Month: July 2011

ENTRY #699: Kucing

ENTRY #699: Kucing

Aku peminat kucing, unfortunately miss bini allergic dengan kucing dengan alasan “ala i dah ada u, buat apa nak bela kucing” walhal hakikatnya aku tau itu taktik dia bagi elak kena bersihkan tahi kucing. Konspirasi betul bini aku ni. Siapa ntah ajar. Bila tengok blog orang, ada gambar kucing, aku geram jek. Dulu aku pernah…

Read More Read More

ENTRY #698: LIVE REVIEW ANUGERAH PLANET MUZIK 2011 DARI SINGAPURA.

ENTRY #698: LIVE REVIEW ANUGERAH PLANET MUZIK 2011 DARI SINGAPURA.

Ya, live dari Singapura, aku bawakan kepada korang, review Anugerah Planet Muzik 2011 khas untuk korang, pembaca blog ini!! Banyak kategori dipertandingkan dan aku tertarik pada kategori LAGU SERANTAU PALING POPULAR: LS1 Aishiteru : Zivilia LS2 Angkasa : Hady Mirza LS3 Baik-Baik Sayang : Wali LS4 Berteman Rindu : Didicazli & Giselle LS5 Cerita Kedai…

Read More Read More

ENTRY #697: TALI LEHER KHUSUS UNTUK WEBMASTER GOMEN.

ENTRY #697: TALI LEHER KHUSUS UNTUK WEBMASTER GOMEN.

Ya, kita selalu dikecewakan dengan maklumat tidak lengkap pada laman web jabatan atau agensi gomen. Malah, ada yang dah lapuk dan tak pernah diupdate. Tetapi kita juga pelik, kalau kita add webmaster mereka ni dalam facebook, aku yakin, setiap hari mereka update status mereka.  Kita kena faham, mereka sibuk dengan facebook kerana itu penting. Esok…

Read More Read More

ENTRY #696: JALANRAYA DI MALAYSIA

ENTRY #696: JALANRAYA DI MALAYSIA

Ya, call me ungrateful, yet, we are still taxpayers. We support development. Kita sangat suka kemajuan, pembangunan. Tapi biarlah benda yang dibuat tu senonoh. Look at our roads. No, not those potholes. Itu cerita yang sangat basi dan kalau disebut lagi, kita akan jadi menyampah, meluat dan rasa nak tanya kakitangan JKR soalan berikut: “Dulu…

Read More Read More

ENTRY #695: PEDANG SAMURAI

ENTRY #695: PEDANG SAMURAI

SEMALAM (Isnin), kira-kira jam 1.15 pagi, sebuah kereta Proton Wira berwarna hitam yang dipandu laju di Taman Daya, Johor Bahru dalam keadaan mencurigakan, ditahan polis peronda. Sebaik ditahan, polis mendapati terdapat empat lelaki berusia antara 18 dan 23 tahun di dalam kenderaan itu. Hasil pemeriksaan, polis menemui tiga bilah pedang samurai di bahagian tempat duduk…

Read More Read More

ENTRY #694: UPDATED – FACTS THAT PEOPLE DO NOT KNOW ABOUT BERSIH.

ENTRY #694: UPDATED – FACTS THAT PEOPLE DO NOT KNOW ABOUT BERSIH.

First of all, tahniah pada semua yang bersusah payah dan susahkan diri pergi berarak ramai ramai kat jalan Kuala Lumpur tu. Aku ada beberapa soalan untuk korang: 1. Masa Maulidur Rasul, korang berarak sekali tak?  2. Agak agak, korang dah register belum sebagai pengundi? 3. Selepas mengundi dan parti yang didewakan menang, korang suka tak…

Read More Read More

ENTRY #693: SERBU PUSAT PERSUNDALAN

ENTRY #693: SERBU PUSAT PERSUNDALAN

Malam tadi (Sabtu), aku menyertai satu operasi yang paling aku suka – Bahagian Anti Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian (D7), Ibupejabat Polis Kontinjen Johor. Diketuai Pegawai Turus D7 Johor, DSP Mohammad Abd Hamid bersama seorang pegawai dan tujuh anggota, serbuan dilakukan ke atas sebuah kediaman berpagar atau gated housing estate di Taman Setia Indah, Johor…

Read More Read More

ENTRY #692: UPDATE – BERSIH DIBATALKAN – AUNTI AMBIGA DAH DICEKUP.

ENTRY #692: UPDATE – BERSIH DIBATALKAN – AUNTI AMBIGA DAH DICEKUP.

Cubaan Aunti Ambiga mengelak dari dicekup berikutan perintah mahkamah melarang aunti ambiga masuk ke Kuala Lumpur berjaya digagalkan. Dia dikatakan cuba menggunakan camouflage selepas polis berjaya mendapatkan perintah mahkamah terhadap dia dan 90 individu lain melarang dari memasuki Kuala Lumpur berikutan hasrat mengadakan perhimpunan haram. Ambiga dikatakan menghabiskan masa seharian di rumah untuk memakai camouflage…

Read More Read More

ENTRY #691: DRAMA TEBUSAN DI SG ABONG, MUAR

ENTRY #691: DRAMA TEBUSAN DI SG ABONG, MUAR

Aku menerima panggilan mengenai krisis tebusan di Sungai Abong, Muar kira-kira jam 11 pagi. Suspek dipercayai memasuki pusat asuhan kanak-kanak Serikids jam 9.45 pagi dan polis menerima panggilan jam 10 pagi dan terus mengerah anggotanya. Kanak-kanak di tadika itu berusia tiga dan enam tahun. Tadika terletak di Taman Sungai Abong Cemerlang, di pusat bandar Muar. …

Read More Read More

ENTRY #690: BUNUH, CINCANG DAN BAKAR.

ENTRY #690: BUNUH, CINCANG DAN BAKAR.

“Ya Allah, dengan anak yang diamanahkan kepada saya ini, sayalah yang bersalah, saya ini tak bisa menjaga sepenuhnya tentang anak saya ini. Mungkin Allah Taala akan menjaga lebih baik. Mungkin saya tak cukup sayang, Allah (SWT) lebih sayangkan anak saya ini.” Itulah antara ungkapan seorang bapa, Qomardin Bajuri yang kehilangan anak meniti usia remaja, Nurrahayu…

Read More Read More