Month: November 2010

A Moron In The American Government.

A Moron In The American Government.

Source: Wikileaks. SECRET/NOFORN (NOFORN means Top Secret Not For Foreign Eyes) From: Charles J. Moron, special envoy to Court of St James. To: Deputy Director (Protocol), White House. Dated: 11/15/10. Subject: Prince William. Son of the late Princess Diana and King Charles, subject is tipped as future head of state. Entered military service after university,…

Read More Read More

Derita Si Kecil

Derita Si Kecil

Anak adalah permata hati, pelengkap cinta buat suami isteri. Gelak tawa, tangisan, biarpun sering mengejutkan kita tak kira waktu, tetap menjadi pengisi kekosongan dalam hidup.Anugerah rezeki dari Allah SWT. Melihat mereka membesar di depan mata tentunya satu anugerah Allah SWT yang tak dapat kita bandingkan dengan apa jua yang kita miliki dalam dunia. Tentu seronok…

Read More Read More

Pengkid Solat Jumaat?

Pengkid Solat Jumaat?

Adakah kita akan terus glorify dua spesis ini? Pondan dan pengkid. Aku baca dari Harian Metro hari ini yang dihantar oleh pembacanya. And yes, pengkid biasanya dapat aweksss yang cun dan membuatkan kita – lelaki tercabar. Hahaha. Mungkin muka kau comot, badan bau busuk. Tapi when it comes to Solat Jumaat?

Not An Easy Task

Not An Easy Task

Frankly, it is not easy untuk cari staff. I mean, cari pekerja memang senang, but to find one that really ‘kerja’ in the real term and reality nowadays memang sangat susah. I had the chance to be working with some wonderful people, and Alhamdulillah, yesterday for the first time after many years, aku bercakap dengan…

Read More Read More

And The Winner Is..

And The Winner Is..

Ramai tanya aku, “kau sekarang pandai buat contest yek, tapi kenapa kau tak suruh reader letak header blog kau kat blog diaorang?” I was like what the fudge??? Perlu ke letak header blog aku ni? Hahaha. Aku bukan jual gelang nak suruh orang reramai masuk blog bongok aku ni. Dan tak pulak aku nak jadik…

Read More Read More

Abang Lombok Dah Tak Romantis Lagi?

Abang Lombok Dah Tak Romantis Lagi?

PETALING JAYA: A woman who eloped with her lover to Lombok, Indonesia, has decided to stay there despite being abandoned by her lover because she is ashamed of seeing her family again. Harlizan Ibrahim, 35, is the latest among 22 cases reported to the Malaysian Embassy in Jakarta involving women eloping to several Indonesian destinations,…

Read More Read More

STOP CHILD ABUSE.

STOP CHILD ABUSE.

Click the mini poster to voice your pledge! Aku tak pernah menulis untuk Nuffnang, tetapi agak terpanggil apabila ia mengelolakan satu penulisan mengenai penderaan kanak-kanak sebab aku rasa ia satu subjek yang kita masih lagi ketinggalan.Dan tidak, ia bukan kerana kamera digital yang diberikan Sony tetapi aku merasakan ia hanya satu insentif untuk penulis blog…

Read More Read More

Aku Tak Paham.

Aku Tak Paham.

Aku seriously tak paham. Kenapa perlu penyanyi kat Malaysia ni menyebut huruf T menjadi ‘ch’? Tetapi jadik Chechapi? Tak jadik Chak. Terima jadik Cherima. Cuba kau baca ayat bawah ni ikut cara penyanyi Malaysia: Tak Tahu Terlewat Terima Tetapi Tak Mengapa Chak Chahu Cherlewat Cherima Checapi Chak Mengapa. Dah macam anak sedara aku umur 2…

Read More Read More

PART DEUX: Gangster And Murder Threats

PART DEUX: Gangster And Murder Threats

Aku sebenarnya dah malas nak update ni. Malas sungguh. Macam tak ada objektif. Haha. Aku dah tak ada nafsu nak menulis except for scripts that I am supposed to write. Seriously malas. I was down with mysterious illness for the past few days, ok tak, dah macam artis punya cerita pulak, sikit sikit sakit misteri,…

Read More Read More

Gangster And Murder Threats

Gangster And Murder Threats

Salam Aidiladha my dear blog. Ohh and you too, if you are there. You there? Being in this industry has its perks. Orang tanya apa yang bestnya jadi wartawan ni? Dulu pun aku tak tahu apa yang bestnya. The only thing yang aku tahu dulu, aku boleh lulus karangan Bahasa Malaysia dengan handsome-nya! Dan it…

Read More Read More