Month: May 2011

UPDATED – ENTRY #676: MAJLIS AKAD NIKAH SALIH YAKOB

UPDATED – ENTRY #676: MAJLIS AKAD NIKAH SALIH YAKOB

Berseri abang aku ni. Tak sempat nak upload gambar lain sebab have to rush for his sanding later. Anyway, dua kali lafaz, Salih Yaacob sah memperisterikan Samihah Sheikh Ali, 25 tahun di Masjid Jamek Kampung Melayu Kulaijaya tepat jam 3.50 petang tadi. Hantaran RM25,000 bersama sebentuk cincin dan mas kahwin RM23. Keduanya dinikahkan Kadi Daerah…

Read More Read More

Selamat Pengantin Baru!

Selamat Pengantin Baru!

Siapa kahwin? Not me of course, itu hari ada hasrat gak tapi tak kesampaian. Hahaha. Berangan kau ni hazrey. Esok, 30 Mei akan termeterailah ikatan satu lagi masjid buat artis ini. Banyak diperkatakan dalam akhbar yang turut menjadi idaman ramai lelaki tapi soalannya – bolehkah kita meneladani sifat mendamaikan, beradilan artis ini? Apapun, mesti berseri…

Read More Read More

ENTRY #674: BEING A JOURNALIST.

ENTRY #674: BEING A JOURNALIST.

Do you know that, in our quest to seek for the truth, we are prone to threats too? Investigative reporting is not as easy as it looks. Bukan mudah. Tetapi apabila ditonton, ia akan tampak mudah dan ringkas. Contohnya, kami pernah ke Batam, Indonesia untuk melakukan investigative reporting about prostitution on the Island. Tapi, kami…

Read More Read More

ENTRY #673: NAIK KATEBANG

ENTRY #673: NAIK KATEBANG

For the past couple of weeks, aku banyak travel. Penat drive kereta ni. Serious. Pada umur yang muda ni memang sangat tak larat.Sometimes boleh jadik tiga jam, sometimes can be 4 hours drive from JB to KL. Tapi sorang kawan aku ni drive dari JB ke Penang sorang sorang, cuma dua jam jek. Gila kan.…

Read More Read More

DOAKAN ANAK ANAK KITA YANG MASIH LAGI TERTIMBUS.

DOAKAN ANAK ANAK KITA YANG MASIH LAGI TERTIMBUS.

Subhanaallah. Negara dikejutkan dengan satu berita yang sangat menyedihkan. Tragedi tanah runtuh di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, FELCRA Semungkis, Batu 14, Hulu Langat amat dirasai kita semua. Ya Allah, ku mohon padaMu Ya Allah agar Kau berikan anak anak kecil ini yang masih tertimbus akan perlindungan dariMu. Aku sangat sedih. Sangat sedih. Anak anak ini…

Read More Read More

ENTRY #671: ORANG KAHWIN MASA CUTI SEKOLAH

ENTRY #671: ORANG KAHWIN MASA CUTI SEKOLAH

Buat majlis kahwin memang besh. Eh salah, buat majlis tunang memang best, sebab apa? Sebab: jaman sekarang buat majlis tunang grand abih, dah mengalahkan majlis kahwin. Gila kentang, tomato dan keledek. Yang paling senyum sampai mata ialah mak andam dan separuh-mak andam. Depa yang paling gembira. “Ai dah berapa ari tak jumpa abang tiarap ai…

Read More Read More

ENTRY #670: AKU BENCI SALIH YAKOB

ENTRY #670: AKU BENCI SALIH YAKOB

Itu bukan statement aku. Sumpah. Sejak Salih Yakob menceburi dunia seni, tak pernah terbit rasa benci pada pelawak yang kini turut terlibat dalam bidang penyampaian radio.Apatah lagi dengan ‘kemajuan’ yang dikecapi Salih Yakob pada hari ini, ia satu ‘pembangunan’ pesat yang perlu diamil iktibar, dan kalau ‘boleh’, dijadikan ‘contoh’.  Tak, aku memang suka letak koma…

Read More Read More

ENTRY #669: ipad2

ENTRY #669: ipad2

Ya, aku dengan bongkak dan riaknya, mengupdate this entry using mybrand new ipad2 with wifi and 3g.With 32GB internal memory, ia mampu menyebabkan isteri anda puas padamalam jumaat kerana boleh download memacam resipi dan senang untukdibawa ke dapur untuk buat reference menu baru!Itu, sedari dan sedara yang saya hormati sekelian, membuatkan hidupkami bahagia dan buktinya…

Read More Read More

ENTRY #668: REMPIT BISU.

ENTRY #668: REMPIT BISU.

Remaja berusia 19 tahun.  Ramai rakan sebaya turut terlibat dalam lumba haram malam tadi hingga jam 3 pagi. Bezanya, remaja berusia 19 tahun itu, bisu. Tak padan langsung dengan kecacatannya.  Remaja bisu (berpakaian putih) dan rakannya di sebelah kiri. Remaja bisu mengaku tidak memiliki lesen memandu. Rakannya pula, seorang mekanik berusia 26 tahun, menunggang motosikal…

Read More Read More