Month: February 2012

#826: CEMBURU BAWA WARGA EMAS KE TALI GANTUNG

#826: CEMBURU BAWA WARGA EMAS KE TALI GANTUNG

Mahkamah Tinggi Johor Bahru petang tadi, menjatuhkan hukuman gantung sampai mati terhadap seorang lelaki warga emas Indonesia selepas didapati bersalah membunuh bekas isterinya Mac tahun lalu. Lelaki itu, Mesnayo Longdi, 69 tahun didakwa membunuh bekas isterinya pada 16 Mac lalu di rumah sewa wanita itu di 88 Jalan Seniman 2, Kg Seri Serdang, Batu 6,…

Read More Read More

#825: DILEMA KITA SEBAGAI LELAKI.

#825: DILEMA KITA SEBAGAI LELAKI.

Ramai tak mengetahui dilema kita sebagai lelaki. Hari-hari kita tengok sama ada di twitter atau facebook, asyik-asyik perempuan dok tulis: Eiiii, gemoknya kitaaaaa, pastu letak gambar walhal badan sekeping takleh gi tempat angin kuat, dan mengharapkan orang akan komen kat status dia: eh mana ada gemokkk.. Mereka gemuk tak ada masalah sebab mereka ada kedai…

Read More Read More

#823: PENIPUAN DI MEDIA SOSIAL.

#823: PENIPUAN DI MEDIA SOSIAL.

Banyak sebenarnya penipuan dilakukan di Internet. Ini termasuk warga Afrika yang menyamar sebagai mat salleh ensem dan mangsa adalah wanita. Ya, wanita mudah diperdaya. Mudah percaya dengan janji manis. Jangan marah pada aku, tetapi itulah hakikatnya. Mereka mudah untuk mempercayai sesuatu yang indah biarpun its too good to be true.  Mazidulakmal Sidik pernah menulis mengenai…

Read More Read More

#822: ARE YOU A FAKE, GIRL?

#822: ARE YOU A FAKE, GIRL?

Yes, you. Legally speaking, there is nothing wrong for you to masquerade as someone else as long as it does not hurt anyone. But morally? Yes, it is so wrong.  Kita manusia ada moral values. Sebab itu kita berbeza dengan makhluk di muka bumi ni. Kita ada moral. Moral values also derive from within one’s…

Read More Read More

#821: PELACURAN – DIPERALATKAN ATAU?

#821: PELACURAN – DIPERALATKAN ATAU?

Jam 10 malam Jumaat (17 Februari) lalu, kami diberi taklimat mengenai satu operasi khas oleh Pegawai Turus Cawangan Anti Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian, Ibupejabat Polis Kontinjen Johor, Deputi Superintenden Mohammad Abd Hamid. Satu pusat karaoke eksklusif dikatakan menawarkan tarian bogel dan khidmat seks kepada pelanggan yang tentunya terdiri dari mereka yang hidung belang. Aku…

Read More Read More

#820: AKU DAH MENANG. HMMM.. HOOO… LALALA.. MMMMMM

#820: AKU DAH MENANG. HMMM.. HOOO… LALALA.. MMMMMM

Semalam, kecoh satu dunia. Email bertalu talu, panggilan telefon tak henti-henti, sms melampaui kuantiti lazim (satu sms sehari), lambaian dari penumpang kereta bersebelahan di traffic light tak letih-letih. Semalam jugak, kira-kira 10,000 twitter aku terima hanya untuk mengucapkan tahniah, sama seperti jumlah undi. Dan semua yang aku tulis di atas adalah bohong belaka. Ko ingat…

Read More Read More

#819: KES BAYI TERSEDAK SUSU – JABATAN KESIHATAN JOHOR AKAN TUBUH JAWATANKUASA SIASAT

#819: KES BAYI TERSEDAK SUSU – JABATAN KESIHATAN JOHOR AKAN TUBUH JAWATANKUASA SIASAT

  “Tak mampu menangis lagi. Hendak menangis pun airmata dah kering.” Itulah secebis luahan hati ibu muda yang kehilangan anaknya yang tak sempat bermanja bersama selepas dilahirkan kira-kira jam 7.49 pagi Sabtu lalu. Dan berikut adalah susulan kisah bayi meninggal dunia yang didakwa berikutan kecuaian kakitangan Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru. Entry ditulis di sini.…

Read More Read More

#818: UPDATED VERSION: BAYI TIDAK BERNYAWA SELAMA BEBERAPA MINIT.

#818: UPDATED VERSION: BAYI TIDAK BERNYAWA SELAMA BEBERAPA MINIT.

Updated at 5:26pm – Bayi yang belum sempat diberikan nama ini disahkan meninggal dunia kira-kira jam 5 petang tadi ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru. Mayat bayi malang ini kini menjalani bedah siasat bagi menentukan punca kematian dan kami akan mendapatkan lebih banyak maklumat mengenainya selepas ini dan akan…

Read More Read More

#817: SAYA PERLUKAN BODYGUARD.

#817: SAYA PERLUKAN BODYGUARD.

Aku minta maaf.  Aku berkali kali baca story mengenai Khairul Fahmi Che Mat, penjaga gol skuad Olimpik kita di Harian Metro hari ini. Aku berkali-kali baca untuk memastikan ia bukan satu story troll. Ya, memang bukan. Ia story sahih. Ini dia story dia. Untuk makluman, gambar diambil menggunakan Galaxy Note ya, adik adik sekelian. Korang…

Read More Read More