BILA PONDAN DIKEJI…

BILA PONDAN DIKEJI…

I am reposting this sebab akan ada cerita baru pasal pondan and pengkid. Ini teaser ok guys.

(First posted on Jun 13, 2009)

* * * * * * * * * *

Sebenarnya aku amat amat malas nak update blog ni. It is Saturday and it is supposed to be a day where I distance myself from internet.

Tapi sebab tengah buat editing, aku ‘ter’bukak jugak blog ni.

And Obefiend, I will remain here, for good, unless you wanna sponsor a site for me.

Ok, yang menariknya apabila aku lihat widget for the most recent comment, and masih ada lagi rupanya ‘tarikan’ pada entry ini.

Ramainya rupanya yang meluahkan rasa geram, benci kat other readers and myself as well. lols.

There were four entries discussing this social issue, dan aku pun jarang nak jenguk, or double back to see previous entries. Ada banyak lagi keja pekdah yang aku boleh buat selain dari jenguk balik those entries. Tapi thanks to widget to display latest comment, aku berjaya gelak besar hari ini.

And well, when I checked, thanks to google, those entries are being visited after their attempt to find kote abang askar, pondan isap kote etc etc, yang tentunya menjengkelkan.

Berduyun duyun yang datang menghentam, menukang dan mempondankan blog ini, dan ada jugak yang tulis, aku ni bapok. Haha. Damn, macam mana diaorang tahu ni nok? Hahaha. Ohh yang kata aku bapok tu, kat entry ini. Dan yang paling best ada kata muka aku macam Hamid Gurkha.

Ini komen si anonymous:

“haHaHA..AKU nak TErgelak JER bace komen2 semua..Untuk PeNGEtahuan semua pembaca skalian…Yg tulis blog ni pon BAPOK gak!!…aku kenal giler die ni..pondan coverr baek nye!!..TApi X laku!!…xdek orang nak mantat ngan die!!..muka cam HaMID guRKha sial!!..hAhaHaHaaaa”
(Ya aku akan round up semua kawan aku dan guna lie detecting machine untuk kesan siapa yang pecahkan rahsia aku ni. Hahahaha..) lols lols lols.


Cool kan posing Pak Hamid ni. Nampak macho dan very the lelaki.

Aku suka kat Pak Hamid, sebab dia antara pelawak yang boleh melahirkan lawak lawak klasik dan bersahaja bersama rakan seangkatan seperti Yahya Sulong, AR Badul dan Jamali Shadat. Kalau tak silap aku, Pak Hamid pernah marah kat aku awal tahun 90an dulu sebab aku ada menulis satu kisah tentang lawak dia yang agak keterlaluan di Johor Bahru.

Dan sebagai orang tua, aku tetap hormat pada dia. Dia best. Klasik abis. Dan the next time kalau aku jumpa dia, I will make it a point to take a picture with him and post it here.

Itu Pak Hamid Gurkha. Dan aku setuju kalau aku dikaitkan dengan seorang yang unggul seperti dia.

Aku juga pasti, ramai juga pondan yang hakikatnya nama mereka juga Hamid tetapi ditransformasikan kepada Shelly, Hamidah atau Mimy.

Tapi lawak pembaca (yang seperti biasa tidak akan letakkan nama tetapi berselindung di sebalik Anonymous kerana mereka sendiri mempunyai masalah identiti), amat aku suka. Kalau pembaca itu ada membaca entry kali ini, sila berikan alamat sebab aku nak bagi piala sebab berjaya gembirakan hatiku hari ini.

Dan dalam banyak banyak komen, lawak muka aku macam Pak Hamid lah paling best. Hilang penat setelah beberapa hari di Pontian, Johor. Best giler lawak ni.

Aku mengenali ramai lelaki yang mengaku mereka sebenarnya dilahirkan sebagai wanita. Dan mereka bercerita tentang period, period pain dan semua benda yang menafikan fitrah mereka sebagai lelaki.

Aku akan gelak dan anggap ia sebagai gurauan mereka dan tak lebih dari itu (sebab kalau lebih, mesti aku dah ketuk kepala diaorang) namun selagi mereka tak melebih lebih depan aku, mereka adalah kawan aku sama seperti aku anggap kawan lelaki lain.

Yang tidak difahami di sini ialah pondan yang menjadi kupasan kepada those four entries. Tapi tak mengapa kalau tak faham, as no one is forcing you to be a pig too.

Tetapi aku bangga, sebab kebanyakan yang sudi bersusah payah tinggalkan cetusan hati yang meruntun jiwa mereka turut menyelitkan unsur unsur agama. Syukurlah kalau sedar itu semua.

Malangnya, focus point melalui entry itu semua tak diselidiki baik baik dan terlalu nampak lelaki betul apabila meninggalkan komen. Kan ‘uolz’ perempuan, mana sifat sifat feminin tu semua? 🙂

Gunalah pengetahuan keagamaan anda untuk diri anda dulu, ok? Mungkin dapat hidayah. Insya’allah.

Pun begitu, aku tak mahu nafikan, ada juga golongan yang agak lembut penampilan mereka ini baik dan tertib sikap mereka. Dan ramai yang aku kenal dari golongan ini. Panjang senarainya.

Aku tidak panggil mereka pondan sebab mereka jarang menampilkan unsur unsur laknatullah mereka di public atau di depan aku. Dan mereka ini bekerja dengan kuat, dan komited serta boleh diharap dalam menjalankan tugas serta tanggungjawab mereka. Haa, itu positif tak? And mudah mudahan aku tidak lupa mendoakan mereka yang tampil lembut ini untuk tidak terjerumus dengan gejala yang dilaknat Allah SWT.

Right on. But, the negative side of this issue is, mereka yang menjajakan diri mereka bagai perempuan dan turut dilanggani kaum sejenis. And to me, there is nothing wrong for me to call them pigs sebab as the comment says, dosa, pahala dan taubat ditanggung oleh kita sendiri kan? And I shall remain with that. Yang menjual pun babi, dan yang membeli pun babi. Yang membezakan kita dengan binatang ialah kita diberikan akal untuk berfikir tetapi membiarkan nafsu menguasai diri.

And please, lets not manipulate with agama shall we? Yang salah tetap salah. And don’t try to mislead all my smart readers with your lame defence.

Aku juga tertanya tanya, manakah imam, bilal dan ketua pemuda pelbagai parti termasuk yang sering keluar paper sebab berarak di jalanan untuk membantu membimbing generasi muda ini dari terus terpengaruh dengan bisikan syaitan untuk meruntun jiwa mereka menjadi wanita?

Untuk menjawab satu komen dari seorang bernama elly (aku pasti itu nama ‘perempuannya’) di sini bahawa jangan pinggirkan pondan dari komuniti, aku hanya mampu tersenyum sebab penulis komen itu turut menulis ayat berikut:

“kalau kita nak kaitkan dengan agama.. memang betul mereka tuh salah.. tp, mungkin ada sebab mereka mcm tuh.. bg mereka peluang.. berikan jalan terbaik.. bg peluang pekerjaan kepada PONDAN2.. tak la mereka jual diri.. kasik mereka peluang .. martabatkan mereka mcm orang lain.”

Kejap, kasi aku gelak dulu. Kejaplah. Sabar boleh tak? Jap nak kesat airmata ni. Jap jap, tersedak pulak.

First, this elly (atau Ali) kata mereka adalah salah kalau kita kaitkan dengan agama. Kalau? Itu sekaligus cubaan menghalalkan perbuatan mereka yang amat amat hina. Adakah itu bermaksud kita tak perlu mengaitkan agama apabila bercakap tentang pondan dalam komuniti kita?

Sememangnya mereka ada sebab menjadi pondan, sebab nafsu. Ada sebab lain? Nafsu itu adalah musuh paling jahat dalam diri manusia dan sebab itu kita ada pegangan agama dan solat itu tiangnya. Maka dengan sendirinya menjawab bahawasanya hidup kita memerlukan agama.

Jalan terbaik? Well, I don’t have to answer this question because it is too lame. Adakah maksud peluang adalah membiarkan mereka berleluasa dalam komuniti kita sehingga kita alpa bahawa mereka ini adalah perbuatan berdosa dan dilaknat Allah SWT? Ya, perbuatan berdosa lain pun begitu juga tetapi persoalan hari ini, ya anak anak, adalah mengenai pondan. Faham tak anak-anak? Kalau faham, angkat tangan.

Dan bukan pondan sahaja yang memerlukan pekerjaan. Adakah dengan memberikan pekerjaan menjanjikan perubahan karektor dalam hidup mereka? Lets do a case study. Wifey’s friend works in a company in KL. (yeah, i have a wife and she is hot) She works with this man who turns himself into a woman (secara berpakaian) after a couple of months.

Lelaki itu juga mula memasuki tandas wanita sehingga menimbulkan rasa kurang senang terhadap pekerja wanita. Hakikatnya dia tetap lelaki. Kalau dibiarkan sahaja, tidakkah itu defeats the purpose of having separate

labatory lavatory (thanks nani)? Itu adalah untuk menghormati maruah wanita dan lelaki sudah dikhaskan tandasnya sendiri. Apa pula hak wanita? Takkan majikan, for the sake of one man who defies kelelakiannya, sacrifices the rights of every female staff in the company?

Peluang pekerjaan dah ada, tetapi menimbulkan masalah. Adakah itu salah majikan atau masyarakat sekeliling? The choice is theirs. Always. Kenapa nak menunding jari pada orang apabila berlaku bala pada diri sendiri dek besar kepala nak meng-diva kan diri? Let the women be the diva, boleh tak? Mereka lebih berhak.

Anda tidak akan dicemuh, dicaci jika tidak menentang hakikat bahawa anda tetap LELAKI. Tiada apa yang boleh merubah hakikat itu kecuali dengan kehendak Allah SWT.

Dan cara memaki dan hamun sungguh sungguh membuktikan ia adalah dari pondan yang sanggup bermati-matian mengaku dirinya wanita. Haha.

Maka, jangan jadi emo macam pondan ok? Sorry, you are A pondan.

One female blogger aya.whitetea says this on the issue here:

Quote: “.. dibuatnyer korang mati . tapi korang dah fully transform jadi perempuan . agak2 kitaorang nak suruh lelaki ker perempuan uruskan mayat korang . nak pakai telekung kat dalam x?

lu orang pikirlah , kalo kita ni dah terpejam mata selamanya, gelap dalam tu . berseorangan . . sapa nak tolong kita , persatuan pondan tu agak2 boleh selamatkan kita ker. ??” end quote.

Dan this stupid as pig elly answered this to her:

Quote”Kalau bercakap memang senang di luahkan.. tp hati dan perasaan orang sape lah tahu… dosa,pahala,kematian,Qada & Qadar semua dari Tuhan.. tak de siapa dapat menjangka.. mcm awak.. awak tahu mati awak mcm mane?? tak tahu kan.. kalau awak mati semasa berzina?? adakah awak tahu?? awak boleh ubah benda nie?? saya paham NYAH memang teruk di mata manusia str8 sebab banyak lelaki yang handsome selalu bergandingan ngan mereka.. Mungkin itu dah suratan.. supaya anda berubah.. jaga tingkah laku sebagai perempuan.. benda2 nie semua .. datang dari hati.. muhasabah diri yee… kalau mengata orang memang tak de faedahnya.. ia akan datang dalam idup kita.. percayalah..semua itu dugaan untuk kita sebagai manusia.. So.. jaga diri anda dari mengata orang.. benda yang anda umpat keji itu akan wujud dalam idup anda..!!!” end quote.

Sungguh sungguh mamat (elly) ni jawab seorang wanita tulen dengan cara menganggap that female blogger akan turut terpengaruh dengan nafsu seperti dia dan cuba menjustifikasikan perbuatan kepondanan dia. WTF kan? Dan pikirlah sendiri cara jawabnya itu. Aku gelak jek.

Manakala ada juga yang komen menambahkan gelak aku. Tidak mudah membimbing mereka melainkan disambut caci maki dan hamun mereka dan seperti biasalah, mereka akan guna justifikasi agama dan mereka lebih mulia dari semua manusia di muka bumi ini (bagaikan skrip yang sudah disusun rapi) dan kadang kadang, aku terpikir, we need undang undang yang lebih tegas terhadap golongan yang menjaja dan membeli ini, and you dzafarrie, mesti setuju kan? Kalau takder deterrent yang lebih stern, mesti susah kan nak eliminate this social problem? Setuju?

Dan tentunya bukan kita yang menentukan taubat diterima atau tidak, tetapi kita mempunyai tanggungjawab menghalang gejala negatif ini menular sehingga satu hari nanti takder pulak 1Malaysia, tetapi 1Pondan.

And of course, be a man ok?

Salam dari klon Pak Hamid Gurkha. lols.

31 Replies to “BILA PONDAN DIKEJI…”

  1. wah!! Hencek Hazrey!! Bikin panas lagi dengan tajuk posting sebegini yek!!

    Hamid Gurkha kalau baca dia mesti terharu sebab dia masih lagi di ingati oleh kita.Dia henesm ape… ada lesung pipit kan?? I likeee…eh eh!!! cara dia cakap tak de sape orang boleh tiru tau!!!

    Pasal pondan ni pulak kalau cakap bab2 agama memang tak boleh kalah!!

    Yup, aku setuju dengan persoalan ' Kalau derang meninggal, cara bagaimana kita nak uruskan?" kompiuskan..??

    Itu pondan2 sendiri yang kena jawab! Kena letak wasiat bawah bantal.. Manalah taukan.. Tidur tak bangun2 (nauzubillah). Kena inform lah… ' Uruskan jenazahku. AKu seorang lelaki/perempuan'.

    erhMmm.. teringat satu posting kat ondscene.. pasal kemalangan yg melibatkan seorang lelaki tetapi di sangkakan perempuan. Rambut palsu tertanggal. ALlah Maha Besar!!
    Allahu Akbar!!

  2. aku suka dengan posting ko bro!
    memang terbaik la! 🙂
    diorang memang dah dikategorikan dalam spesis laknatullah! kesian kadang2 aku tengok diorang yg cukup sifat tapi berangan angan nak menjadi seorang wanita yang "vogue" kononnya!
    hahahahah~
    isu pengkebumian 1 hal, tp yg menjadi tanda tanya, sembahyang diorang mcm mana? puasa? PMS jugak ke?
    oops, aku lupa! mestilah spesis diorang ni tak sembahyang kan?!!
    lagi 1, pada elly or Ali? matlamat tidak menghalalkan cara ok?
    "adakah seseorang itu patut membunuh hanya sekadar untuk tidak berlapar?"

  3. HAZ

    i know quite a few pondans. yang openly offer nak jadi "awek" aku pun ada. terasa seperti gay lord kejap bila dia cakap macam tu. aku kata sori je lah. aku tau aku muka macam Edika Yusof tapi jgn la openly nak pick up. Aku gemarkan faraj! HAHAHAHHA

    ok ok serious

    aku tak mau komen lebih. tapi dari pengalaman aku kebanyakan pondan ni masa kecilnya ada problem. kena raba pakcik ke.. abah dia raba ke.. atau ada abah yang tak guna. maka dia tak mahu jadi lelaki yang pada psychenya ialah jantina tak boleh pakai. tak kurang juga ada yang lembut pasal diapakaikan pakaian wanita dari kecil atau adik beradik perempuan banyak

    aku rasa pasal tu aku agak ghey. pasal adik beradk aku perempuan. bini aku kata kalau aku emo kalah PMS. kalau aku membebel kalah pekakon wanita Telenovella. wahahaha

    so seriously tak semua pondan bagi aku boleh disalahkan menjadi pondan. maka aku tak mahu lah nak prejudis sangat. nak jadi pondan jadilah tapi jangan la over

    apa contoh pondan over?

    bobby trendy
    azwana ali
    perez hilton

    terlalu out there sampai rasa macam nak jotos je kepala dengan lesung batu..

    orait!

    mari mari……..

    p/s: kalau polis mai nanti aku nak pakai baju "dont rape me im not a fag" boleh? aku bagi engkau exclusivv interview.

  4. hahaha… adehlah.. aku cukup x larat nak mebaca orang yg nak ber debate guna agama… nak melogikkan agama, nak merasionalkan tindakan melalui agama just to make what ever "caused" that they are doing halal…

  5. Tedi: El-nino kan? So, jangan buat pembakaran terbuka please. lols.

    Yeah, he has dimples on his cute face. Just like mine. Minus the cute of course. 🙂

    Persoalan demi persoalan dicetuskan namun yang pastinya golongan pondan merasakan mereka adalah golongan yang terlalu mulia dan tinggi di mata masyarakat sehingga hati dan fikiran mereka dihijabkan dengan bongkak dan riak.

    Dan ya, mereka apabila ditegur akan lebih sibuk akan masalah orang lain, dan bukannya keinsafan diri.

    Anonymous: Hope next time you can leave a name, senang nak panggil nama. It is rude for me to call you anonymous.

    Dan ya, matlamat tidak sekali kali menghalalkan cara mahupun menghalalkan yang haram. Dan tunggulah, pastinya golongan naif dan riak ini akan lebih sibuk melontar komen komen yang memutarbelitkan fundamental agama yang paling mudah iaitu haram tetap haram. Dan pastinya akan timbul komen yang amat pondan.

    Obefiend: Ini obefiend yang tetiba popular masuk surat khabar tu ker? bangga aku orang popular cam kau baca blog aku yang tak seberapa ni. Hahahahha.. Over expose.. hahah..

    Dan bukannya kita nak menyalahkan mereka kerana memiliki hati lebih lembik dari seorang wanita (inikan pula lelaki) tetapi likewise, jangan OVER sangat, dan perbuatan selalu tunjukkan seolah olah mereka ini mahukan perhatian lebih, melampau lampau.

    p/s: That shirt of yours wont work dude. My advice is practice makes perfect dude. Hahahah.. use your imagination.

  6. Audriena: Gosh, lama tak nampak this name here. Hope this entry finds you well. Baby sihat? Definitely kan sebab mummy pandai jaga.

    Yeah, they are being so irrational. And lame. Very very lame. So lame.

  7. betul hazrey…komen2 berlambak kat pos2 tu buat aq tergelak

    seme doakan anak2 jadi pondan cm dorang.

    kalau cakap pun bkn dorang nak dengar…

  8. saudara mara kawan yg baik hati boleh tolong DOA..itu sahaja, menantikan TUHAN nak balas di dunia ….
    itu pun yg minta doa ikhlas rela.

    ..tunggu patah kaki atau tangan duduk dalam hospital setahun baru nyesal tak boleh melalak atau mengomen..huhukk..
    ..baru tau betapa berharga OTAK jari dan kaki..

  9. tak semua dosa dibalas di SINI dan nampak oleh mata kasar orang lain
    tak semua pahala juga dibalas CASH dan nampak rasa oleh org lain..

    contoh:

    ROGOL atas kubur..kenapa TUHAN tak bagi LEKAT separuh lutut dalam tanah??

    —kenapa Orang pergi UMRAH duit RASUAH dll secara HARAM boleh balik Ke Malaysia??

    kalo terbenam dalam pasir LAGU MANO?

  10. of all the postings pasal issue pondan nih, i think this the best entry from you. Debate yang relax.

    I have a kezen lelaki yang memang serius lembut. Lembutnya ngalahkan kakak2 dia yang lain. Jadik macam tuh bila balik lepas habis study kat Ausi. Mula2 risau gak tengok.

    But at the end, he is now happily married with 3 children! Eh jap. 3 ke 4 ek? Kerja pun bagus. Tetap maintain lembut. Masak puding sedap! hahahhaha…

    I guess ini sumer depends pada diri sendiri jugak. Either nak ikut terjerumus ke jalan songsang atau go on with your normal life like other people.

  11. encek hazrey.

    kalau mereka benar2 la nak berjihad ke jalan wanita, minta saja mereka berhijab. tak usah ber-camisole saje ke pavillion.

    jaga aurat, jaga mahram. tak usah sentuh lelaki, haram.

    uolz pikir la sendiri.. 😛

  12. "Anda tidak akan dicemuh, dicaci jika tidak menentang hakikat bahawa anda tetap LELAKI. Tiada apa yang boleh merubah hakikat itu kecuali dengan kehendak Allah SWT."

    *saya suka ayat ini..ringkas..padat dan mendalam..takpe Encik Hazrey..biar diorg nk kata apa2 pun..sekurang2nya akan ada yg akan buka mata dgn posting2 panas u..mudah2an ada yg sedar..yg tak mau sedar tu dia punya pasal la..saya puji sikap encik Hazrey yg berani tampil menyatakan kebenaran walaupun teruk kena maki hamun dgn all this fags..thanks..saya anggap ini pun salah satu keje amal ma'ruf nahi mungkar..Encik Hazrey begitu berani menyatakan kebenaran..hadith ada menyebut "katakanlah yg Haq walaupun ianya pahit utk di dengar"..Wallahu a'lam..Baraakallahu Feek

  13. Dah lama aku tak buat lawatan sambil belajar kat sini…
    aku mmg suka baca komen2 kat sini sbb ada yg mcm plastik sampah..
    benci pondan tapi dok follow blog pondan…..

    benci tapi rindu la kononnya tu…

    p palang s: bapak gula nampak slim sket…dah tgk lam melodi tadi…ternyata mataku bukan rabun..

  14. gman: itulah malangnya golongan pondan ini. mereka tahu agama, tetapi tidak mengambil iktibar darinya. Ia mengingatkan kisah seorang budak memasuki sebuah kelas di sekolahnya, berbau, lantas dia keluar pergi ke surau, pun berbau busuk, dia lari ke kantin, pun busuk. Akalnya yang 'bijak' menyuruhnya ke kedai menjual perfume tetapi tidak juga wangi. Akhirnya, yang busuk adalah dirinya.

    Wan Zuha: Yang nyata, mereka fikir apa yang dilakukan mulia dan langsung tidak bercanggah dengan agama.

    zeqzeq: Doa sahaja tidak mencukupi jika tidak diiringi usaha. Saya lihat komen mereka terlalu ketara hijab hati mereka. Bermain dengan agama, menghina agama Islam. Dan ya, sama seperti ketika mengebumikan sedara, tetapi tidak mengambil iktibar darinya.

    Obefiend: Domestic violence.

    Fad Ariffin: You see, it all boils down to the person kan. Hendak seribu daya, taknak seribu alasan termasuk menggunakan agama, manipulasikan agama. Seperti yang saya sebut, saya pun ada kenalan yang lembut dan mereka amat amat sensitif (read: Obefiend), dan menceceh mengalahkan pompuan. Tetapi likewise does that constitutes to pondan-rism? Of course not. Ada golongan lembut yang baik dan jernih budi pekertinya.

    aluzi: Hahaha, betul tu aluzi. Eye sore kan? I love your comment. One durian for you, nokkk.

    Suria Azhar: Terima kasih Suria. Pada saya, perkara yang menjelekkan sering kita ignorant. Kenapa? Sebab dah terlalu lali dan banyak sangat dan kita mengambil sikap 'tak ambik port' atau tak peduli, sehinggalah ada kalangan ahli keluarga kita terpengaruh jadik macam tu. Adakah kita redha? Adakah itu perkataannya – redha?

    Again, I would love to see the government especially Kementerian Pembangunan Wanita to make a statement over this. Apa agaknya statementnya nanti.

    Faryn: In conjunction with this entry, I wanna be Ally Mcbeal. Hahah. Kurus ker?

    Well, love and hate relationship ni kekadang lebih kuat dan longer lifespan. Hahahahhahahhaha.. They have their own preference. Perhaps diaorang follow untuk hiburan dan bahan kutukan dan cacian di office? Sangka baik Faryn. Hehe

  15. ya encik hazrey, it has been a very long time since saya menconteng ruangan komentari anda.

    i remembered when i was in college. we have a very damn beautiful and pretty 'sister'. kita sister2 tulen pun kengkadang terasa tercabar dek kemulusan dan kecantikan make 'sister' tuh. kalo dia boleh dikategorikan sebagai 'sister' melayu terakhir, konpem dia yang pegang title. bila ustaz tegur (nih ustaz kuliah agama sbb dia kena mabik banyak subjeks agama) pasal apa dia mcm tuh, dia ckp, dia tak dapat nak melawan takdir, dia 'pompuan'.

    sampailah terkena la plak kelas dia ngan ustaz tu hari jumaat, sebelum sembahyang jummat, dia pakai baju labuh. tanyalah si ustaz,

    "anta nak pegi mana pakai macam ni?"

    "sembahyang jumaat la ustaz, kan wajib." eceh eceh eceh… dia menjawab macam perli balik si ustaz, as if nak bagi tau dia dia juga bersolat.

    "psal anta pakai lagu ni, telekung sembahyang mana? anta kata anta pompuan?"

    kui! kui! kui!

  16. Hazrey isu pasal pondan ni tak kan habis.
    golonggan ini bukan boleh di tegur ada kita di maki nya… Punya lah suwey berjiran dgn pondan . Bila dia tegok my hubby jelingan dia adoi ! But i senyum aja cos my hubby kegelian tegok muka si pondan ni.. Kami ni tinggal di flat susah sikit nak elak so hari2 sipondan ni lalu depan rumah kami. Pernah ada jiran kami cuba beri dia nasihat habis dia kena maki dgn si pondatg tu. Kalau u benci dgn pondan bayangkan u kena berjiran dgn mereka ni. Tak dapat ju bayangkan hehehe…

    Gdnite Hazre..

  17. Sebenarnya enforcement Jabatan Agama kita agak kurang baik….ada clause boleh dakwa lelaki berpakaian menyerupai wanita (aku tak pasti pasal wanita berpakaian menyerupai lelaki ok..)

    Yang aku tahu pasal kat Perlis ni kita pernah raid sekali tu malam pakaian beragam pondan…engkau satu van kena angkut….yang paling best bila panggil nama nak naik van…"Salleh bin Man"..tak de yg keluar…last2 bila pegawai tu jerkah, baru ngaku…"saye…" dengan kontrol ayu nya…hehe…

    Esoknya kat Mahkamah Syariah pulak, geng pendakwa ni dah pakat dengan Hakim, maka masing2 kena denda sorang RM4500…(kalau tak salah aku maksimum dia 5000 kot…)..haa..menggagau masing2 mintak mak ayah bayarkan, kalau tidak tidor penjara jawabnya….

    So kalau boleh dibuat selalu raid mcm ni, aku rasa kalau tak habis pun mungkin kurang la kot sikit…

  18. Ermm en hazrey….jgn piss of pulak yer (standing or otherwise)…saya rasa you meant lavatory kot bukan laboratory when you mentioned abt separate tandas!

    My humble suggestion…banyak2 doa supaya semua saudara2 seislam kita dijauhi dari benda2 yang sah2 haram di sisi ugama ni. I don't particularly know anybody of this nature so I can't really share much. Hope I won't bump into one sbb kalau kita tak tegur kita pun dapat jugak tempias dosa diorang.>

  19. saya bersetuju tentang pekerjaan tersebut.

    tak lama dulu, ada keluar di kaca TV, mereka menyebut, mereka terpaksa melacur sebab susah mendapat peluang pekerjaan.

    Ya, mungkin benar mereka susah dapat pekerjaan. Tapi saya juga percaya, kelaupun mereka ada pekerjaan yang baik, mereka akan tetap berkeliaran di lorong2, bukan atas nama tiada pekerjaan, tapi atas nama nafsu.

  20. Audriena: Haha, world of sarcasm kan.

    Juliati: Haha, told you already, jangan tegur pondan, sure kena maki punya.

    Azhar Abdullah: Yes, there is a clause untuk berpakaian seperti wanita. Ada disebut dalam entry yang lepas. Ohh wait until you see them keluar dari lokap, terserlah kejantanan mereka.

    Nani: Yelah, lavatory. Hahah. Thank you for that. My ingris not so wel lah, las taim i neber len ingris.

    Ya, kita akan terus berdoa. Tetapi pucuk pangkalnya mereka pun kena berusaha agar tidak terjerumus.

    kura-kura: nafsu mengatasi segalanya.

  21. lama tak post kat blog bro ni…tak pasal2 glemer kembali pak hamid…

    diorang ni bercakap bab agama, perghh kalah ustaz…cakap la amende pun, mesti akan kene counter balik…

    senang citer, selagi tak sedar diri yang diorang tu sebenarnya lelaki, cakap la ape pun, mmg kita jugak yg akan salah…huhu

    p/s : ayah nana siap sebut lagi nama bro dlm melodi ahad baru ni…glemer kejap…hoho

  22. Skyone: haha, memanglah pondan ni are pigs. Does a pig listen to human? Nope. So, they will be a pig.

    p/s: nope, takder glamernya. The job requires me infront of the camera. Tak boleh nak buat apa. Tak glamer, takkan glamer, dan taknak glamer. I know bapak nana dari kerja saya. 🙂

  23. wa..lama dah tak on9..

    ha..nyah…mcm gampunk ko bukak post la.. =P

    abis mak kene bambu dgn sekor nyah kertu ni! siap die ckp:-
    "aku takkan lupakan ko sampai mati!"

    wa…mak terkedu nyah!
    terlebey sudah..

  24. Sye ade kwn study journalism interview golongan2 ni utk esaimen diaorang..Nak tergelak bila kawan cerita, antara topik yg hangat di bincangkan sesama mereka adalah berapa besar boobies memasing..siap slumber badak tunjuk dia punya boobies dkt kwn saya, lepas tu ckp,

    "I jeles dengan u..u punya mantap.."

    Lol..tak tau nak gelak ke nak seram di situ..

  25. Extremely sensitive issue ni! In a world where d sky is d limit, mcm2 perangai kaedah manusia sekrg ni. Byk humans yg lost soul, do soul searching and ended up ntah kemana2.

    One wise man once told me, "manusia yg paling tidak boleh dipercayai pendiriannya adalah manusia yg tidak menghargai dan keliru dgn jantinanya…"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *