Month: January 2011

Terima Kasih Zakiah, so very much.

Terima Kasih Zakiah, so very much.

If I am an hindustan actor, I will dance by the fountain to sing a song for one zakiah ponrohano of Kuala Lumpur for sending me these 7 books. Aku terasa seperti sivaji the boss bila dapat buku ni semua. Sebenarnya without the books, aku terasa seperti ahmad jais dengan seluar bell bottom menyanyi lagu…

Read More Read More

INI BUKAN KURSUS POLIGAMI.

INI BUKAN KURSUS POLIGAMI.

Aku berborak dengan Ustaz Azhar Abdullah, currently with us as our trainer in Johor Bahru. We have opened an office in Melaka as well, as part of globalisation. Bunyi macam orang politik tak? Terasa cool bila aku tulis macam tu. Anyway, as training provider we are in need to register ourselves with Pembangunan Sumber Manusia…

Read More Read More

DATUK BOLEH DIBELI?

DATUK BOLEH DIBELI?

Story paling best untuk tahun 2011 ialah story ini: ‘Maafkan saya…’ Oleh RAJA SYAHRIR ABU BAKAR syahrir.bakar@utusan.com.my KUALA LUMPUR 12 Jan. – Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), (Datuk) Mohd. Ali Baharom memohon maaf kepada semua pihak yang mengenalinya dengan gelaran ‘Datuk’ sebelum ini kerana ia sebenarnya palsu dan tidak diperakukan. Menurutnya, kesilapan itu perlu…

Read More Read More

I LOST MY SENSE OF HUMOUR

I LOST MY SENSE OF HUMOUR

Yeah, work had taken its toll on me. Sangat banyak kerja. Pagi toreh getah, bila dah terang pergi kait kelapa sawit, petang jala ikan kat sungai. Malam candat sotong. Kalau hujan, cuma sempat tengok ayam di reban. Itu pun ayam dah tak ramai sebab banyak dah larikan diri sebelum Hari Raya Aidilfitri itu hari. Banyak…

Read More Read More

ANUGERAH JUARA LAGU DAN OPRAH WINFREY MALAYSIA.

ANUGERAH JUARA LAGU DAN OPRAH WINFREY MALAYSIA.

Esok ramai menanti Anugerah Juara Lagu ke 25. Aku ada tiket tapi aku tak pergi sebab aku tak suka. Cukuplah aku tengok artis masa di Pasir Gudang tempohari. Lagipun aku tak sanggup pikir nak kena berebut parking. Aku manusia yang kalau boleh nak parking depan stage terus. Wah, kau ingat kau artis ke Hazrey? Alah,…

Read More Read More

LAKI TAK BOLEH BERLAKU ADIL? WRONG! PEREMPUAN YANG TAMAK.

LAKI TAK BOLEH BERLAKU ADIL? WRONG! PEREMPUAN YANG TAMAK.

Aku tahu, orang pompuan akan marah. Perempuan especially. Tak baik marah marah. Hilang sifat sifat feminin dan kecomelan korang. Selama ni, perspektif dunia adalah – boleh ke kita semua berlaku adil? Itulah soalannya. Tak ada jawapan A, B atau C. Kita tak sempat bukak mulut, berdedai dedai macam murai orang perempuan jawab yang lelaki memang…

Read More Read More

Why restoran padang kota @ kota damansara.

Why restoran padang kota @ kota damansara.

We are in Kuala Lumpur attending few meetings and took the opportunity to meet up with Mazidul Akmal Sidik. The distance is not that far from sri pentas but the proximity of the food outlet is so close to Segi College and a nursing college. Teruja jugak aku sebab bersebelahan dengan nursing college dan knowing…

Read More Read More

BOIPREN I TAK KASI I KERJA.

BOIPREN I TAK KASI I KERJA.

Sorrylah, aku sangat membutuhkan setiap detik untuk membereskan kerja kerja di kantor. Sangat butuh ok. Amat membutuhkan. Gampang sekali kalau aku tidak menunaikan tangggungjawabku. Sungguh, banyak kerja. Pagi petang siang malam, subuh. Semalam pun Mazidul sempat YM aku, blog ni dah lama tak update. Aku cuma mampu gelak jek. Tak mampu nak jawab. “Saya tahu…

Read More Read More