PEMBUNUHAN GADIS 14 TAHUN DI BATU PAHAT.

PEMBUNUHAN GADIS 14 TAHUN DI BATU PAHAT.

Remaja, Siti Mazni Abdul Rahman, 14 tahun ditutup mukanya, dipukul serta dikelar sebelum diseret sejauh 50 meter ke dalam kebun kelapa sawit di Parit Ju Darat, Tongkang Pecah Batu Pahat, Johor minggu lalu.

Tubuh gadis yang tidak bersalah ini ditikam sebanyak tiga kali dan dikatakan mayatnya hampir dikerat, dimasukkan ke dalam plastik dan dibuang ke laut.

Pelakunya? Remaja berusia antara 14 hingga 16 tahun! Seorang darinya sudah dibuang sekolah kerana salahguna dadah. Bapa tiri kepada salah seorang suspek berusia 44 tahun turut ditahan.

Antara rakaman perbualan dengan kakak angkatnya. 

Saksikan perinciannya di 999 TV3 jam 9 malam Khamis, 23 Disember 2010.

Sambil itu, sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa.
 

15 Replies to “PEMBUNUHAN GADIS 14 TAHUN DI BATU PAHAT.”

  1. aku baca paper

    saspek kononnya balak yang emo kena dump

    aduhai! kena dump pun bunuh! kesian

    boleh tak saspek dihadapkan mahkamah sebagai adult? ke dimalaysia tak ada provisyen untuk kes sebegini?

    gantung terus! pandai nak mengote harus berani digantung juga!

  2. Salam
    Alfatihah untuk arwah..saya juga mendengar cerita yang sama dari kawan yang sekampung dengan arwah..sadis..dan lebih sadis apabila budak berumur 16 tahun itu dikatakan terlibat dengan dadah..wallahuaklam..hazrey dan mazidul mungkin lebih tahu..kalau salah, harap betulkan fakta saya.

  3. Good question dude.

    Seksyen 302, Kanun Keseksaan menetapkan jika sabit kesalahan, boleh dikenakan hukuman gantung sampai mati.

    But since they are juvi, seksyen yang sama dibacakan tetapi normally judge will sentence them for detention up to certain number of years and it is the prerogative of the Sultan of Johor for clemency.

    Aint sure about sentencing them as adult sebab tak pernah dengar lagi. But thru my contacts, pls read the above.

  4. kirana, yes you got that rite, salah seorang suspek terlibat dalam salahguna dadah dan ada dalam rekod polis terhadap jenayah lampaunya. More of this on 999 tomorrow.

  5. sorry sebab no0b, tapi kalau dah kes cmnie, boleh ke pendakwaraya lengah kes smpai suspek capai umur 18tahun then baru bicara 302? atau still dikira juve lagi?

    geram btol ngn bdak skrg nie.. stuju ngn effi.. pandai nak mengote jek..tanggung nye tak~

  6. Udean, well, good question tapi we cant do that, that will be considered as penganiayaan kepada orang kena tuduh (OKT). Tapi kan bagus kalau didakwa cepat dan dijatuhkan hukum cepat, memberi sedikit ketenangan pada keluarga mangsa, wallahualam.

  7. nak bagi pendapat pasal delay tu, selain aniaya tertuduh bukti tetap dikira pda tarikh dia lakukan jenayah. Kalau dua hari sebelum capai umur pun dikira juvana jugak hei.

  8. salah tetap salah tak kiralah beberapa tahun berlalu pun…
    kalau i jadi Sultan, tetap jugak ku bagi hukuman bunuh kat mereka2 tu…
    apa laa punya manusia kalau prangai mcm tu..
    anyway Alfatihah untuk mangsa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *