Abang Lombok Dah Tak Romantis Lagi?

Abang Lombok Dah Tak Romantis Lagi?

PETALING JAYA: A woman who eloped with her lover to Lombok, Indonesia, has decided to stay there despite being abandoned by her lover because she is ashamed of seeing her family again.

Harlizan Ibrahim, 35, is the latest among 22 cases reported to the Malaysian Embassy in Jakarta involving women eloping to several Indonesian destinations, although actual numbers are believed to be much higher, reported Bernama.

Harlizan, from Kuala Terengganu, was abandoned by her lover Asitah after they had lived together for a year in a village in Lombok Barat.

She told journalists about the hardship she faced.

She has to cook over a firewood stove and is also reported to have sold off all her jewellery to meet her expenses and her son’s

Read more here at The Star.

Bukan ke masa nak lari tu abang Lombok kata: waduh jangan bimbang yah, di sana nanti akan menunggu sebuah syurga untukmu bidadari.

Di sana rutinnya ku bisa mendapat berbilion bilion rupiah sebulan.

Kala Lelaki terdiam setelah pertengkaran panjang, tandanya dia sudah lelah dan ingin pertengkaran ini
berakhir.. namun kalau sudah diam dan enggak pulang pulang, itu apa ya?

Malaysia dah tak ada lelaki berkualiti macam lelaki Lombok ke? Lelaki Lombok romantis sangat ke? Apa ayat depa guna? Muka rabak macam diaorang pun korang suka ke? Korang ni buta ke apa?

10 Replies to “Abang Lombok Dah Tak Romantis Lagi?”

  1. lelaki bujang malaysia malu nak ngorat.yang dah jadi suami orang ramai je berjaya mengorat.
    ingat ofis aku ada anak dara je tak kawin2, laki bujang pun berderet2 tak kawin. dah terlajak lebih 50 pun ada.bukan sembarang pegang jawatan tinggi pulak tu. apa kes?

  2. love differ from lust…

    love is between two people..guy and lady…saling berusaha membahagiakan yang satu lagi…

    lust is just one party satisfaction…dah puas,mampus ko la nak masakkayu api ke nak mampos tak makan ke, aku hapa peduli…

    kalau takde yang bujang2 hensem, yang dah berpunya macam tuan tanah ni kan ada…hensem dua puluh ratus kali ganda dari Lombokian… ;-p

  3. tu sume penangan nk berlakikan muka mcm artis indon punyer pasai aa tuu…sikat lebih kurang rambut ala2 peter pan (wow!jgn ada buat muvee lagi udah laa) dah dapat bawak lari anak dara orang..mudah kan?

  4. I think this is what we called "love is blind"..tapi sebenarnya mmg diorang ni dah buta hati sebab bercinta..asal ada org kasi ayat manis jer biar muka mcm pecah rumah pun sanggup pegi layan..sampai lupa mak bapak..result?? belajar masak pakai dapur arang..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *