Its Our Anniversary.

Its Our Anniversary.

Aku tak perlu tweet or update my facebook status to tell everyone where I am kan, sebab aku bukan artis to do that. To all of you that asked, saya mohon maaf pada semua kerana menjadi kelemahan saya untuk beritahu, dan saya mohon doa pada Yang Maha Pengasih untuk membuka hati anda semua menerima maaf saya.
Bising babs bilik sebelah ni, sambil aku nulis ni, kejap karang bukak paip, krangg krunggg.. kejap karang tarik meja – apa korang buat renovasi ke kat sebelah, ke shooting Eric Leong’s home makeover thingy?
Pastu melekek lekek ketawa. Setan tul. Orang nak membuta lah woiii orang sebelah. 
“Oii orang sebelah, kalau taknak bising, pergi duduk belakang hospital lah..” 
Well, spending your holiday in a third world country memang macam tu. Especially yang duduk sebelah bukan dari third world, tapi api pun tak ada so susah nak baca buku tentang tatarakyat.
Ok dah. Aku dah email kat diaorang beritau jangan memekak. 
Anyway, we arrived here on late Friday nite. Macam nak patah pinggang duduk kat economy. Maklumlah tak mampu nak duduk kat bay-che-ness kelas.
Masa nak boarding tu, the chinese guy who was manning the gate menggunakan seluruh tenaga yang disedut dari cakerawala menjerit jerit ala ala panggil orang kat sakit masuk klinik “bay-che-ness passenger”.
Aku bergegas gegas ke depan nak dengar apa yang disebut. Changi Airport sungguh daif, expecting people to hear them calling at the gate without any PA System.
Ada satu pompuan omputih iras iras aku berdiri di sebelah pun berkerut kerut dahi and turned to me – Do you speak English? Aku geleng kepala dan aku cakap bahasa Uganda pada dia sambil menari keliling api. Ya, kulit aku hitam pekat tapi gigi putih (demi keselamatan waktu Earth Hour).
“I know, he’s calling all BUSINESS passengers to board now.” 
“Ohhhhhhhhhhhh..” and she giggles. 
Penerbangan kami sengaja dilewatkan selama dua setengah jam sebab mereka rasa comel buat macam tu. Ini kali kedua aku naik katebang delay. Dulu MAS, delay – dengan alasan tukar tayar. Sumpah, itu pilot yang announce.
Dan yang tak bestnya, disebalik semangat berkobar kobar sambil kibar bendera, kami tiba di airport sejam awal dari tempoh dua jam masa check in, dan dapat tahu flight dah re-timed. 
“Tulah kau, kalau kau dengar nasihat Soraya dulu, kan senang ada helikopter sendiri.”
Aku dah beli tapi aku tak sanggup ambik balik sebab aku dah bagi pada anak sedara aku. Tu pun aku dengar kipas dah patah. Tu semua taktik anak sedara aku nak suruh beli baru. Kecik kecik dah pandai pau eh. Nasib kita sama comel. 
Setibanya di hotel jam 11.30 malam, kami disambut bunga dan percikan bunga api lengkap dengan karpet merah. 
Tipu kan. 
Banyak gambar yang kami klik klik. Kebanyakannya bukan gambar kami. Kami tak pandai bergambar. Antara gambar yang berjaya kami petik ialah gambar dua aweks berkemban dengan tuala di buffet spread di coffee house hotel.
Ini gambarnya:
Dan ini pula gambar paling best yang kami ambik.

Laju tau!!! Main cilok cilok…

Dan yang paling penting, aku harap korang semua faham walaupun korang terlepas pandang untuk menilai artikel aku ni di mana sumbernya adalah junior kepadaku jadi besar kemungkinan dia sendiri belum bersedia menghadapi soalan soalan umum.. Hahahahahah.. Dan lawak ini lebih best dari lawak bay-chee-ness passenger. Hahahahah ROFL !!
To all reporters, if you are junior, don’t dare to ask any bloody questions from any artistes. Kah kah kah kah. You are NOT my standard. Kah kah kah kah kah.
Nasib aku bukan kat KL. Nasib aku tak buat hiburan. Kalau tidak.. hahahah. Idiot.

15 Replies to “Its Our Anniversary.”

  1. Nampaknya saya antara sebilangan kecil manusia tahu lokasi mereka berdua ni.

    Apapun, happy anniversary hazrey and wife.

    I know that you guys are not going to purchase any fridge magnet for me but still enjoy yourself.

  2. happy anniversary to both of you…enjoy your happy moments.
    selamber ja dedua tu berkemban..kalau kat M'sia buat gini agak2 masuk paper dak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *