#822: ARE YOU A FAKE, GIRL?

#822: ARE YOU A FAKE, GIRL?

Yes, you.
Legally speaking, there is nothing wrong for you to masquerade as someone else as long as it does not hurt anyone.
But morally? Yes, it is so wrong. 
Kita manusia ada moral values. Sebab itu kita berbeza dengan makhluk di muka bumi ni. Kita ada moral.
Moral values also derive from within one’s own self, and we both know that.
And religion is another source of moral values. In within we have this ‘behavioral code’ needed to be adhered to.
From day one, aku dah tahu it’s too good to be true. Yet, disebalik segala curiga dan curiosity aku, aku tetap bersangka baik. Tapi that curiosity tetap tebal.
Akhirnya, aku dapat tahu jugak. And being me, aku suka check sungguh sungguh sampai aku dapat apa yang aku nak tahu.
Aku ada tanya, tapi kau mengelak. Tak apa, banyak lagi cara lain untuk kita check.
And I did just that.

And ohh, I know where you got the pictures of the two so-called friends kononnya visited you at the hospital.

I do not have to reveal the origin of this picture rite? Which blog you copy and paste to your twitter claiming that these innocent people are actually your friends that visited you at the hospital. Lols lols lols. You are full of crap!

Aku tak mahu komen atau cakap lebih-lebih, cuma imaginasi anda sangat senget dan menjengkelkan. Mana ada orang dok tulis kat twitter – kul berapa sekarang kat California repeatedly. I know something is wrong cause I have frens too in Algeria, New Zealand, London and Germany. Tak pulak depa dok mention. It is like you gotta build the faith around your followers that you really are in California.
Aku tak mahu pergi so deep pada your twit yang sedikit bertindih antara satu sama lain, tapi rasanya cukuplah jawapan dari hospital. 
If you tell me that you were admitted to a different hospital, itu lagi satu pembohongan yang lebih besar dari Stadium Los Angeles di Grand Crossing di selatan California. Pasti kau dah ‘pernah pergi’ kan. It is ok, sebab you can always google a picture and twitpic it. Lols!
Itu belum lagi aku check dengan Los Angeles Police Department or the Sherrif Dept to confirm betul ke, you have been assaulted during a burglary at your rented home. If you decided to be defensive by saying that you do not want to pursue the matter, it is totally crap. And it is a bit weird seorang pelajar Malaysia yang rumahnya dipecah masuk dan dirompak langsung tak masuk paper. You have underestimated the journalists in the States.
Kalau ada kes macam tu (furthermore you claimed you were ‘assaulted), it will sell for wire services like AFP, AP, Reuters. And they pay good money for this kind of stories. Itulah yang mereka jual. And our local media will certainly pick up the story and surely dah kecoh satu nusantara. Yet, there is none. I have checked the California news portal, none, throughout the period that you claimed you were assaulted. Mustahil tak?
Aku belum lagi nak pergi check dengan Malaysian Students Department of Los Angeles (MSDLA). Kalau pergi check lagi haru biru kan?
Again, it is morally wrong to deceives people.
And today u called me using viber phone number and whispering your voice like what they had said you will. And that accent of yours does not sounds mixed langsung in fact it sounds fake, like yourself .

Why did you disconnect the call immediately when I asked which hospital were you admitted to, is beyond me.  

Stop your crap @Nicoledear_ it is morally wrong.

I will hunt you and expose you if you don’t stop your nonsense.

23 Replies to “#822: ARE YOU A FAKE, GIRL?”

  1. miss fireflies nie kan, aku jumpa dier kat blog tubelawak, sungguh2 defendkan si fida aishah.

    eh ade kat sini pulak?nie @nicoledear_ bukan fida aishah..

    eh. ke fida aishah ngan @nicolehdear_ nie org yg same?

    kau kenal diorang ek? ce citer ce citer.

  2. Miss Firelies:

    I agree with you. She is not fake. But let me ask you this, if you can email to me her valid student ID at the uni she is currently studying and her picture (of course the same person that she uses as her avatar on twitter) together with other Malaysian students in California and her hospital admission card when she claimed that she was assaulted during a burglary at her house, I will unconditionally apologise to this 'Nasya Nicole Umairah' on this blog for whole three entries.

