Month: September 2011

#749: SAMPAH TERUS MAKI HAMUN.

#749: SAMPAH TERUS MAKI HAMUN.

Tahukah anda, kekadang disebalik sampah sampah di pusat pelupusan sampah, terdapat ulat ulat yang terkial kial, merengkek rengkek mencari makan? Hari ini, khas untuk anda semua, ulat sampah ni boleh menyanyi dan memberi nama pada orang. Hakikatnya, dia seorang yang mental. Sebab? While this fucking loser can say anything using any words towards people, one…

Read More Read More

#748: APA ITU PUBLIC RELATIONS

#748: APA ITU PUBLIC RELATIONS

What is Public Relations?  Ia tentunya bukan Guest Relations Officer atau GRO yang sering dikaitkan dengan pelbagai gambaran negatif dek lambakan warga China, Vietnam, Indonesia dan Pinoy yang sering menyalahgunakan permit lawatan sosial untuk bekerja. Ya, kalau takde permit, tak boleh nak kerja. Tapi depa sanggup dikerjakan, sebab tu nak sangat kerja di pusat hiburan…

Read More Read More

#745: SAMAN TERTUNGGAK KENDERAAN SINGAPURA RM57 JUTA ?

#745: SAMAN TERTUNGGAK KENDERAAN SINGAPURA RM57 JUTA ?

Adakah benar nilai tunggakan saman kesalahan lalulintas kenderaan Singapura sudah terkumpul sehingga mencecah RM57 juta? Adakah benar ia terkumpul sejak 10 tahun lalu, dan melibatkan 471,000 saman terutama kerana kesalahan memandu melebihi had laju di jalanraya negara kita? Apakah tindakan kerajaan untuk mengutip tunggakan itu? Jika ia sudah berlarutan sehingga 10 tahun, apakah ini bermakna…

Read More Read More

#744: KEGAGALAN PEGAWAI PERUBATAN HOSPITAL KERAJAAN.

#744: KEGAGALAN PEGAWAI PERUBATAN HOSPITAL KERAJAAN.

Ini adalah kebetulan atau suratan? Satu lagi kes mengaitkan kelemahan khidmat perubatan di Johor. Berikut adalah  tulisan a certified sonographer yang kini bertugas di sebuah hospital di United Kingdom, sebagai ulasan kepada kes yang disiarkan akhbar Harian Metro baru-baru ini. Posting asal adalah dari blog Behind This Hazel Eyes. Hanya Hitung Masa First of all,…

Read More Read More

#743: MENTERI KESIHATAN JANJI SIASATAN DILAKUKAN

#743: MENTERI KESIHATAN JANJI SIASATAN DILAKUKAN

Alhamdulillah, berkat doa dari semua dari juga some influence help including from our big brother Rockybru, Menteri Kesihatan, YB Dato Sri Liow Tiong Lai, berjanji satu siasatan akan dijalankan terhadap surat terbuka yang dihantar kepada beliau semalam. Surat terbuka itu boleh dibaca di sini – SURAT TERBUKA KEPADA MENTERI KESIHATAN MALAYSIA. Menurut Liow, siasatan akan…

Read More Read More

UPDATED – #742: SURAT TERBUKA KEPADA MENTERI KESIHATAN MALAYSIA

UPDATED – #742: SURAT TERBUKA KEPADA MENTERI KESIHATAN MALAYSIA

  Salam 1Malaysia Yang Berhormat Dato’ Sri Liow Tiong Lai, Terlebih dahulu, saya ucapkan jutaan penghargaan terhadap segala usaha kepimpinan Dato Sri mengemudi Kementerian Kesihatan dan banyak kenyataan kenyataan Dato Sri yang saya lihat berhasrat meningkatkan kualiti perkhidmatan kesihatan untuk rakyat Malaysia. Saya juga ingin mengambil kesempatan ini mengucapkan jutaan terima kasih kepada Dato Sri…

Read More Read More

#741: THE END.

#741: THE END.

Sejak dua hari lepas, aku dah rasa macam dah malas to continue with this blog. Ada jek orang komplen. Hahaha. Ok aku tak kisahlah orang komplen. Lantaklah nak komplen sebab aku pun kuat komplen kan. Hahah. My domain www.hazrey.com is due to expire soon. This domain pun was paid by a friend. Hahah. Muka subsidi…

Read More Read More

#740: A LITTLE PRESSURE CHANGES EVERYTHING

#740: A LITTLE PRESSURE CHANGES EVERYTHING

I am truly blessed with frens here. I can’t describe how grateful I am to read all the wishes and doa for my sister in law, Roslina Mohd Yunos thru this entry. Yang paling menyentuh hati ialah, all this while, salah seorang pembaca blog ni adalah rakan rapat Roslina di Uitm Seri Iskandar dulu di…

Read More Read More