Month: February 2010

CHARACTER JUDGEMENT

CHARACTER JUDGEMENT

Syafia Humairah Sahari, 3 tahun maut jam 7.30 malam, 26 Februari 2010, di Kampung Batu 30, Batang Kali, Selangor. Aku rasa, ratusan, ribuan blog memperkatakan mengenai kisah ini ketika ia berlaku. Sebenarnya, aku hanya mampu sedekahkan Al Fatihah kepada si kecil yang masih lagi bertatih menyusuri maksud kehidupan tetapi dikatakan diragut nyawanya oleh seorang lelaki…

Read More Read More

SHOES AND HANDBAG SALE YOU WILL NOT BELIEVE!

SHOES AND HANDBAG SALE YOU WILL NOT BELIEVE!

Gila tak? Tertarik tak? For all the sane women out there, kalau tengok iklan macam ni, mahu berebut nak tengok apa kebendanya yang di ‘sale’ kan tu. Handbags and shoes sale tak boleh dipisahkan dengan wanita, biarpun terpaksa cuti masak. Ok, this is not about any sale. Haha. Got you there. As mentioned, there will…

Read More Read More

MARI KITA JUMPA.

MARI KITA JUMPA.

Eversince I started writing on this blog, aku rasa aku semakin ramai kawan. Matured friends. Aku mula menulis pada November 2008 dan aku bukanlah personaliti popular mahupun politikus atau selebriti. Blog ini tiada pengkhususan terhadap topik yang aku tulis, tetapi ia lebih berkisar kepada apa yang aku tempuhi, termasuk kejengkelan isu isu yang aku nampak…

Read More Read More

GAY-THERING.

GAY-THERING.

Again? Yeah, again. This time it will be held in Kuala Lumpur, hoping to meet up with some wonderful people clinging to this blog for months (or a year?) now. Aku dah bercakap dengan Sham from Ondscene dan dia (tak tahu yek sama ada rela atau tidak.. haha) bersetuju untuk carikan tempat / lokasi untuk…

Read More Read More

ANONYMOUS ISSUE.

ANONYMOUS ISSUE.

Aku tergelak berduyun duyun baca latest entry dari rakan blogger Sham Ondscene. It is about anonymous comment from readers. Issue anonymous ni dah lama especially leaving irresponsible comments. I was not spared too. Bila ada entry panas sikit, teruk jugak aku kena bantai from anonymous readers. Tak semestinya bila seseorang tu register melalui gmail atau…

Read More Read More

ROGOL: LELAKI KACAK MENGAKU TAK BERSALAH.

ROGOL: LELAKI KACAK MENGAKU TAK BERSALAH.

What do you think? A fellow blogger, hellioz wrote about a report on a Malay newspaper today with such header.   Apa relevannya kacak? Masalahnya, kacak ker? Aku berpendapat, sangat tidak perlu header diletakkan sedemikian rupa kerana ia generalizing. Ia sepatutnya fokus kepada Orang Kena Tuduh (OKT) semata mata sahaja dan pengakuannya di mahkamah iaitu…

Read More Read More

JOBLESS.

JOBLESS.

Berjalan di Paris atau di mana sahaja ketika bercuti perlukan perhatian lebih kepada keselamatan. Di London, while walking back to our hotel di Bayswater, kami diekori seorang nigga yang mencurigakan, dan Alhamdulillah, aku terperasan cara lelaki berusia dalam lingkungan 20-an berjalan di belakang kami. Quickly, aku berhenti di sebuah premis money changer. Aku berhenti beberapa…

Read More Read More

CHANGING OF NAME.

CHANGING OF NAME.

Nope, I will not change my name to some Jean Pierre or Jean Michel or anything. That will be soooo not belacan and petai ok. I have decided to move this blog to hazrey.blogspot.com upon my return to Malaysia sometime next week, oleh itu, as a respect to my readers, this will be an early…

Read More Read More

LARI DENGAN MAT INDON, SOONER OR LATER, IA AKAN MENJADI BUDAYA.

LARI DENGAN MAT INDON, SOONER OR LATER, IA AKAN MENJADI BUDAYA.

Today, two of my journalist colleagues wrote about how a girl duped or fell into the hand of a mat indon, dan kini dikategorikan sebagai hilang. Klik blog Mazidul dan Sham Ondscen untuk cerita lanjut. Aku baca sungguh sungguh kedua dua entry ni mengenai kehilangan seorang gadis berusia 19 tahun, Norlaili Afizah yang mengikut seorang…

Read More Read More