BAWAK PLASTER JIKA NONTON MOVIE.

BAWAK PLASTER JIKA NONTON MOVIE.

Aku movie fanatik. But I am sorry, aku tak pernah pergi lagi tengok local movies kat wayang sebab aku yakin, ia akan keluar masa Raya nanti. Jangan hipokrit, korang pun sama kan.

I love the pop corns too. Today dapat free sebab bayar pakai credit card. Apa kejadahnya tengok wayang pakai credit card?

“Abang, ada promotion kalau bayar pakai credit card dapat pop corn free.” kata clerk kat kaunter TGV. Bukan kerana popcorn tapi mungkin sebab clerk tu sikit comel dan sepanjang nak pilih seat tu, dia cuba jeling jeling manja kat aku. Ok tak, kalau dia buat macam tu, terpaksa panggil ambulans sebab dia akan muntah darah dan aku pulak sebelah telinga panjang sebab kena tarik.

Today is the 2nd day of The Green Hornet in 3D.

Well, it is not something that you have not seen on any superhero movies. Plot lebih kurang sama jek.

It is common that a superhero movie will straddles between action and comedy. And The Green Hornet does too.

The reason aku selalu nak tengok movie is too see the effects. How it evolves from one point to another and learn how to use it, if possible.

But Jay Chou is superb. And Cameron Diaz? Her role is so predictable.

Anyway, aku tak mau tetiba buat review movie pulak. I am not good at that. Never.

Apa aku nak cerita ialah pasal the other movie goers. Aku duduk sebaris dengan tiga lelaki dalam lingkungan 20-an.

Every single time ada action sikit, one of them will say something loudly if not shouting. WWwohhhh… Fulamakkk.. Ehh Bruce Lee lah.

And everytime one of them says something, sorang lagi akan sambut.. Gila ahhh.. laju sioottttt… best ahhh.. lompat lompat…!!

Aku terasa seperti nonton movie kat padang sekolah zaman 70-an duduk atas tikar. Aku tak dapat bayangkan macam mana kalau diaorang ni tengok Matrix or Transformer. Mesti meriah.

The only thing yang diaorang tak buat ialah tepuk tangan atau lebih hebat, buat standing ovation. Lucky me sebab kalau tidak, aku nak join sekali.

18 Replies to “BAWAK PLASTER JIKA NONTON MOVIE.”

  1. nak standing ovation, tu kena masuk panggung citer2 tamil and make sure rajini blakon! sungguhh tak tipuu!! siap tepuk2 tangan..camne sy tau? er? er?? pakcik sy citer..heheheh!

  2. che sue: hahahahahahahaah.. bohong.. you are a BIG liar, liar liar liar!!! You went for tamil movie!! admit it!! I saw you at Sivaji The Boss premiere because my uncle told me.

  3. ko patut bawak Rayyan pergi tengok movie…kalau dia jumpa that kind of penonton…dia akan sound.."Bang/Kak…saya nak tengok wayang, boleh diam tak?"…hehe…he did that masa dia dan Adam tgk Tron baru ni berdua…cool kan..

  4. sokong landaklaut….tido ngigau2.. + berkuroh (berdengkur)… huahahah..
    yang bercouple tuh lain plak crita… aiii…

    masa niehlah teringin…kalau laa kaya wat movie room jelaa kat umah… hahahah…. hehhe pueh ati…

  5. haah..Rayyan hv the guts to do that..there was once dia ckp kt akak seat depan yg pokpekpokpek .."kak,diam sikit boleh tak?"

    ada sekali tu org kluar toilet 2-3 kali lalu dpn dia..dia sound.."haihh..takleh duk diam"

    hahaha..itu Rayyan..very straightforward person…kt pasar malam org jual apam balik pun kene sound.."apam baik ni tak letak jagung ke bang?"

    terdiam org tu..lol

  6. HAHA!

    spesis macam ni lah aku paling tak suka sekali kalau tengah tengok movie. nasib baik diorang duduk sebaris dengan ko Hazrey. kalau diorang duduk depan, ko seligi je kepala sorang2!

    HAHA!

  7. First time pegi wayang dkt Riverside Kuching, macam tu la keadaannya, rasa takde maknanya aku beli tiket wayang, macam aku nak dgr komen korang, erghhhh!!!

    Tapi saya dah belajar, kalau nak tgk wayang, jgn tgk hari sabtu, sebab tu hari remaja-sedunia-dan-jakun keluar berjimba2…

  8. ada lagi orang pe'el mcm tu yer?
    teringat dulu tengok citer awie dgn ziana zain berlakon… ada satu mamat tu siap cakap 'padan' muka kat ziana bila ada scene ziana kena tinggal oleh awie…
    oooh demn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *