Month: October 2012

#888: FILEM GANGSTER DI MALAYSIA

#888: FILEM GANGSTER DI MALAYSIA

Salam Selasa dan Rabu dan Khamis. Kita tentu sekali sudah mendengar pelbagai judul filem di Malaysia yang mengakibatkan kita akan berkata: “Apa jadah nama filem macam ni? Siapa yang bagi judul ni?” Ia bukan omongan. Masuklah ke twitter atau facebook, selain gathering untuk pemain pekebun Farmville dan posting “I look fat, I look ugly” yang…

Read More Read More

#887: ‘BOMOH’ KENA PENJARA 6 BULAN

#887: ‘BOMOH’ KENA PENJARA 6 BULAN

Satu hari nanti, bomoh pun kena ada lesen untuk practice. Tapi macam mana diaorang nak buktikan apa yang diaorang buat tu mujarab? Persoalan. * * * * *  Siang tadi, seorang lelaki mendakwa dirinya Bomoh dan mampu melariskan perniagaan dipenjara enam bulan oleh Mahkamah Majistret Johor Bahru. Asril Hasan, 60 tahun, dijatuhkan hukuman itu selepas…

Read More Read More

#886: WARGA AFRIKA DITUDUH ROGOL.

#886: WARGA AFRIKA DITUDUH ROGOL.

Mahkamah Sesyen Johor Bahru pagi tadi memerintahkan seorang lelaki warga Nigeria, tidak dibenarkan diikat jamin selepas mengaku tidak bersalah terhadap dakwaan merogol gadis warga Singapura bawah umur. Eneh Solomon Lido, 40 tahun yang mengaku berstatus pelajar di sebuah kolej swasta di negara ini didakwa merogol gadis berusia 14 tahun kira-kira jam 3.30 petang, 9 Oktober…

Read More Read More

#885: VANILLA ICE AND SCHOOL REUNIONS.

#885: VANILLA ICE AND SCHOOL REUNIONS.

Aku tak tahu, kenapa ada yang gembira melompat lompat suka sangat pada school reunions? Are you there to see whether that fella you hate so much still spiking (what’s left of) his hair even at this age? Yes, I’m talking about that guy who loves Milli Vanilli so much and oh, Boy George too. And…

Read More Read More

#884: MENGAPA CARA BEKERJA SKMM TERUK.

#884: MENGAPA CARA BEKERJA SKMM TERUK.

First of all, when we complained a lot, people will say that we are a whiner, that bitch about everything or anything and never have anything good to say. Aku tak setuju. Pertama, jika kita tidak membuat aduan, bagaimana kita mahu hak kita dilindungi? Apakah kita akan kata pada diri kita – alah biarlah tu…

Read More Read More

#883: MIZZ NINA DAN KULIT ALBUMNYA

#883: MIZZ NINA DAN KULIT ALBUMNYA

Mungkin ramai yang tak tahu dari mana foto ini. Aku mendapat tip-off dari seorang rakan twitter mengenai kulit album artis Malaysia – Mizz Nina yang secara jelas terdapat satu kekhilafan yang ketara dan agak memalukan bagi seorang yang beragama Islam. Pada aku mungkin ia terkhilaf di peringkat copywriter tetapi tentulah sebelum copywriter atau graphic designer…

Read More Read More