Month: July 2011

#709: SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBARAK

#709: SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBARAK

Kepada semua pembaca blog longkang ini yang bakal ditukarkan kepada nama memulutmuncung.com (ok tak), aku ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadan Al-Mubarak.  Sabda Rasulullah saw.: “Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan.” Tetapi, ada juga yang secara semulajadi setan, maka selalu terlepas. Ayat itu aku cakap untuk diri…

Read More Read More

#707: KHAIRUL FAHMI IS NOW AVAILABLE TO JAGA YOUR GAWANG.

#707: KHAIRUL FAHMI IS NOW AVAILABLE TO JAGA YOUR GAWANG.

Ada cerita, keeper kita ni dah putus tunang. Adakah selepas status FB ni: Ramai tak tahu, bila kita letak status FB macam tu, itu dah macam buat press conference. Baik buat press conference jek terus. Jangan lupa sebut, jemput artis kalau buat majlis kahwin, nanti orang cakap kita tak ada kawan. Ya, Khairul Fahmi is…

Read More Read More

#706: JANGAN PERCAYA ORANG JUAL INSURANS DENGAN ORANG JUAL KERETA + MLM.

#706: JANGAN PERCAYA ORANG JUAL INSURANS DENGAN ORANG JUAL KERETA + MLM.

Ya tiga mahkluk yang tak boleh dipercayai kecuali kau dah kenal lama diaorang ni. 1. Agen insurans 2. Broker jual kereta 3. MLM – termasuk AC Mizal. Haha. Kebetulan aku nak tulis AC Mizal sebab sampai hari ni, aku masih minat kat cara dia seret kaki masa nyanyi lagu Fiona. Selalu aku practise. Fionaaaaaaa… Hahahahahahahhahaah.…

Read More Read More

ENTRY #704: SELAMAT PENGANTIN BARU MIERA LIYANA

ENTRY #704: SELAMAT PENGANTIN BARU MIERA LIYANA

Tak sangka. Aku pun dah lama tak makan nangka. Aku suka Miera Liyana. Mana ada lelaki tak suka. Ingat tak Miera Liyana? Ok, kita recap / kita imbas kembali. Aku pernah menulis pasal artis ni dulu. Ya, ini bukan blog gosip tapi banyak pulak blog gosip yang pickup apa aku tulis. Macamlah aku ni bagus…

Read More Read More

ENTRY #703: UPDATED – MINTAK KERJA

ENTRY #703: UPDATED – MINTAK KERJA

Itu hari aku ada baca The Star, kajiselidik yang dilakukan pada penganggur demanding di Malaysia ni. Aku cuba cari, tapi tak jumpa article tu. Kalau korang jumpa, sila paste kan link ya. Anyway, memang betul apa yang dibuat kajiselidik tu. Penganggur terhormat mengalahkan kita kalau datang interview. Dalam kajiselidik tu, didapati, pencari kerja meminta gaji…

Read More Read More

ENTRY #702: CAKAP BOLA.

ENTRY #702: CAKAP BOLA.

Dulu, tahun 90-an, aku antara yang WAJIB buat liputan untuk perlawanan bolasepak di selatan tanahair bagi Piala Malaysia. Zaman coach Wan Jamak Wan Hassan itu penuh dengan kontroversi, termasuk kes rasuah di kalangan pemain. Tapi waktu itu, stadium Larkin yang menjadi home ground untuk pasukan Johor sentiasa penuh dengan penyokong, dan ada juga Kelab Penyokong…

Read More Read More

ENTRY #701 : AKU ADA PROJEK 10 JUTA NAK CARI INVESTOR.

ENTRY #701 : AKU ADA PROJEK 10 JUTA NAK CARI INVESTOR.

Sebelum kita semua menambah dosa mengumpat untuk cerita aku kali ni, apa kata kita baca cerita lama kat blog ni. Ia cerita pasal beli burger dan duit RM10,000. Ya, sepuluh riban der. Jangan tanya aku, aku pun tak tahu siapalah memandai tukar ribu jadik riban.  Klik pada tajuk entry tu: RILEKSLAH, AKU BARU DAPAT BONUS…

Read More Read More

ENTRY #700 : Cerita Paling Best.

ENTRY #700 : Cerita Paling Best.

Ceritanya ialah: Aku sangat sibuk dengan kerja (sebenarnya aku malas nak update). Kau jangan nak ngada ngada miang pulak nak meroyan. Pegi cari durian. Aku nak 10 biji. Kenapa kalau orang mengaruk, orang cakap meroyan. Tak baik tau. Meroyan nanti orang dengar.