LELAKI HEBAT.

LELAKI HEBAT.

Susah nak cari komputer yang hebat.

Dan mesti korang cakap benda yang sama, ia bagai susah nak cari perfect man. Sebab all perfect men dah ada boyfriend.

Sekarang tengah mencongak congak guna sempoa untuk cari komputer paling best dan hebat di ranjang untuk video editing.

Mak papan Asus, kad cucuk dan main grafik yang lebih hebat dari misai A Galak.

Kalaulah aku dapat 512GB + ATI, NVidia atau Quadro FX1700+, ia seperti seorang lelaki 70 tahun berkahwin dengan Lisa Surahani. Tentu kurang kedut di muka dan pastinya Brylcreem akan digunakan lebih untuk menghasilkan rambut yang kilat.

Dan pastinya seluar jeans Libas akan mula mesra.

Pulak tu, dicecah dengan RAM 12GB! Belum click dah bukak windows. Mesti hebat kan. Kelip kelip mata jek dah jalan sendiri. Cara tak? Sungguh cara.

Cakap tak boleh blah kan?

Wait. Kenapa orang sekarang cakap camtu yek? Adakah aku terlalu tua untuk memahami walhal aku menggunakan processor yang lebih baik dari Awang Hitam?

Tempohari ada bebudak form three kata pada aku – abang abang (ya mereka terpedaya dengan wajah muda aku atau mereka sengaja sindir aku), tukar tukar – sekarang abang cakap “cakap tak boleh pergi.”

Mungkin wajah muda aku ni hasil dari collagen dan kacip fatimah. Haha.

Kalau omputih ikut slang kita, macam manalah agaknya kan?

Talk kenot go?

Nowhere to go, talk talk?

Anyway, sekarang, aku menggunakan sebuah atas riba yang agak toleransi, namun ia tak cukup untuk memuaskan hati aku. Ya, lelaki tak pernah puas. Sama seperti lelaki lelaki yang sering terpedaya tersalah masuk ke sini untuk mencari gambar anu askar.

Apakah nikmat yang kau dapat hanya menengok gambar anu? Ok, tolong jangan jawab. Loya aku.

Korang jangan senyap senyap buat macam tu ok. Doseeeeeeeeeeeee tau.

Dan ini pula sebagai memotivasikan aku untuk mencari komputer baru jam 11 pagi ni nanti.

Ya, tentu aku cemburu akan pengalas tangannya itu. Kalaulah.. Tapi takper, tengok tu, dia tengah tengok aku tu.


Tepi tepi, ai nak tangkap kiss you. Haaaa.. dah dapat dah.

Images of Lisa Surahani diperolehi sendiri dari Lisa masa aku dating dengan dia dari blog lisasurahani.blogspot.com.

Percayalah, Lisa memang comel. Cuma, cuma, cinta terhalang oleh bini tua. lols lols. Ohh aku pasrah..

Kenapa title dengan content lari yek? Entry tak boleh blah?

26 Replies to “LELAKI HEBAT.”

  1. Sebenarnya nak dapat lelaki perfect lebih susah dari nak cari komputer perfect.
    Lagi plak lelaki yang kurang perfect skang sibuk nak kan perempuan perfect (mcm Lisa Surihani tu)… jadi terfikir… kalau la wujud lelaki perfect, bagaimana pula selera mereka ye?

  2. HELLIOZ:
    ahahahaha.. pastu kita masukkan sikit slang singapore – gerek tak?

    ME, MYSELF AND EVERYONE:
    Bla, bla, bla.

    DIANA:
    Hahahah.. hahahha.. lelaki perfect wujud tapi dah ada boipren.

  3. Hazrey, nanti kita kongsi 'kiss' terbang Lisa (hak lain pun dah banyak kongsikan).

    Flight dari Subang, 5.30 petang, 20 November. A'ah, 5.30 petang. Tapi saya tahu, awak jarang lambat kalau berjanji dengan orang (so, I am not worried). Tak mampu naik kereta sebab kaki injured, hampir putus, tak boleh bengkok tetapi still gah berjalan (pura-pura tak sakit).

    Kalau boleh ajak Lisa ikut kita sekali menyusuri jalan tikus di Johor, kata telah dikenal pasti dek pihak berkuasa sejak lama dulu.

    Bila dah menapak jauh, tengok processor dia still laju ke tidak? Key board dia berlumpur ke tidak? Kalau kotor, kita bawa dia naik boat Marin atau APMM, tambah RAM di atas geladak.

    Setakat bersihkan skrin dia dengan Screen Cleaner Aidata (the brand that I'm using, itu serah kepada saya.

    Kalau web cam dia tidak beroperasi seperti sepatutnya, itu kerja awak sebab dalam 'web cam', ada 'cam', means camera.

    See you then.

    Satu lagi, if possible, jom buat gathering bloggers di JB. Think about it, since I'll be there until Nov 23, 2009. But please not at Singgah Selalu, sebab gerai depan ada jual pistol tiruan 🙂

    If agreed, then let me know, kita promo bersama di blog kita yang tidak seberapa berbanding blog selebriti, Azwan Ali.

  4. Wakakakka… >> gelak setan lapar di tengahari… lebih dasat dari Jin Noti..

    macam baca kisah seorang Lelaki yang Pasrah pada benda yang dah gerenti dia tau dia tak leh nak dapat..

    Melainkan dapat santan yang dia perah sendiri…Hikhikhik!

    Jangan marah ek BRO, kalu marah, nanti budak Form 5 lak panggil U Pakcik..:D:D

  5. brader hazrey jangan guna wak lu, offensive tu.

    selamat mencari atas riba, suam2 gitu feel peha bila dah online dua jam. mampu menangkis kesejukan pendingin hawa kan.

  6. aku pun terpaksa bersyukur dgn teman baik depan mata yang sungguh laih bila nak guna program berat2…tabung ayam tak penuh2 lagi lah..:D

    tapi kalau ko nak carik cincin tanda..aku bleh temankan cari yg baekkk punya..
    opsss…syyyy tauu!
    heheheheheh

  7. bro xgie best world aritu ke? jualan pc kaw² murah pnye..klo nk tempat murah jom gi tmn u, ada port baek pnye..

    ehe..baek beli fairlady dlu..pakej ngn lisa skali.huhu…

  8. Jelez jer baca BRO MAZ dan Hazrey buat pakatan gathering blogger di JB…woooo mesti hebat tuh…

    What? blog selebriti Azwan Ali? ohh pleaseeeeee….!!

    Get me out of here…!!

  9. bro…

    bagi tidak terkena perli caci maki ko, aku singgah pg2 buta kat blog ko..

    tp ada seperkara yg menjadi kemusykilan aku waima aku tahu siapa dia…

    lisa surahani tu pernah wat praktikal dgn ko ke?

    cabuttttttttttttttttt!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *