Month: November 2011

#770: HAVE YOU PAID YOUR PTPTN LOAN?

#770: HAVE YOU PAID YOUR PTPTN LOAN?

“Helo, lu sudah bayar kah? Lu bulum bayar, lu lagi mau telebang sama itu yer asia.” I wanted to write about this issue since last week, but my workload is my priority. One has to kais pagi, you know. Unlike you, you are so free that you can browse and read my blog anytime you…

Read More Read More

#769: PASTINYA PUDING PALING LEMBUT MACAM PONDAN.

#769: PASTINYA PUDING PALING LEMBUT MACAM PONDAN.

A friend from Singapore twitted to me couple of days ago. Aku gelak sungguh sungguh. What a name to use for a brand. Tapi macam sesuai dengan produknya. Sebab asas dan hakikatnya, ia lebih lembut dari original. Hahahahah. Thank you Wardah.

#767: KHAS UNTUK FORUMER CARI

#767: KHAS UNTUK FORUMER CARI

Aku ingatkan dah abis. Belum rupanya. Bersambung-sambung. Macam drama Gerak Khas, tak habis habis. Drama Indon pun camtu. Plot lebih kurang jek, pastu asyik slow mo, asal saat genting jek, mesti slow mo, pastu close up pada muka aktor atau aktres.  Apapun, sebab orang dah cakap hi kat aku, aku hi balik, sebab aweksssss tu!!…

Read More Read More

#766: FAKRI KATA – SAYA PUN ADA PERASAAN. KAMI ADA MATA.

#766: FAKRI KATA – SAYA PUN ADA PERASAAN. KAMI ADA MATA.

Kenyataan ini disiarkan di paper Kosmo. Baca di sini.  The words in bracket are mine. Jangan keliru. “SAYA juga ada perasaan, sesiapa pun pastinya terkilan jika dikutuk sebegitu rupa.“Mulut orang memang susah nak ditutup, jadi saya tidak peduli dengan kutukan itu dan menganggapnya sebagai suatu cabaran buat saya.” (Saya setuju. Nak jadi public figure ni,…

Read More Read More

#765:SAYA BUKAN BEAUTIFULNARA, LAH ABANG.

#765:SAYA BUKAN BEAUTIFULNARA, LAH ABANG.

No, I am not gonna write anything about the match against Syria, last nite.  Team kita penat. Kesian diaorang.Please support our team (kecuali Fakri). Semalam, aku gelak sebab ulang tayang twit aku mengenai cara Ahmad Fakri bermain dikutuk habis-habisan seperti esok adalah kiamat. Seluruh tenaga mereka digunakan untuk mengutuk aku selepas penulis beautifulnara.com meletakkan link…

Read More Read More

#764: PERANAN SEBENAR AHMAD FAKRI SAARANI.

#764: PERANAN SEBENAR AHMAD FAKRI SAARANI.

Ok Malaysia dah menang. Rakyat Indonesia jangan marah. Jangan ngada ngada nak berdemo depan Kedutaan Malaysia kat Jakarta tu. Pergilah jaga simpang jalan dengan wisel korang tu. Preeettt preettt. Nah 1,000 rupiah. Untuk yang dah ikut twitter aku @Hazrey, aku antara yang paling emo, lebih dari tahap meroyan, lebih dari kemarahan Nora Danish pada Fasha…

Read More Read More

#763: I SPEND MORE TIME ON TWITTER

#763: I SPEND MORE TIME ON TWITTER

Aku mintak ampun sebab makin kurang update. Aku lebih banyak bertwitter these days. Fast and easy. If you have an acccount, add me @Justinbieber eh salah, @Hazrey And tonite’s game? Of course Malaysia willl win.

#762: ANWAR’S STRAIGHT, NO HE’S GAY, NO, HE IS STRAIGHT.

#762: ANWAR’S STRAIGHT, NO HE’S GAY, NO, HE IS STRAIGHT.

This, kakak kakak, adek adek dan abeh abeh sekeleye.. A must watch video by The Have-Nots, recorded during their jamming sesssion. Retweeted by @xrockybrux from @hareshdeol a jiffy ago. Memorize the lyric ok. And lets sing. Jangan benci aku. Tapi aku suka lagu ni. Hahahahah.  Closing yang mantap. Dan sedikit sempit yang boleh mengakibatkan melecet.…

Read More Read More