#727: PROGRAM IFTAR DAN INFAQ BERSAMAMU

#727: PROGRAM IFTAR DAN INFAQ BERSAMAMU

Minggu ini adalah satu minggu yang sedikit tak awesome. Kan? Kalau kau tak faham tak apa sebab kekadang aku sendiri tak faham apa aku tulis. Hahahah. 
Alhamdulillah, esok, sebagaimana dirancangkan, Dewan Muda Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Negeri Johor (DPMM) menjemput kami untuk meraikan keluarga di Johor ni yang pernah dipaparkan melalui program Bersamamu dan ia mendapat sokongan pelbagai pihak. Kenapa ayat ni macam orang politik ni? Boleh, kalau nak calonkan saya, saya bersedia. Nak resume saya?
The idea of this programme came from Pengerusi Dewan Muda, DPMM Negeri Johor – Mohammed Farhan Basher.
Insyaallah, setakat ini semuanya berjalan lancar sebagaimana dirancangkan. 
Hotel New York, Jalan Abdullah Tahir, Johor Bahru sudi menjadi hos kepada majlis Iftar dan Infaq yang pertama kali dianjurkan di selatan ini.
Dan ya, setakat ini, semua kerja kerja mengatur majlis ini aku buat sendiri. Senang jek. Ya, itu ayat riak sebab ini blog aku, maka aku dibenarkan untuk riak. Hahahaha. Nope, aku tak buat seorang. I am assisted by wonderful people like Zarinor Mohammed Noor (twitter: @zarinor) yang buat this superb design, produser Bersamamu, Kalijahwati (twitter: @kalijahwati), UiTM practical student – Mas Shurry, wifey honey (@honeyhazrey) and people from New York Hotel, Dewan Muda DPMM. 

For the arrangement of this inaugural programme, I am being assisted by a UiTM broadcasting student – Mas Shurry that helped to coordinate with the families.
Bersamamu producer, Kalijahwati Kassim is expected to grace the iftar and infaq programme with DPMM’s president, Syed Ali Alattas and. 
Kelab kereta, Kelab Exora Wilayah Selatan had agreed to ferry the families from their homes all around Johor to the venue without asking for petrol or anything in return. Sangat baik diaorang ni. Same goes to other sponsors as well. 
It will be a straight forward event. Tak ada protocol, tak ada VVIP as the guest of honour for the event will be the families, and NOT us. Keutamaan adalah untuk mereka. 
There will be abundance of giveaways expected to be received by the families and hope that they can celebrate Aidilfitri in a more joyful yet moderate ways this year.
Insyaallah.
Good luck Hazrey!

5 Replies to “#727: PROGRAM IFTAR DAN INFAQ BERSAMAMU”

  1. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.Niat murni penuh keikhlasan itu selalunya dipermudahkan segala urusan oleh Allah SWT.

    Selalu sangat saya fikir saya susah sebab takde abah mak tapi bila tengok Bersamamu, tersentap jugak sebab rasa diri mcm x bersyukur. Oh…rupanya ada lagi insan lebih susah dari aku.

  2. Lady Dea
    Itu hari u asked how to donate kan. Pls go to fb and look for bersamamu fanpage. Kat sana we have families' details for u to donate directly to them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *