#889 : UPDATED – ORANG KELANTAN SUKA LAGU LUCAH?

#889 : UPDATED – ORANG KELANTAN SUKA LAGU LUCAH?

Ini soalan. Sila jawab di ruang komen.

Dan ya, selepas Rosalinda Welkem To Melesia, Wani bakal menggegarkan jiwa kita.

Awas, video ini sangat lucah liriknya. Tubek Masuk? Meme Sedap?

Tapi satu jek aku nak kata, natanggggg aku baru tahu video ni.

Kredit @EllArif

Added at 3.40pm / 7 Nov 2012

Boleh tak sesiapa buat terjemahan lirik ini ke Bahasia Malaysia di ruang komen, lengkap dengan semua perkataan dap dap dap suk suk suk tu semua?

Terima kasih.

16 Replies to “#889 : UPDATED – ORANG KELANTAN SUKA LAGU LUCAH?”

  1. Hazrey,

    Bukan "Natang" laa.. itu bahasa Ganu.. "Nate" laa.. 🙂

    Kalau nak lagi dramatik, demo guna "Nate Beruk".. hahaha

    ~Aku budak KL yang campur hampir semua.. 🙂

  2. Nauzubillah. ambo sdri orghe klate tok lalu kelih gayo demo2 gedik tuh..buat malu kaum jah..kalu sep2 gelek gedik2 main dikir kaum tino, kami kiro tolok tepi, out-site, tok masuk book dah lagutu..ore tok wak kiro..hehehe..

    sy sdri pn meremang tengok kejap aje xsanggup dah..malu yg amat..malu sendiri, muka jadi panas..sangat haru

  3. Saya anak jati kelantan tapi sumpah tak minat langsung dengan dikir barat yang dimodenkan mcm ni, jauh jelak beza dengan dikir asal.

    And the worst part is masa balik raya haji hari tu lagu diatas jadi siulan kanak-kanak umur below 6 years old, rosak akhlak betul!!!

    Tak semua orang klntan suka lagu gitu, tu lagu nak market kat selatan thai kat golok kat ta'bai lah kut, ataupun mana2 tempat yang offer perempuan as a business…

    ore kelate dok gitu wei, Tok Guru tok ajar bendo2 gini neh.

  4. ambo ore kelate, tapi tok laye dikir lucah gedik2 gini. ini sek2 ore gilo jah.

    "saya orang kelantan, tapi tak layan dikir lucah gedik macamni. ini geng orang gila je".

  5. hahaha akak rasa budak 'gelenya' ni teringin nak buat versi tarian tiang gaya gangnam sebab tu keluar sukukata kat belakang jek tu. btw, dap dap or suk suk or mo mo tu cuma kanak2 dalam range umur 1-2 tahun yang masih pelat nak cakap jek yg gheti sebut hujung2 perkataan tu je. kohor tu dalam lagu ini bermaksud slow as kohor kohor= slowly tapi makna 'kohor' yg satu lagi tu- makin. contohnya 1. kohor lamo kohor comey weih kelih budok nih (makin lama, makin cantik dipandang budak ini). 2. kohor teh jalle nyoh.. ( slow nya jalan!).. setakat itu saja kelas bahasa kelate untuk kali ini.. sekian dan semoga berjumpa lagi dlain siaran.. hihihi .. owh.. FYI, I am kelantanese 🙂

  6. suk suk.. keluar masuk..
    masuk lagi.. ah ah
    keluar lagi
    dap dap memang sedap..
    lama-lama makin sedap
    dipegang-pengang.. disedut-sedut
    siang dan malam orang buat
    tua muda semua sama.. ma ma ma ma
    masuk suk suk… keluar masuk..
    masuk lagi.. keluar lagi

    (jangan kau fikir yang bukan-bukan)

    Kalau engkau tak tahu.. biar saya bagitahu..

    merokok…

    sedapnya bila boleh merokok..
    dihisap perlahan-lahan..
    sambil berkhayal yang bukan bukan
    sedap sungguh sedap
    keluar masuk sungguh sedap

    repat chorus.

    ——————–

    Begitulah lebih kurang.

  7. ni sebenarnya lagu dangdut indonesia tajuk "Keluar Masuk" kalo tak silap. memang liriknya begitu cuma mungkin ubah sket nak bagi bunyi mcm dikir barat kelantan.
    memang lagu nih ceta pasal merokok tu best yg masuk kua masuk tu batang okok tu masuk lam mulut.. tu je..

  8. Assalamualaikum..
    Sebenarnya orang da salah pham dgn lagu nie…yela…kfhaman seseorang tu kan xsama…saya bukan org kelantn…tp ini adlah pndapat saya je…harap maaf ye…:)sebaiknya jgn r didengar sgt lagu nie kalau ada yg was2 psal lirik lagu nie…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *