SESI MENGUMPAT.

SESI MENGUMPAT.

Aku di Muar semalam. Seluruh hari. Satu hari. Sungguh penat.

Ke sana untuk buat liputan satu majlis perkahwinan kawan aku, penyampai berita TV9, Syed Khair aka Arab di Taman Sri Perdana. Memang happening gila majlis ni. Nanti korang tengoklah kat tv.

Lama dah aku tak jumpa dia. Tup tup kahwin.Sungguh ensem dengan pakaian Arabian dia.

Bini dia – mak datuk terletak hidung! Haha. Tapi hot sungguh dan memang padan dua dua.
 

Dengan sekali lafaz jek, orang tua ni.. haha, ok, kawan aku ni menjadi laki orang. Wait. Lafaz dan akad dilakukan dalam bahasa Arab.

Lepas abis, aku sempat jumpa dengan keretapi tanah melayu – Zara, penulis Dunia Sebelah Zara. Mulut dia, pok pek pok pek. Hahah. Tapi baik orangnya. Betul, kalau mak aku tahu ni, mesti dia pilih buat menantu. Haha.

Kami dipaksa pergi ke Mcdonalds Wetex kat Muar yang sangat sangat jam. Dan tanpa kerelaan, kami pergi jugak sebab depa dah tunggu hampir 2 jam. Sorry Zara.

Zara datang bersama Izzati yang agak hot dan Olin. Aku, of course datang dengan mak gegula yang lebih hot. Ok aku minum nescafe ais sebab duduk sebelah mak gegula.

Dan pastinya aku akan ingat Olin sebab dia masih tak tukar nombor plat keretanya yang patah.

Dan yang paling klasik ialah LUPA NAK BUKAK LAMPU bawak keta memalam. Hahahahaha… hahahah.. dan aku terpaksa call beritahu:

Aku: “Zara, nanti beritahu kat Olin, kalau pi repair plat tu, repair sekali lampu kereta tu.”

Zara: A’ah keta dia ni lampu brek rosak. (wadehek?.. hahaha)

Aku: Bukanlah. Kenapa bawak keta tak bukak lampu?

Zara: Oii oiii kau tak bukak lampu ke? Hahahah.. (background bunyi gelak mengalahkan jantan).

It was a short lepak-ing tetapi tak rasa macam kami baru kenal, bertentang mata.

Seriously, kenapa entry ni banyak ayat skema? Sebab aku jumpa tiga gadis skema. Hahah. color color!

15 Replies to “SESI MENGUMPAT.”

  1. sunggih bohjan kamu… pergi kenduri ngan aweks aweks..

    persoalan

    camne nak buat skill macam ni. aku kalau kemana-mana semua belalai je. awek jgn harap la ada. bini aku pun tak mau ikut

    HAW HAW

    p/s: mmg betul la cakap engkau. bini mamat ni muka sungguh aaarabbb.. fuh! macam layan ART lak.. yalla yalla. hamshih

  2. Bro…kalau ko ada kesempatan tolong tanyakan syed tu dia pernah belajar kat kolej kat perlis ke…takut silap orang…

    tapi ko tetap paling hensem (dalam gambar bawah tu la…coz semua yang lain ialah pompuan..)…hehe..

  3. hahaha~
    siot~
    memang patah rahang aku beb~
    patang sungguh sebab gila banyak gelak~
    hahaha~

    apa pun, seriously, memang best jumpa encik hazrey~menci tak dapat amek gambar berdua~ kih3~ ooopppsss, mak gegula memang cun giloks! teruja aku~

    hahaha~

    eceh, pasal kereta tu sumpah aku tak menahan gelak~
    hahaha~

  4. waduh3..sama cantik sama padan pasangan mempelai ni…wat more can you say abt the arabs…mmg cun melecun.

    buuutttt…yg pantin lama tu pun apa kurengnyer…sama cantik sama padan jugak, kan..kan..kan… pandai awak pilih isteri ye, hazrey…*wink* dapat upah tak ni?

  5. Hehehehe..mula-mula memang nak kontrol gelak bab tak pasang lampu, sebab ada pengalaman sendiri bab tu..

    tapi..

    bila ayat ECHAH COMBI tersasar jauh sampai Tenggara, tak leh tahan lagi..
    gelak sakan lebih dari jantan..

    wakakakakaka..!
    *jap.. oh ok, aku takdak taip salah rasanya..hikhikhikhik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *