Month: August 2010

SETIAP MALAM ADALAH MALAM PENGANTIN DI BATU PAHAT.

SETIAP MALAM ADALAH MALAM PENGANTIN DI BATU PAHAT.

Comel. Selempang dengan nilai duit ni bukan hadiah kepada any miss universe or not-so-universe competition, tapi nilai pertaruhan kepada wanita yang dipamerkan di atas pentas di sebuah pusat hiburan eksklusif di Batu Pahat, Johor. RM10,000 adalah nilai tertinggi dan pembahagian dikatakan antara 60-40 di mana 40 peratus adalah milik wanita terbabit. Ketika pemeriksaan dilakukan di…

Read More Read More

LET US CRIPPLE INDONESIA TOURISM INDUSTRY

LET US CRIPPLE INDONESIA TOURISM INDUSTRY

Ya, semua akan cakap, then what will happen to our local tour companies? Firstly, banyak lagi destinasi yang lebih baik dari Jakarta (and that goes to you too Eja), Bali, Bandung, Batam dan whatever place you have been. Among the reason kita bagi ialah senang nak berkomunikasi. Well, kalau kita ada duit, no matter what,…

Read More Read More

MARI, MARI KITA SEMUA BERHENTI KERJA DAN MENGEMIS.

MARI, MARI KITA SEMUA BERHENTI KERJA DAN MENGEMIS.

Sindiket mengemis rakyat China terbongkar, RM16,000 dirampas ! Amacam der? That is the heading of Harian Metro’s news today. Read more here. Tempohari, aku menyertai operasi Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor bersama saudara Mazidul Akmal Sidik. Operasi turut disertai empat pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) daerah Johor Bahru dan sebelum…

Read More Read More

AI TAKNAK LELAKI MALAYSIA, I NAK JUGAK LELAKI LOMBOK.

AI TAKNAK LELAKI MALAYSIA, I NAK JUGAK LELAKI LOMBOK.

Yes, apa kejadahnya? Dun they read? Dun they learnt? Dun they even know the sufferings? The makan ubi, the no television, they hard labour work? The ladang work? All that? Aku tak mau cerita panjang, tapi aku pasti selain cerita orang buang bayi yang semakin menjadi jadi, this headline dalam akhbar Harian Metro jugak menjadi…

Read More Read More

Hobi Saya Adalah Mengumpul Setem – Updated Sikit, Tak Banyak Sikittttt Jek.

Hobi Saya Adalah Mengumpul Setem – Updated Sikit, Tak Banyak Sikittttt Jek.

Once upon a time, dulu, masa muda muda, masa ramai orang tua, terutama makcik makcik will go to me and cubit pipi aku and say comelllllnya. Yeah that was many decades ago. Sekarang ni kalau cubit, mau terkeluar white heads and black heads. Tak pun macam rasa pegang kertas pasir. Mana ada comel dah. And…

Read More Read More

ALFATIHAH UNTUK IBU Nazli Ghazali Kvernevik.

ALFATIHAH UNTUK IBU Nazli Ghazali Kvernevik.

Ini kali kedua aku menerima perkhabaran sedih bulan Ramadan ini. Selepas sahabat di TV3, Mazidul Akmal Sidik, kini seorang sahabat blogger, Nazli Ghazali Kvernevik kehilangan ibu tercinta. Kak Naz, penulis blog Serenity Now aku kenali sebagai seorang yang motherly (sangat), dan walaupun aku tak kenal secara peribadi, tetapi keakraban tercipta di dunia maya ini. Malah…

Read More Read More

JIKA ANDA BERPUASA, JANGAN BACA ENTRY INI.

JIKA ANDA BERPUASA, JANGAN BACA ENTRY INI.

Seriously, aku mintak maaf, kalau korang berpuasa, tolong jangan baca entry ini atau melihat gambar bawah ni sebab akibatnya nanti, ia boleh membatalkan puasa. Seorang sahabat aku menghantar satu mesej di facebook aku: Wan Zuha Ishak bro, kalau free nak belek newspaper, buka the star semlm 14aug page N23. mesti bro gelak besar tengok iklan…

Read More Read More

NOT EVERYONE LOVES THIS BLOG.

NOT EVERYONE LOVES THIS BLOG.

I know I know. It is a love and hate relationship. Firstly, aku pernah menjadi seorang PR practioner for many years, although six to seven years of service tak buatkan aku sehebat PR-men yang ada di Malaysia ni. However, it does helped me to gain lots of knowledge and experience. And yes, aku mulut manis,…

Read More Read More

ARE MALAYSIANS SUCKER TO BE RICH, IN SAY.. FEW DAYS?

ARE MALAYSIANS SUCKER TO BE RICH, IN SAY.. FEW DAYS?

Throughout my sane and sometimes not-so-sane life, I have yet to hear someone proclaiming himself a billionaire. Forbes will do that for us. Most of billionaires will be discreet on how much money they have. That includes me too, except, I have nothing to be discreet of. Sungguh jarang billionaire akan mengaku depa kaya berbillion…

Read More Read More

ADAKAH PEMUTIHAN PEKIDA SUDAH DILAKSANAKAN?

ADAKAH PEMUTIHAN PEKIDA SUDAH DILAKSANAKAN?

Januari 2009, aku diminta penerbit eksekutif, Mazidul Akmal Sidik mengupas sedikit kegiatan Tiga Line di Johor. Aku berjaya mendapatkan komen / reaksi dari seorang mangsa mengenai keganasan ahli Tiga Line, yang turut diumpamakan bagai above the law. Ia disiarkan melalui program 360, kalau tak silap pada bulan yang sama. Mazidul pernah menulis mengenai usaha untuk…

Read More Read More