ARE MALAYSIANS SUCKER TO BE RICH, IN SAY.. FEW DAYS?

ARE MALAYSIANS SUCKER TO BE RICH, IN SAY.. FEW DAYS?

Throughout my sane and sometimes not-so-sane life, I have yet to hear someone proclaiming himself a billionaire. Forbes will do that for us. Most of billionaires will be discreet on how much money they have. That includes me too, except, I have nothing to be discreet of.

Sungguh jarang billionaire akan mengaku depa kaya berbillion billion. They are being valued by their assets, investments and many more.

Tapi Elie Youseef Najemis a classic story.

Today (friday) he is being sentenced to 77 months imprisonment for cheating an old chap, tokeh kedai alatulis. Kesian apek tu. Buta buta kena kelentong.

He made headlines in 2006 bila pi buat press conference kata nak derma RM1 billion pada Majlis Kanser Negara (Makna).

Selepas empat tahun, depa tak bagi lagi duit tu. Mungkin terlupa kot. Atau duit dia tertinggal. Whatever the reason maybe, hari ni dia buat satu lagi klasik story saying that he wants to kill Malaysians dalam mahkamah.

Ia sangat kurang ajar.

Read this:

“The 50-year-old self-professed “billionaire”, who was visibly upset, started shouting profanities in court as soon as it was adjourned after magistrate Mohd Azali Ibrahim passed sentence on him.
“Six years? Six years! What did I do to deserve six years? I didn’t kill anyone.

“I am going to kill you Malaysians! I swear I will. Six years! I am going to fuck the judge! I am going to bomb all the embassies!” he shouted from the dock, while his lawyer S. Selvam tried to calm him down.

The court had earlier found him guilty as charged, ruling that he had failed to raise reasonable doubt in the prosecution’s case, which began in 2005.

That is amusing actually. I bet the magistrate mesti sengih and ketawa terbahak bahak keluar dari mahkamah.

Wait, how many embassies yang dia nak bom? Why embassies? God knows why.

Cool tak rambut dia? Ada sesiapa tak can donate shavers? Rimas aku tengok muka dia. Tak pernah shave ke?

He has no respect to our judicial system.

Remember last January? Depa pi bagi USD500 pada tukang kemas bilik? Ingat?

“Shaya rasha awak shudah bershihkan bilik ini dengan baik. Ini ada tips untuk awak,” mungkin itu kata dia.

Yang cleaner tu so esctatic, gembira, seumur idup dia tak pernah dapat tip banyak tu.

 “Wah, banyaknyaaa pak arab ni bagi tips. Tak sangka walaupun dia jarang shave tapi bagi tips banyak. Ni kalau tukar, dapat beli  wasin mesin baru, lebih boleh pegi Poh Kong,” itulah agaknya bisikan gembira si cleaner. But her joy shortlived. Sampai kat money changer, duit tu pelesu rupanya. Cissss..

Polis raided his room and found 160 fake notes with a face value of US$60mil and that is a whopping RM220 million. Wahlau weh, itu kalau kita dapat, sumpah tak pakai prepaid Celcom lagi.

Apa masalah orang tua ni? He is 50 now. Mana dia datang? Kenapa dia dok claim dia banyak duit? Wait, mana dia dapat duit palsu tu semua? Dia print sendiri? Dia pakai laserjet ke inkjet? Setau aku kalau high resolution, pakai laserjet best. Mahal sikit, tapi the quality mak nenek, cun sungguh.

16 Replies to “ARE MALAYSIANS SUCKER TO BE RICH, IN SAY.. FEW DAYS?”

  1. diri tak sempat bersihkan, tapi duit palsu menimbun?

    terlampau sibuk nak claimed dia kaya kot?

    sadis ah. then, nak bomb semua kedutaan? er, something wrong? dia tak diterima di mana2 negara lain?

    *sigh*

    anyway, nak cakap thanks. atas dorongan dan kata2 semangat encik hazrey pada bulan Mac lepas, saya dah dapat itu.

    🙂

  2. org kita mudah pandang pada hatrta, org arab, org putih dan mudah percaya melulu dan suka percaya dengan mudah cerita dan apa yang mereke nampak tanpa usul periksa.
    Dari org di kaki lima hngga ke professionals. Terlalu sentiment.. so datang arab aja, dah tentu mereka islam. Padahal di negara arab mereka tidak semestinya isalam dan sama agama walau pun nama ada unsur unsur islam.
    contohs paling dekat di mesir, komuniti kristian, coptic kristian dan perkampungan merekea seakan akan arab yng berugama islam. ciri pakaian berjubah, berjambang dan berjanggut, bercakap arab dan sengau arab, membaca jawai dan boleh membaca alquran..

    so kalau lebanese tu , nama mungkin nama islam dan nama nabi etc etc tapi mereka mungkin beragama kristian. So mereka boeh tuli halal tapi tak semestinya Halal. Kawin mereka lagi open.. campur campur atau kawin koboi register etc, so if makan minum halal haram dan lifestyle is not that kosher apa lagi nak menipu.
    Since zaman jahiliah, arab has never changed their ways of life, menipu, mencuri directly or indirectly dan macam macam lagi.
    so never percaya arab…

  3. "I am going to kill you Malaysians! I swear I will. Six years! I am going to fuck the judge! I am going to bomb all the embassies!"

    –you make all Arabs look like terrorist, boy.

    or are they already are?

  4. en hazrey,
    sekadar berkongsi sikit info berkaitan si mangkuk Elie nie, supaya benda yang lepas takkan di ungkit lagi, tapi di simpan n jadikan pengajaran untuk yang lebih baik for the future….
    Mangkok nie Lebanese beragama kristian (tak tau minah melayu yang kawin hari tuh buat camana, sebab kat lubnan kristian kawen muslim biasa la)
    Dikatakan (berdasarkan cakap2 dari orang lubnan gak) bahawa Mamat nie dikehendaki oleh pihak berkuasa Lubnan. Sebab tu sejak dia keluar dari lubnan sampai sekarang, dia tak penah balik lubnan. Renew passport tak tau dia buat kat mana, sebab tahun 2004 Kedutaan negara dia tanak renew passport dia…..kenapa pihak berkuasa kita tak cek benda2 macam nie….atau sebenarnya tak payah cek…sebab mamat nie banyak duit…
    Mamat nie punya sign, fuh….meliang lintuk, titik2 dia macam peluru tabor nak tembak tupai….kalu kat cek (yang kebanyakannya cek palsu) yang dia sign bahagian nak sign tu tak cukup, siap telajak sampai kat atas….
    Banyak orang Malaysia dah keja dengan dia, driver la, pembantu peribadi la….macam2 depa cita…kaki pompuan, kaki tunggang… tapi depa nie kata memang mat arop elie nie banyak duit (palsu kot)….
    Tapi part yang paling best….bila mamat nie didakwa Majlis Agama Islam Kedah bahawa sijil nikah dia palsu, bapak mentua dia besungguh2 siap besumpah…mak ai…tapi sekarang…apa dah jadi…
    Ingatlah…. benda yang lepas takkan nak di ungkit lagi, simpan ja la dan jadikan pengajaran untuk yang lebih baik for the future….
    Terima kasih encek…bagi saya pes time tulih kat sini…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *