Month: October 2010

UPDATED: SELF-PROCLAIMED BEAUTY AND MACHO ON FACEBOOK.

UPDATED: SELF-PROCLAIMED BEAUTY AND MACHO ON FACEBOOK.

Cakaplah aku jeles or what, aku peduli apa. Tapi apa kejadahnya when people use names proclaiming themselves as Comel, Gersang, Keras etc. Macam cibai ok. Tolonglah tukar. Among the names yang aku pernah jumpa ialah (dan nama ditukar atas alasan keselamatan) 1. Faryn Chomel 2. Abang Gersang 3. Milah Comot Yang paling klasik ialah bila…

Read More Read More

Ponteng Sekolah Untuk Berlakon. Boleh ke?

Ponteng Sekolah Untuk Berlakon. Boleh ke?

Ohh aku terasa cool bila tengok tajuk story ni. Do we have to highlight sudut negatif dari interview dengan budak yang aku langsung tak kenal ni. Tapi dari apa yang ditulis, dah banyak jugak filem dan drama yang budak ni berlakon. For the record she is 16. Now, soalan aku untuk hari ni – mana…

Read More Read More

What Do You Do When You Are Sad?

What Do You Do When You Are Sad?

It should be read depressed. Aku sangat sedih hari ni. Aku tak tahu kenapa ia berlaku walaupun aku dah berusaha sungguh sungguh. Kenapa ia berlaku begitu rupa? Aku tau, ia takdir. Ia ketentuan. Aku tak boleh mengelak dari ketentuan. Pilu hati aku. Ibu tentu akan risau kalau dia tahu. Tapi aku tak sanggup merisaukan hati…

Read More Read More

PENGANTIN LARI.

PENGANTIN LARI.

Of late, there are too many stories on pengantin lari. Perempuan lah yang banyak. Apa korang dah tak ada kerja lain ke? Korang tak tahu ke, once korang lari, mak bapak korang pergi sok kabor, bila keluar sok kabor, dah satu Malaya glamer. Kenapa nak lari? Kenapa masa bincang bincang dulu, mesyuarat macam nak rak…

Read More Read More

A GIFT OF APPRECIATION.

A GIFT OF APPRECIATION.

I have been thinking of this for many days now.  I see that many of you have come here without failed since I started blogging in November 2008. Blogging is like a therapy to me. I love writing. As one said on my facebook – “dun stop writing sebab dah kurang anak muda yang suka…

Read More Read More

RERUN: FAQ: HOW PESBUK CAN HELP YOU TO BE POPULAR.

RERUN: FAQ: HOW PESBUK CAN HELP YOU TO BE POPULAR.

This posting was first featured 29 Sept 2009 on this blog. Boys love girls. Girls love boys. And boys love boys pun ada. Ok taknak cakap pasal boys love boys. Aku bercuti dari kutuk pondan. Tapi macam mana pulak bila ada lelaki yang bernafsu seladang? Sungguh seladang. Ok, ini dia seladang. Seladang ini sedang kumur…

Read More Read More

Semua lelaki jangan tengok entry ini, gambar tak senonoh

Semua lelaki jangan tengok entry ini, gambar tak senonoh

Khas buat wanita, inilah gambar yang dijanjikan. Diharap tak ada yang tersinggung. Ok aku tipu, sebabb nak tengok gambar yang menyinggung hati, google jek apa kau nak, confirm dapat. Kat internet ni semua ada. Takyah nak pening kepala. Kalau pening pun boleh google kenapa pening. Dari sekecik kecik macam mana nak buat kuih telinga keling,…

Read More Read More

BLOGGER AZRUL HISHAM TERLIBAT DALAM KEMALANGAN.

BLOGGER AZRUL HISHAM TERLIBAT DALAM KEMALANGAN.

Aku dapat berita dari Alid Yangon (ya, dia ni memang pemberita tak bertauliah tapi bagus usaha dia ni, nanti aku bagi dia cendol), yang rakan blogger yang sangat baik dan antara yang aku anggap skema dan berhemah, Azrul Hisham terlibat dalam kemalangan lewat petang tadi di Kuala Lumpur. Aku sempat menghubungi jejaka yang bakal mendirikan…

Read More Read More

YOU ARE SO FUCKING STUPID.

YOU ARE SO FUCKING STUPID.

This is a good thing about blogging. You can write anything as long as you know how to avoid from being drag to court. Some people are born stupid. No, they are not. Manusia dilahirkan dengan otak. Tapi malangnya otak tak digunakan untuk berfikir tapi ikut suka hati. Apabila itu berlaku, mereka menjadi bodoh. Dan…

Read More Read More

PENGURUS RUMAHTANGGA?

PENGURUS RUMAHTANGGA?

“Felda mengambil inisiatif ini sebagai usaha mengurangkan kebergantungan kepada pembantu rumah asing di mana kumpulan pertama terdiri daripada seramai 100 orang pelajar yang tidak dapat melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi akan diberi kursus.   “Mereka akan menjalani latihan kemahiran selama setahun mulai Januari depan yang akan dikendalikan oleh Yayasan Felda mengikut silibus berasaskan kemahiran,”…

Read More Read More