CELCOM SENT ME A LETTER.

CELCOM SENT ME A LETTER.

Jumaat, 4 Jun 2010 aku menulis panjang panjang, lebih panjang dari biasa mengenai Celcom, how they lost my documents untuk kali kedua.

Dan 12 Jun 2010, aku hilang iphone yang diberi Maxis secara percuma pada 2009. Walaupun percuma, ia tetap satu kerugian sebab kat dalam phone tu banyak gambar camwhore aku, dan harap harap tak ada yang keluar kat facebook. But no, setakat ni, camwhore aku tidak ada menunjukkan dada tersembul aku yang membolehkan aku letakkan sebagai profile facebook.

Terima kasih kepada semua readers yang motivate aku untuk beli iphone 4 walaupun cadangan itu akan membuatkan aku beli beras pakai timbang lepas ni. Dan ya, korang semua comel bila bagi komen.

Maxis tak pernah bagi aku masalah, dan Iphone yang depa bagi adalah mobile phone kedua yang aku dapat free daripada diaorang. Celcom? Ada, aku dapat surat jek dan line kena suspend.

Pagi tadi aku baru ke Maxis untuk ambik replacement sim card dan bila balik ke opis, aku dapat satu courier dari Celcom.

Taknak cerita pepanjang, tetapi ini surat yang diterima hari ini.

Surat ini berkaitan post di sini.

20 Replies to “CELCOM SENT ME A LETTER.”

  1. beli iphone4 2bijik!
    gwa satu lu satu
    baru hadil…
    gyahahahaahahaah~

    ibnu jadik pengomel tetap kt sini eyh…
    bagos tol ade mentally retard admirer
    gyahahahaahahaah~

    gwa syak ibnu mesty bace komen gwa
    HI IBNU RETARD!

    gyahahhahaah~

  2. Bro

    Aku pun guna MAXIS (saja je aku tulis besar besar ha ha ha). Aku terminate Celcom sebab aku tak de jodoh dengan wakil Celcom yang lawa dan comel lote. (kes Putus tunang 10 tahun dahulu) Phobia aku bila tengok headoffice Celcom. Sampai hari ni aku masih lagi tak boleh terima hakikat dan apa apa yang berkenaan dengan Celcom ni. Hati aku betul betul terluka. Sebab tu aku cuba nak lari dari Malaysia.

    OK, berbalik kepada entry hari ni, "Bagi surat je?", hantarlah hamper ke, durian sebakul ke. atau iPhone 3-4 biji ke. kurang kurang pun, boleh gak hang buat Lucky Draw untuk kawan kawan.

    ha ha ha

  3. Huh surat jer ker?? Surat tu kalau gi pajak gadai boleh dapat duit ker?? After all the things you went through dapat surat jer?? "Pemurah" sungguh CELCOM nih…hahaha

    Btw, berkesan gak entry yang panjang berjela tu kan??

  4. suria: sawan ehh

    hellioz: cantik, ko ingat aku cap duit kat sini. hahaha. dia gay, so bolehlah kau cap kalicap dengan dia. hahaha

    J/love: macam penyokong bola jekkk..

    Ritznest: Hahahahahaha.. aku masa dapat tu, baca dua tiga kali tak paham apa kejadahnya objektif dia tulis surat ni.

    1. Mintak maaf
    2. Menyesal
    3. Aku tak paham

    Hahahahahahhaha… elo, we dun spiki meley ok. Hahahah.. sebenarnya surat tu aku superimpose sikit, nama sebenar aku adalah edward cullen, sebab tu dia tulis omputih.

    azie: badan jek?

    alid: hahahh muka ganas, hati lembik kau ni. Dia nak tulis surat tu jek dah 10 hari bro.

    The conversationalist: Surat tu boleh ganti tisu toilet. Well, that is the power of being comel. Hahahahah..

  5. adeh! Grammar berterabur, boss tak proof read dulu kena sebelum sign..adui ai, guna je la Bahasa Melayu. Sian cikgu English dia masa sekolah menengah dulu, mesti rasa nak bunuh diri bila tengok ex anak murid tulis surat mcm ni.

  6. perhh…terbaekk lah…
    tapi siyes nak tanye,celcom memang teruk dari maxis ke?dah lame pakai celcom,dah tepu dgn masalah2 yg ditimbulkan oleh celcom..baik utk line phone mahu pun broadband…

  7. Apology, then another apology and another apology.

    Pas tu kata 'hope the explaination above has clarified the situation…'. Huh? Clarify aper benda?

    Pas tu followed by yet another apology.

    Bro, not to bring you down further, but not only you get only a letter, you got a 'template' letter. I think diaorg just change the 'Our Ref' and 'Attn:' and perhaps a bit of the content. Yg lain semua template or just copy paste 🙁

  8. aik? kasi mintak maap byk kali dan tulis harap paham dengan penjelasan yg diberikan? hehee..apa yg jelas? kena tanya kat Hafiz AF kot..hehe

  9. dalam surat pendek 1 mukasurat ni,
    ada 1 perkataan "sory" dan 5 perkataan "apologise"…
    tapi adakah surat ini ditulis dengan "sincerity" atau hanya kerana saudara adalah seorang dari TV yg ada blog? hehe!!

  10. cinta: hahah they never heard about proof reading before.

    DIL: tak tahu aku nak cakap apa.

    Syed: hahahaha.. you got that right. When I first read it, I was like.. wtf… and yes, depa dapat template dari google. Otherwise, depa buat direct translation.

    Rika: Serious? Cun tak?

    rommel: hahaha. Errr. AF tu apa?

    teja: saya bukan dari TV tetapi saya ada blog. Yeah, aku ada blog!

    udean: yes and I am edward cullen.

    peminatrocky: tersinggung aku tau, it is LISA SURIHANI. Ko ni memandai jek tukar nama girlfren aku tauuuuuuuu.. terguris hatikuuuuuu..

    Zara: sticky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *