Month: January 2010

NAK KAHWIN, TAPI KENA ROMPAK….

NAK KAHWIN, TAPI KENA ROMPAK….

Lokasi: Daerah Kulaijaya Jam 6:50 petang, Ahad, 17 Januari 2010, seorang lelaki  mendakwa dirompak dua lelaki memakai topi keledar dan salah seorang darinya mengacu pisau di leher. Kejadian didakwa berlaku pada waktu ‘pengadu’ sedang mengeluarkan wang sebanyak RM6,000 melalui mesin ATM di Maybank di Batu 21 Kulai, Johor. Pengadu turut membuat aduan, dia melakukan empat…

Read More Read More

MANA LAGI NIKMAT?

MANA LAGI NIKMAT?

Kekadang tanpa sedar kita akan berbicara berikut: “Lawa seh kereta dia.” “Lawa beb sport rim dia.” Kita memuji kereta orang lain, padahal kita tak sedar, kita memiliki jenis kereta yang sama, cc yang sama, warna yang sama, steering yang sama, tempat duduk yang sama, enjin yang sama, malah bayaran kat bank pun sama. Itulah kita,…

Read More Read More

Newsflash: Aku dan Mazidul Berhenti Kerja.

Newsflash: Aku dan Mazidul Berhenti Kerja.

Mazidul dah dapat bisnes baru dengan aku. Lols lols. Batu dia boleh improvise letak kat dada ala ala ultraman! Wait, aku teringat dialog berikut: “Ini batu kasi kemenyan malam jemaat, insya’allah mintak apa dapat.” Teka cerita apa? Lols lols lols. Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KALAU TAKUT, JANGAN BACA. INI CERITA HANTU.

KALAU TAKUT, JANGAN BACA. INI CERITA HANTU.

Aku dah lama tak menyinggah blog avid entertainment blogger – Sultan Muzaffar, mungkin sebab aku kurang minat sikit pasal hal hal hiburan ni. Macam mana pun, he is a committed writer, tapi tak banyak berbual in real person. Seorang observant. Ok, aku dah puji kau ni, bila kau nak belanja aku makan. lols. Anyway, aku ternampak…

Read More Read More

ROCKER MAMAT GETS FINED FOR STEALING.

ROCKER MAMAT GETS FINED FOR STEALING.

2010/01/13   SINGAPORE: A court here today fined Malaysian rock singer Mamat $1,000 (about RM2,350) for stealing a mobile phone and a watch.    Nope, this is not his pose after being fined.   Mamat, 31, whose real name is Mohd Ali Kamarudin, was a lead singer of Malaysian band Exist in the 1990s. An…

Read More Read More

NKRA: Pengangkutan Awam.

NKRA: Pengangkutan Awam.

Tanya orang kampung: apa itu RapidBET? Tanya orang kampung, apa itu RapitKL? Tanya orang kampung, apa itu Monorail? Mungkin ada yang tahu, tapi cuba mintak mereka jelaskan dengan terperinci, apakah faedah semua itu kepada mereka? Pengkhususan serta penumpuan terhadap penambakbaikan sistem pengangkutan awam seharusnya diperkembangkan ke luar bandar dan bukan setakat di Lembah Klang semata-mata.…

Read More Read More

TERAPI NO 2: Tengok Wayang.

TERAPI NO 2: Tengok Wayang.

Ini terapi nombor dua. Kalau stress and tensed, shopping is the best therapy too. Kalau dapat nengok movie lagi best, dapat pulak couple macam celaka kat sebelah, maka dapatlah kita meluahkan stress kita pada orang lain, pada mereka. Dapatlah mereka dicepuk dengan ayat ayat nista kita. Hahah. Tetapi, apabila stress memuncak sehingga boleh mengakibatkan jerawat…

Read More Read More

Jumpa Kawan: Terapi – Cara No 1.

Jumpa Kawan: Terapi – Cara No 1.

Salam uolzz. Macam gampang kan kalau bagi salam camtu. Amboi amboi amboi pun dah ngaku taknak jadik pondan ok. lols. lols lols. Terus hilang jeragat aku. Hahaha. Eh, ada orang tanya aku apa tu lols. hahaha. Sungguh ungka. Aku berada di Kuala Lumpur minggu lalu selama dua hari. Aku sempat jumpa dengan Effi Obefiend, penulis…

Read More Read More

SENANG TAK JADIK WARTAWAN?

SENANG TAK JADIK WARTAWAN?

Jawapan aku ialah: Senang. Sebabnya: 1. Pandai mengampu. 2. Pandai buat muka faham apa boss kata. 3. Mengiyakan apa jua cerita dari boss walaupun benda tu tak betul. 4. Mengenepikan integriti kewartawanan demi kepuasan diri. 5. Lupa diri sebab puas dengan apa yang dibuat walaupun salah. 6. Tak peduli apa orang kata. 7. Macam bagus.…

Read More Read More

CELCOM: WOULD YOU CALL THIS COINCIDENCE?

CELCOM: WOULD YOU CALL THIS COINCIDENCE?

I have had written about it previously. People calling me on my 019: Caller: Helo rumah jagaan orang tua, ini Puan Norli ke? Me: Huh? That a short while ago. Me: Saya rasa dah ramai call nombor saya ni, ni mesti Celcom recycle this number and give it to me. Caller: Yelah, tapi I was…

Read More Read More