Month: March 2011

SERVIS KFC DI MELAKA MACAM SAMPAH.

SERVIS KFC DI MELAKA MACAM SAMPAH.

Rakan aku, Azhar Abdullah yang aku kenal mempunyai tahap kesabaran yang lima tingkat lebih dari aku, bercakap mengenai khidmat pelanggan KFC. Ya, Kentucky Fried Chicken. Bukan Kada Fried Chicken atau Kassim Fried Chicken. Service kat Malaysia ni memang camtu. Tak tahulah bila zaman nak maju service kat Malaysia ni.  Kerja gaji nak besor. Nak memacam.…

Read More Read More

SAYANG, TOLONGLAH BALIK KE PANGKUANKU. LAUKONG WO AI NI.

SAYANG, TOLONGLAH BALIK KE PANGKUANKU. LAUKONG WO AI NI.

There goes their holiday funds. A WOMAN, who ran away from home after a tiff with her husband, returned after he posted newspaper advertisements about how he had always loved his wife. China Press reported that the 29-year-old woman fled their house on March 16 after she couldn’t stand her husband’s tantrums. They have three…

Read More Read More

PEMILIK KLUANG RAILWAY COFFEE LAKUKAN SAMAK.

PEMILIK KLUANG RAILWAY COFFEE LAKUKAN SAMAK.

Lanjutan dari entry bertajuk PEMILIK KLUANG RAILWAY COFFEE MENJAWAB yang antara lain menyebut reaksinya terhadap status tidak halal kopi serta madu yang digunakan serta entry terdahulu bertajuk UPDATED: SAH KOPI KLUANG RAILWAY TAK HALAL, pemilik kopitiam itu akan melakukan satu tindakan Khamis ini. Aku menerima mesej sistem pesanan ringkas (SMS) kira-kira jam 10.30 malam Isnin,…

Read More Read More

Its Our Anniversary.

Its Our Anniversary.

Aku tak perlu tweet or update my facebook status to tell everyone where I am kan, sebab aku bukan artis to do that. To all of you that asked, saya mohon maaf pada semua kerana menjadi kelemahan saya untuk beritahu, dan saya mohon doa pada Yang Maha Pengasih untuk membuka hati anda semua menerima maaf…

Read More Read More

Ana Raffali Beri Jawapan Kepada Hazrey.

Ana Raffali Beri Jawapan Kepada Hazrey.

Ingat lagi entri Hazrey bertajuk Ana Rafali Ada Pengurusan Ala-Ala Celcom Customer Service? Kalau tak ingat sila baca kat sini. Ana Raffali dengan besar hatinya telah menjawab tulisan Hazrey tersebut di blog beliau..: kalau takde angin, tangan pun jadilah Penat sebenarnya, kebelakangan ni. Saya percaya mereka yang mengikuti perkembangan saya faham apa yang saya maksudkan.…

Read More Read More

DUGAAN HIDUP.

DUGAAN HIDUP.

Pepagi ni dah menduga iman aku. Kalau ya pun, pakailah baju dulu. Aku sedih betul. Sedih sebab dapat ambik gambar dari jauh jek. Orang tanya, "kau tak berkemban sekali?" Berkemban jugak tapi pakai batik masa kat pool tadi. Dah, jangan miang nak bayangkan si buncit ni pakai kain batik mandi kat pool. Loya tekak. Sent…

Read More Read More

PEMILIK KLUANG RAILWAY COFFEE MENJAWAB.

PEMILIK KLUANG RAILWAY COFFEE MENJAWAB.

Lanjutan dari entry terdahulu, it is only right that the report on the issue is impartial, maka I took the liberty to call the owner of Kluang Railway Coffee himself malam tadi. Sejak 1938, mereka sudah berniaga di stesen keretapi daerah Kluang dan rata rata majoriti pelanggannya adalah umat Islam. Penyebaran maklumat mengenai wujudnya kandungan…

Read More Read More

UPDATED: SAH KOPI RAILWAY KLUANG TAK HALAL.

UPDATED: SAH KOPI RAILWAY KLUANG TAK HALAL.

Sedang hangat diperkatakan di laman facebook, mendakwa kopi railway kluang tak halal. Sumber sumber di Jabatan Agama Islam Johor yang aku hubungi tadi mengesahkan jabatan itu sudah memperolehi keputusan dari Jabatan Kimia di mana terdapat gelatin babi dalam kopi terkenal itu. Manakala madu yang digunakan dikatakan terdapat kandungan alkohol. Hakikatnya, enforcement perlu lebih tegas dan…

Read More Read More

THEY SAID – KAMI LEBIH DARI POLIS.

THEY SAID – KAMI LEBIH DARI POLIS.

Setiap kali paparan 999 dan jika ada berita dari Johor, tentu nampak muka comot aku sedang bertanya dengan suspek yang ditahan. Dan, pasti ada yang sms atau call – kau ni tanya mengalahkan polis. Kadangkala ada yang tidak memahami. Dan bagus jugak kalau yang telefon atau sms, sebab itulah peluang aku untuk cerita disebalik semua…

Read More Read More

VIDEO LUCAH.

VIDEO LUCAH.

Kalau cerita aksi seorang pemimpin pembangkang dirakamkan ketika melakukan seks keluar minggu lalu, aku mesti cuba cari di kedai kedai yang diserbu KPDNKK. Tapi mestilah tak ada kan sebab kata Datuk T, ia masih dalam simpanan dia. Standard answer yang aku dah dengar semalam dalam berita ialah ada yang mendakwa ia adalah doctored filem. Bukan…

Read More Read More