Tag: facebook

#939: ‘PM’ UNTUK HARGA.

#939: ‘PM’ UNTUK HARGA.

Sejak ketamadunan internet semakin berkembang, peniaga dalam talian atau online tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Saya suka ayat pertama ini. Nampak intelektual kan.  Saya jarang makan cendawan. Sesekali mungkin di gerai makan tomyam milik ‘Man Siam’ saya pesan Nasi Goreng Cendawan. Man Siam bukan warga Malaysia tetapi Pattani, fasih berbahasa Melayu dan pada awalnya saya…

Read More Read More

#922: TIPS BAGAIMANA MEMULAKAN FANPAGE FACEBOOK.

#922: TIPS BAGAIMANA MEMULAKAN FANPAGE FACEBOOK.

Nampak tak aku kurang menulis di sini? Aku fobia. Sebenarnya lebih kepada menyampah dengan anjing anjing yang berkeliaran tanpa tuan di internet, mencuri tanpa segan silu, mempersundalkan maruah demi populariti. Itulah dunia kita hari ini. Tak mengapa. Hari ini aku akan menulis tips bagaimana hendak meraih followers yang ramai tanpa perlu keluar dari rumah, tanpa…

Read More Read More

#912: FIND AISYAH.

#912: FIND AISYAH.

Selama aku bekerja dan dikerjakan menulis pelbagai kisah jenayah termasuk kehilangan kanak-kanak, sudah menjadi lazim. Bukan mudah. Nampak mudah. Mencari segala macam maklumat dalam memastikan maklumat yang disiarkan adalah sahih dan bukan sekadar dari cakap cakap orang. Kalau rajin, lihatlah beberapa kes perhatian masyarakat termasuk Dirang yang hilang dan pembunuhnya pun sudah dijatuhi hukuman gantung…

Read More Read More

#853: PERSALINAN PERKAHWINAN MARK ZUCKERBERG BERNILAI RM7.2 JUTA !!

#853: PERSALINAN PERKAHWINAN MARK ZUCKERBERG BERNILAI RM7.2 JUTA !!

Kos persalinan perkahwinan bilionair Facebook, Mark Zuckerberg, 28 tahun, dilaporkan bernilai RM7.2 juta!! Ia belum lagi kos sewaan dewan bagi majlis persandingan Mark Zuckerberg dengan gadis pilihannya, Priscilla Chan yang dikatakan berjumlah ratusan ribu ringgit!! Priscilla Chan dikatakan mengenakan set persalinan yang ditaja selepas Mark Zuckerberg meletakkan status di facebook – “Mencari Sponsor” dan berpusu-pusulah…

Read More Read More

PLEASE ADD AS FRIEND: PEMBEKAL SUSU DI PESBUK.

PLEASE ADD AS FRIEND: PEMBEKAL SUSU DI PESBUK.

Hahahaha. Sundal sungguh siapa yang dah add ni. Tengok jantina nya. Lols. Kalau tak segan, click kat gambar tu untuk lihat secara besar. Sangka baik ok ayat aku tu. Pegi klik dulu, pastu baru baca. Dah klik besar dah? Besar tak? I mean, cukup besar tak gambarnya? Kalau tak sila beritau di ruang komen. Aku…

Read More Read More