Month: February 2011

LOMBOK LAGI?

LOMBOK LAGI?

PETALING JAYA: Selepas enam hari mencari anak daranya yang hilang, seorang ibu pengsan apabila dihubungi anaknya dan memberitahu sudah berkahwin dengan lelaki Indonesia dan berada di Lombok Timur. Zaiton Jaafar, 43, dari Felcra Tembeling Tengah, Kuala Tahan, Jerantut, Pahang berkata, kehilangan Norbaizura Mohd Salleh, 19, yang juga anak keempat daripada enam beradik disedari selepas rakan…

Read More Read More

SUMPAH.

SUMPAH.

Some of us mesti ada kekawan yang suka bersumpah. Betul sumpah. Sumpah. Tak lekang dari mulut. Tapi selalu jugak yang ‘disumpahkan’ tu sebenarnya tak sama dengan apa yang dibuat. Tapi sebab kita berkawan, kita redha. Aku pulak jenis manusia yang kasta rendah selalu pulak maafkan orang. Mungkin sebab aku kasta rendah, sebab tu kena selalu…

Read More Read More

TAKE A BREAK!

TAKE A BREAK!

Reaching the end of a job interview, the Human Resources Person asked the young Engineer fresh out of MIT, “And what starting salary were you looking for?” The Engineer said, “In the neighborhood of $75,000 a year, depending on the benefit’s package.” The HR Person said, “Well, what would you say to a package of…

Read More Read More

Cak cekur kena cekup.

Cak cekur kena cekup.

Rhyme kan. Mana ntah aku dapat ilham tulis tajuk atas ni. Anyway, wanita digambar ini antara yang ditahan bahagian anti maksiat, perjudian dan kongsi gelap D7 ibu pejabat polis kontinjen johor petang tadi. Mereka terlibat dalam aktiviti persundalan di dua hotel murah di tengah bandaraya johor bahru. More on this on 999. Insyaallah. Sent from…

Read More Read More

PANJAT RUMAH DAN TENDANG PINTU.

PANJAT RUMAH DAN TENDANG PINTU.

Ahad, 20 Februari 2011. Jam 11.30 malam, kami dimaklumkan mengenai satu gerakan yang bakal berlaku pada waktu 3.45 pagi Isnin, 21 Februari. Aku, Mazidul, Arashi (wartawan pelatih) atau nama manja Ben dan kru, Zarinor dan Rizal tak sempat nak tidur, takut terlajak. Kami menyertai operasi Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Johor, di sekitar Kampung Pasir Puteh,…

Read More Read More

Kantul dah.

Kantul dah.

Ketika semua sedang tidur nyenyak, kami menyertai operasi narkotik. Ngantuk. Serious ngantuk. Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

EKSKLUSIF: MAHER ZAIN DAN GRO.

EKSKLUSIF: MAHER ZAIN DAN GRO.

Nanti, jangan marah duhai peminat Maher Zain (ماهر زين‎). Ini bukan cerita rekaan, tetapi eksklusif, dan masih tidak diketahui mana-mana pihak. Apakah kaitan antara penyanyi kelahiran Lebanon pada 16 Mac 1981 dan GRO atau pegawai perhubungan pelanggan?  Maher Zain tidak perlu diperkenalkan lagi lantaran kejayaan album Thank You Allah malah berikutan sambutan yang begitu menggalakkan,…

Read More Read More

999

999

Aku sangat suka jumlah followers – 999. Terima kasih CNeoReyta for being the 999-th  follower. Sorry tak ada hadiah. Tapi kalau nak bagi saya hadiah, saya redha. 

Teka apakah objek di tengah jalan ini. Hadiah adalah three nite stay at a luxurious five star hotel…………… parking lot. Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.