    Deal Miss Fireflies? My email is superhazrey at gmail dot com. If you can't present to me all of the above, you should apologise to everyone here. How's that? Let's do this ok?

  3. Ni kes Fida Aishah ke? mcm kes Luqmanul Hakim Bolkiah?

    aku pernah kawan org delusional mcm ni. tapi aku dapat bongkar misteri last2, bila dia lupa, dia pergi bukak akaun FB.. ratu kebaya konon..caitt

  4. sounds that she is really full of crap! kalah eric cartment dlm south park,,, i pon ada pengalaman dgn org mcm ni, kwn selaku bekas rakan sekerja masa di RTM dulu, skang dh jadi penerbit podium,,, berangan penah migrate ke Las Vegas lah, katanyer pernah ke london lah, mummy belikan bunglow for birthday present, tp tu semua cerita kosong si ponen tu. so hangan2 mat jenin. oooppss mak tercarut lak kat sini.

  5. Saya curios tentang Nicole lalu saya Google dia – dan jumpa ini: http://nasyaatkins.hostmyportfolio.com/

    Saya tak tahu sama ada dia palsu atau tidak, tapi dia adalah seorang artis, yang saya tak nafikan, lukisan2nya hebat.

    TBH, saya tak pasti apa kesnya rompakan di rumah Nicole itu, tapi terus terang saya pernah dirompak dan di'assault' di sini (Dublin) tapi berita tentang saya itu tak pernah masuk mana2 surat khabar di Malaya. Bukan saya saja, sangat2 banyak kes pelajar Malaya di Dublin dirompak (tapi terpencil) dan tak pernah mendapat coverage surat khabar. Jadi, saya tak pasti kes breaking+entering+assault tu boleh jadi indication bahawa Nicole adalah seorang penipu.

    Just my 2 cents.

  6. tuan tanah:

    Yes, sebagai seorang artis, lukisannya hebat, tetapi secara moralnya, saya masih perlukan pengesahan yang lebih kukuh dari itu.

    Saya tidak menyebut langsung Nicole seorang penipu. Apa yang saya tulis adalah persoalan untuk Nicole jawab. Itu sahaja. 🙂

    Breaking-entering-assault tidak dijadikan indikasi tetapi apa yang menjadi tanda tanya ialah mengenai hospital, lantas ia berkaitan dengan serangan.

    Saya setuju pada anda, mungkin ia tidak dilaporkan namun mengapa ketika ditanya mengenai hospital dan universiti, gadis ini terus melarikan diri dan turut memadamkan twithandle sehingga muncul kembali malam tadi (22 Feb)?

    Dia juga memadamkan semua twitter terdahulu yang menyebut mengenai rawatan di hospital dan semua twitter conversation? Fishy? Yes.

    Saya menerima tip off dari lebih 10 orang, dan saya hanya bertanya kepada gadis ini. If she is real, there is no reason for her to hide away.

    Again, come forward and tell us the truth, simple as that.

    Firdaus Shahnaz:
    Am I wrong? Ok I am wrong, show me, proof to me that I am wrong. Dont simply say that I am wrong without any justification. I am willing to apologise if I am wrong. Read my previous comment at 11.51pm, 21 Feb.

    And no Firdaus, being a journo, I do not write based on LUCK like political writers using assumptions. We do not do that. 🙂

  7. Miss fireflies, ini sedikit friendship 101 dari saya. saya agak anda sahabat baik beliau yang sudah kenal lama. sebab itu bersungguh defend bukan?

    oleh itu sebagai seorang sahabat yang baik, kita berperanan menjaga mereka, sebaik menjaga diri kita sendiri. itu termasuk apabila seseorang mendakwa kawan kita berbuat sesuatu, kita akan datang defend mereka dengan membawa bukti yang sahih–jangan didiamkan saja.

    also, kalau kita terbau salah dan silap dari pihak dia, sebagai orang yang kita sayang, jangan diamkan, tegur. mungkin dia mengelak, mungkin dia marah. tapi tahan sajalah. kalau kita sayang sahabat kita, kita lakukan apa yang terbaik untuk dia–walaupun tika itu dia tak sedar keperluannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *