P.S: PASS ABANG KURANG BESAR TU. CETAKLAH PASTU PRINT SAIZ A0. (Tapi pass yang saya bagilah.)

    hahahaha

  3. Zakiah, meliur aku baca kau cerita pasal murtabak ni. Tapi betullah, murtabak kat pasar malam kekadang lebih sedap dari yang kat restoran. Serious. That is what I was trying to tell everyone. Tapi kat pasar malam pulak, hygiene depa tak jaga, kekadang tepi jalan lori laju habuk semua naik terus jadik topping murtabak.

    Semalam, wifey and I supposed to go to Orchard Road nak nengok lampu lap lip, tapi lalulintas amatlah sesak sehingga mengakibatkan rakan kami, the none other renowned DonC, text me, better turn back to JB sebab kat Orchard Road jam jugak. Yeah, thanks to him for saying that sebab kami dah pun lagi sejengkal nak sampai checkpoint Singapore. Cehh..

    Populariti? No lah, I am not here to gain that. The ultimate reason I am blogging sebab DonC bising aku comment panjang sangat kat blog dia. Hahaha.. kecohlah DonC. And we were actually laughing semalam. Dan dia pulak blogging sebab wifey dia menyampah dia guna blog bini dia. So semuanya, we have to thank http://shoeshineazreen.blogspot.com/

    So we did, aku belanja dia air kosong semalam. Tapi dia lupa cakap terima kasih kat aku. Takper, malam ni sure dia cakap terima kasih for the air kosong tu.

    Nama siapa Zack?

    Haha, you vote for him too? Good for you. Membantu. Rezeki dia. Tak apa, u did that dengan keikhlasan dan sebab minat. Tak salah rasanya kot.

    Alah, bolehlah..

  4. Sebab dulu masa undi tu memang dah tau dia tunang si INA. Kawan ada cerita. Lagipun masatu dalam AF tak ramai yang ada karakter macam dialah kan yang kampung tapi berangan nak jadi artis.

    Nyanyi nasyid pula tu. Jadi benda tu berbeza.

    Oh Nama ZULHAZRI ABU BAKAR tu.

    Oh baca juga blog DonC. Ramai sangat orang popular dalam tu.

    Lagipun blog tu cerita benda yang bukan saya faham. Bukan jurusan saya. Jadi baca saja. Tidak pernah komen.

    Dia pernah jadi bos SUBER CHE SELIA. Kawan saya yang sekarang ada kat Berlin. Sambung master. Dulu baca buletin 1.30 juga.

    Satu kuliyyah dulu tu.

    Hahahahaha

    Dan saya kenal SANIBOEY sebab dulu baca surat khabar nama dia ada. Hiburan. Masa meja jenayah tak pernah perasaan pun nama dia.

    Hahahahaha

  5. Zakiah: Ermm.. menarik tu. Everyone in this world ada kelebihan masing-masing dan kelemahan masing-masing dan bergantung kepada kita untuk menggunakan kelebihan untuk kebaikan dan menjadikan kelemahan sebagai kekuatan untuk memajukan diri. Wahh dah macam pakar motivasi la pulak. Hahahaha..

    Takper, baca jek blog DonC tu, dia adalah salah seorang kawan yang berilmu walaupun jari dia macam setan, mencarut. Hahahah.. Betul apa kan..

    Actually kan, kalau kita tak buat mistake, kita tak tahu kan apa itu mistake, dan macam mana nak elak mistake yang sama pada masa akan datang, betul tak. Faham kan where I am going.

    Ohh ada kawan yek baca berita.

    Ohh dia wartawan hiburan jugak laa yek? Hahaha.. DonC.. hahahaha..

    Ada, dia ada buat general desk, crime and God knows what. Ya tak ya kan, semua dia nak buat. Tamak. Yeah, dia memang tamak dan haloba orangnya. Hahaha..

    Don't worry he won't say anything sebab INI BLOG AKU. Kalau tak suka Mr DonC, take a hike. <– pinjam dari shoeshine.

    Let's murtabak, shall we.

  6. sapa nak jeruk n murtabak, delivery only in Klang Valley on friday 26/12/008, call me.

    best jeruk n murtabak from PENANG ISLAND

    call me.

  7. aduuhh bro…..pasal pu****k anon -anon. ada ka patut depa kata blog aku mewakili melodi team n management media prima..depa tau tak blog aku is rasa hati aku dan tak da kene mengena ngan tmpt keje aku
    aku rasa depa nie tak sekolah tinggi kot

  8. Tak pernah tengok nama DonC kat belah meja jenayah? Hahah..saya pun (masa tu kecik lagi) tapi yang saya tau sebab dah tengok gambar dan video TV3 masa dia rambut afro dulu, dia ni pernah kena tangkap atas jenayah OSA. Bukan calang-calang jenyah ya. Kesian tengok laki aku kena gari depan court.

  9. bukan aku dah campak donut masin tu masuk blog ko ker tak sampai.. ops.. ini bukan blog haku lah, faryn goblog.. hahaha

    haku kenal nama saniboey aka bro. DonC tu dari majalah hiburan Manja la. fofular la jugak dia pasal majalah tu. dlm majalah tu ayat favorite dia ‘bangang’. hahahahahaha….

  10. Encik Hazrey (tetiba ejaan nama glamour, padahal…)

    Yelah. MLM kan boleh kaya. Hahahaha

    Saya terima motivasi itu. (Mengalahkan Dr. fadzilah kamsah dalam sinar pagi)

    Pn. Azreen Zzz,

    saya singgah blog puan tadi. Banyak cerita shopping. Malaysia mega sale pun tak banyak promosi kan.

    saya pun kecik lagi masatu. Tapi kawan saya yang lebih muda dari saya, Tina tu pun tahu Saniboey tu ada tulis dalam paper memang terkenal dalam meja hiburan juga rasanya. Berita Harian rasanya.

    Oh pasal kena tangkap tu, saya kecik-kecik terdedah dengan hiburan je, memang kat part jenayah jarang baca nama wartawan yang tulis.

    hehehehe

    Tapi sekarang mata saya selalu terpandang tulisan Metra sape ntah. biasa dalam Kosmo. Saya notice dia sebab bila dah baca ayat-ayat dia, baru saya nak tahu, SIAPALAH yang tulis cerita ni.

    hehehehe

  11. Fuh, my murtabak can really entice people to come here. Eloklah, aku berjaya mencetuskan satu polemik bukan berkaitan 20 Disember dan komentari hari ini hanya berkisar mengenai DonC, murtabak, motivasi dan juga jangan cepat jadik tua.

    Not to say about jeruk, donut jugak. Cool kan, I will change my blog name to bapak-masakmasak.blogspot.com soon atau restoran-bapak.blogspot.com

    And of course, I am honoured to receive Azreen and Ebi here. Thank you for supporting this little blog with less sugar.

    And Azreen, let me just say this, to what Zakiah said, for the fact is, orang yang bernama Saniboey Mohd Ismail tu dah tua!! Kah kah kah kah kah kah..

    But wait, realised that Zakiah is pointing something here. Kecik kecik diaorang baca story hiburan, and betullah ia mencorakkan pembaca, dan terdedah dengan spin doctors and like I have mentioned, either in my blog or DonC’s blog, spin doctor perlu dikekang bagi mengelak membentuk generasi akan datang.

    Akhir sekali, marilah kita makan murtabak malam ni.

    Little Blog With Less Sugar.

  12. AeRiN cRyBaBy: Seranggoon? Ok, lets make sure you are available the next time Im visiting Singapore. Your treat. Haha, yelah, Im your guest what.. Tapi, really, kat Kg Melayu tu, kalau bulan posa, orang beratur punyalah ramai. Tapi berbaloi. Did a story on that restaurant for TV9 two years ago, and kitaorang que from 6 and got our murtabak at 7:30pm!! Panjang gila que dia but it was worth it.

    Ayyman Rahim: Of course it is nice, otherwise I would have made it private. Hahaha.. arrogant kan reply tu. Hahah.. Thanks bro. Beritahulah kekawan, kat sini ada murtabak free, Zakiah supply. Email her to claim. Yikes! I better hide now..

  13. You can buy good murtabak at ZamZam dekat dengan Masjid Sultan in Singapore. Murtabak tu very popular!!

    – Leauparkenzo

  14. Leauparkenzo, true true. Situ power gak. Had that during my shooting for Majalah 3 during puasa itu hari. Tapi kitaorang makan waktu berbuka. 🙂

    Haa, now I have another host to treat me. Hah.. abis korang.. 🙂

  15. whenever u come to kuantan, i bleh kenalkan murtabak mengkasar kat pekan. waaaaaaaay cheaper than this one (rm 4 – biasa, rm 6 – special).

    promote murtabak lagi laku dari promote orang. ;p

  16. TENGKU KHALIDAH -kualong74@yahoo.com menjawab.

    YA ALLAH, rupanya nama aku pun terbabit sama dalam ini blog. Memang aku tak tahu pun, tadi ada kawan yang cakap, try le cari dan jumpa.Kat aku bimbo pun ada ya….. Sorrylah, aku walaupun aku bukan anak jantan, tapi aku tak suka baling batu sembunyi tangan. Lagipun aku juga bukan ‘adik-adik’, nak over emosional atau meraban tak tentu pasal bila kena jentik sikit. Silalah kutuk lagi…..hehe….

    Sorrylah bro, aku tak tahulah pulak apa yang aku tulis tu dah buat kau benggang sesangat. Memang aku langsung tak tahu ada media TV lain bersama ngan kau hari tu…memang tak tahu langsung. Maklumlah dah lama tak keluar assingment, memang dah tak berapa kenal wartawan lain, apatah lagi orang kat biro ni.

    Sorry morry ya…Lagipun aku tanya orang Astro pun, diaorang kata hanya TV3 saja yang dihalang, jadi itulah yang aku tulis. Tapi tak baiklah kalau hanya dengan satu para yang aku tulis tu, kau nak menidakkan tahap profesionalisme akukan? Mana aci?

    Apala….anyway, tak da hal punya. Semua orang ada hak nak komen, nak kritik, nak terjah ke what ever, asalkan di atas landasan kewajaran.Tak payahlah sampai mencarut bagai,tak elok, nanti cikgu besar marah. aku tak ada hal nak halang kau orang kritik apa yang aku tulis, sebagaimana kau orang tak ada hak nak halang aku daripada menulis atau nak cakap apa saja kan? Sebenarnya ini soal persepsi memasing. Dah kau orang yang jadi mangsa, tentulah kau ada hujah yang mewajarkan engkau merasa teraniaya. Sama juga ngan Astro, dah belanja RM5 juta, takkan sesenang nak bagi orang lain dapat fffootage majlis yang dikosmetikkan tu, ya tak? (walaupun tak mengaku, tapi aku tahu ini adalah realitinya, hehehe…sorry mr FF, sorry Mr Zainir).

    Sebenarnya masa kau kena ‘halau’ tu aku memang rasa ‘bengkak’ sangat, kesian sesangat. sangat-sangat walau[un aku tahu kau tak minta dikasihani. sebab aku bayangkan kau pun macam aku juga, kerja. Aku sampai bukak beg, cari pass yang lagi satu nak bagi kau kau(sepatutnya untuk fotografer aku, tapi sebab fotografer Utusan JB dah ada, so aku simpan je satu lagi tu). And ada pompuan mana tak kat depan aku siap sound lagi ‘takda maknanya nak bagi kat diaorang tu,”. Barua…(ops, mak-mak orang tak baik cakap macam ni kan bro?,takpa anak aku tak baca blog kau). Tapi kau buat ‘derk” je dan menonong keluar dewan PC tu kan? Kan?Kan? Lepas tu memang aku aku tegur kau dan cakap something, yalah kawan lama.Bukan takat Rudy je ada citer, citer kaupun dalam poket aku gak…kahkahkah.

    Tapi bro, memang aku tak kenal wartawan TV lain yang ada kat situ. Jadi, kalau aku tak kenal, rasanya org Astro pun lagi confusedkan, maka diaorang pun bagi salah info? So, dengan rendah hati, aku nak mintak maaf kalau kau rasa tak best ke, apa ke. Ni aku personally tau, takda kaitan ngan tempat aku keja ke apa, aku sebagai kawan kau yang dah lebih 10 tahun tak jumpa.

    Pasal laporan Kosmo! yang ‘macam anak raja’ tu, budak JB,yati yang buat. Itupun bukan berdasarkan pada acara pernikahan, tetapi dua atau tiga hari sebelum nikah. Memang masa tu diaorang kena. Kisahnya diaorang pergi umah ekin dan kena halau. Tapi bukan oleh family dia, tapi pengawal keselamatan. Sama juga kat stadium, orang lain gak halau. Jadi kalau nak kata kena halau kat majlis kawin memang tak betullahkan? Sebab diaorang kena halau kat umah, kat stadium. Aku just nak jelaskan kebenaran, supaya orang tak confused dan still anggap yang laporan antara news desk and ent cam langit ngan bumi jadinya. Tak sebenarnya, sebab itu adalah di dua kejadian, tempat, situasi dan waktu berbeza sama sekali. Ada faham?

    Bro, kau ada tel aku ya? Sorryyy, morry le, HP aku masalah betul lepas balik JB ari tu. Nak beli barupun bonus belum masuk lagi. Biasalah, Utusan Melayu kebanggaan aku tu tak untung banyak ini tahun, kena boikot lagi, jadi bonus pun lambat sket ler. Nasib baik ada. Janganlah gelak, aku tahu MPB sure bonus berbulan bintang bagainya.

    Nanti aku phone kau, bila dah ada kat opis ya, jangan marah, nanti muka jadi murtabak, kalau yang sedap takapa, kalau tak sedap? Haru…

    Anyway bro, jangan ingat kau je ada adidas baru, akupun ada adidas gak,walaupun dah rabak, colour biru lagi.tapi hampeh tak dapat pakai kat majlis tu nanti Raja Azura sound’ wartawan tak tahu etika berpakaian’kat majlis nikah Mawi. Sapa yang malu? Aku jugakkkkk……hehehe….Salam…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *