Month: July 2010

SHORTCUT ORANG MALAYSIA, DERRRRR

SHORTCUT ORANG MALAYSIA, DERRRRR

Yes, hari ni aku nak merepek. Dan aku rasa ia tak menggugat mana-mana junta mahupun pemerintahan mana mana parti politik termasuk yang sudah kehilangan pasir yang banyak sampai masuk sok kabor. Masa aku di Pulau Sibu, Mersing tempohari, aku sedikit pelik dengan lingo dua mamat yang berada dekat dengan aku masa tu. Wait, mereka dekat,…

Read More Read More

NOT-SO-CUSTOMER ORIENTED SERVICE.

NOT-SO-CUSTOMER ORIENTED SERVICE.

Lama dah tak menulis. Sibuk yang teramat sangat. Dari pagi sampai petang, dari petang sampai subuh, dari subuh sampai.. sampai kena sound dengan bini: “You nak ai sms address rumah ke?”. Kejam tak kalau dapat sms macam tu? Sedih kan. Aku selalu dibuli oleh Miss Bini. Mungkin aku yang salah sebab aku lebih kacak sikit…

Read More Read More

Me dun spiki enggris

Me dun spiki enggris

Aku nak mintak maaflah tak sempat nak upload gambar bayi yang dibuang itu hari. Tak sempat, sebab sibuk sesangat. Lagipun tak sampai hati. Bayi tu cuma berusia empat hari. Tapi hakikatnya, aku tersangat geram dengan maknya, rasa macam nak penampar jek. Kebetulan maknya ada masa mayat bayinya ditemui. Anyway, I was browsing the net dan…

Read More Read More

IBU BUANG BAYI CUKUP SIFAT.

IBU BUANG BAYI CUKUP SIFAT.

Seorang ibu warga Indonesia berusia 27 tahun tergamak membuang bayinya sendiri di kawasan semak di Jalan Camar 15, Taman Perling, kira-kira jam 4.30 petang tadi. Bayi itu yang cukup sifat, sudah meninggal dunia dibungkus dengan plastik dan kertas sebelum dibuang. More pictures after this.

AKU SEDANG MALAS.

AKU SEDANG MALAS.

Aku sedang malas. Sangat dan sungguh. Aku jugak sibuk (buat buat sibuk supaya boss tak kacau aku, dan tidak, boss aku tak baca blog aku maka aku selamat). Kenapa kalau orang sebelah kita menguap, kita automatik pun menguap? Pernah terpikir tak, kalau kita menguap, kita sungguh ikhlas menguap? Kita kerja camtu jugak ke? Har har…

Read More Read More

CERITA LISA SURIHANI.

CERITA LISA SURIHANI.

Aku tak suka sangat pergi buat liputan di majlis yang ada berjuta manusia. Tapi hakikatnya kena pergi jugak. Kiranya aku ni bagai anak dara yang kena kahwin dengan orang tua seusia M Daud Kilau, rela dalam paksa. Apapun, dalam tak suka, aku bila balik, pasti ada yang aku suka. Antaranya cuci mata. Ok tak, hatiku…

Read More Read More