Month: April 2011

ENTRY #662: RM1.5 million drug bust.

ENTRY #662: RM1.5 million drug bust.

Dua lelaki dari negara Timur Tengah dicekup petang Rabu lalu sebaik tiba di Lapangan Terbang Antaranbangsa Sultan Ismail, Senai, Johor Bahru. Sepasukan anggota polis dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Johor dan Bukit Aman yang melakukan pemeriksaan menjumpai serbuk dipercayai dadah jenis syabu. Nilai pasaran dadah yang ditemui, RM1.5 juta. Dadah disembunyikan di ruang khas bagasi…

Read More Read More

ENTRY #661: BAJU BARU.

ENTRY #661: BAJU BARU.

Siapakah lelaki ini? Jangan marah marah ok hari ini. Selamat Menyambut Hari Pekerja dan bercuti sakan sampai Senin. Kalau lalu kat Tapah, kirim jambu batu dengan cecahnya ya. Alamat aku bagi. Belikan dua kilo. Hantar pakai courier. Kalau beli yang muda, pakai Poslaju sebab by the time sampai, ngam ngam masak. Lelaki di atas ini…

Read More Read More

ENTRY #660: MANUSIA PALING KEJI

ENTRY #660: MANUSIA PALING KEJI

Apa jadahnya google pondan jalan dobi masuk sini? Diaorang dah pindah jalan tun abd razak lah dungu. Ketinggalan zaman kau ni. Eh macam mana aku tahu semua ni? Aku jual aircon kan, so kekadang kena lalu kat situ. Kebetulan. Tu pun orang kat situ beritau, diaorang dah pindah. Aku bukan nak tahu sangat pun. Defensive…

Read More Read More

ENTRY #659: MAXIS SENDING OUT JOKES VIA TWITTER

ENTRY #659: MAXIS SENDING OUT JOKES VIA TWITTER

Last nite was a nightmare to me. Streamyx was down the whole day yesterday. Check punya check rupanya there was no dial tone. Cekik darah tul. As a backup, my dear readers, we have Maxis Broadband! at home! yeah, see that, enjoy greater speeds at better value with HIGH SPEED INTERNET!! YEAH!! How can one…

Read More Read More

ENTRY #657: big IS NOT the word.

ENTRY #657: big IS NOT the word.

This is not about Sudin Ajaib. This is not about black and white movie. This is not about Omega watch. This is better than that. Selepas menyelidik secara terperinci bersama team ohbulan.com sejak dua minggu lalu, kami berjaya mendapatkan pengesahan mengenai berita berikut. Satu maklumat yang membuatkan kami teruja. Sangat sangat. Kami sendiri tak percaya.…

Read More Read More

ENTRY #656: i wanna read your blog.

ENTRY #656: i wanna read your blog.

Yes, my dear blog scandals! Aku membutuhkan alamat blog anda untuk aku gampang membaca. Ini semua pengaruh tengok Sejuta Cinta Marshanda ni. Ya, aku nonton soap opera Indon tu sebab in my office kami perlu tengok televisyen walaupun aku bekerja jual aircon selepas upgrade dari jual kipas. Bukan senang jual aircon. Kipas murah takyah skim…

Read More Read More

PERKATAAN BARU HARI INI.

PERKATAAN BARU HARI INI.

Banyak kali dah aku nampak perkataan ni. Some dengan exclamation mark ! Maksudnya apa? Ada tu letak ngeh ngeh ngeh. Comel ke? “Ai suka u letak perkataan ngeh tu, rasa macam nak peluk peluk u tau leww.. You rawksss lewww..” Tolong aku, buatkan perkataan yang menggunakan ngeh yang pernah korang baca. Ok ngeh? Tengkiu ngeh.…

Read More Read More

TIPS GADUH.

TIPS GADUH.

Aku pasti, video di atas ini melibatkan orang Kelantan berdasarkan loghat yang dapat didengar. Kalau aku salah, tolong beritau, jangan nak meroyan macam tak dapat pisang dua bulan. Apapun, yang paling penting ialah: 1. Kalau gaduh dan ketika itu, anda memakai kain pelikat, pastikan ia dilipat ke belakang ala ala mamak, kerana jika anda terlentang,…

Read More Read More

PETUA ORANG MELAYU KALAU AMIK GAMBOR.

PETUA ORANG MELAYU KALAU AMIK GAMBOR.

Ya, aku tak tipu.  Memang ada petua kalau amik gambar.  Kecik kecik dulu, mak aku akan jerit: “Jangan amik gambar bertiga, tak elok!!”  Orang dulu dulu memang banyak petua. Memacam petua keluar.  Kami sebagai anak yang patuh dan nak cium pintu syurga, ikut jerlah. Dalam hati aku, ermm takde chance lah nak bergambor kalau ada…

Read More Read More