Month: November 2009

UPDATED: Tragedi buah limau.

UPDATED: Tragedi buah limau.

Ramai tertanya tanya pasal buah limau ni. Tak banyak clue kecuali tajuk tragedi buah limau diletakkan di sini. Ia sebenarnya limau yang aku perolehi semasa menaiki salah satu aset Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Wilayah Selatan minggu lalu. Kapal KM Manjung membawa kami untuk membuat liputan program 360 di sekitar perairan Laut Cina Selatan berhampiran…

Read More Read More

SESI MENGUMPAT.

SESI MENGUMPAT.

Aku di Muar semalam. Seluruh hari. Satu hari. Sungguh penat. Ke sana untuk buat liputan satu majlis perkahwinan kawan aku, penyampai berita TV9, Syed Khair aka Arab di Taman Sri Perdana. Memang happening gila majlis ni. Nanti korang tengoklah kat tv. Lama dah aku tak jumpa dia. Tup tup kahwin.Sungguh ensem dengan pakaian Arabian dia.…

Read More Read More

JANGAN PERGI RESTORAN TU, TOKEH DIA BELA HANTU RAYA. TAPI WHICH RAYA?

JANGAN PERGI RESTORAN TU, TOKEH DIA BELA HANTU RAYA. TAPI WHICH RAYA?

Dialog: 1. “Kau toksah pergi makan kat restoran tu, tokeh dia ada bela hantu raya, sebab tu ramai kastemer” 2. “Dia masak pakai pad perempuan terpakai yang dimasukkan dalam sambal.” 3. “Ada ustaz nama si polan bin si polan pernah pergi kat restoran tu, sampai kat depan restoran dia taknak masuk sebab dia kata nampak…

Read More Read More

KENAPA AKU MEMBLOG.

KENAPA AKU MEMBLOG.

Dah ada ker perkataan memblog? Tak ada? Ia sepatutnya menulis blog. Bukan memblog. Tapi aku tetap nak pakai perkataan memblog. Sebab aku suka. Sebab aku punya sense of belonging sungguh tinggi, maka haha, ini blog aku, aku punya pasallah. Haha. Ok. Let me explain. I am a journalist. I too, an entrepreneur. Small time. Tapi…

Read More Read More

HELO, BOLEH SAYA BERCAKAP DENGAN..

HELO, BOLEH SAYA BERCAKAP DENGAN..

Pengalaman ini aku pasti semua orang lalui. Bohong kalau kata tak pernah. Mesti pernah. Ini bukan kisah pasal beli telefon baru, walaupun aku agak teruja untuk mendapatkan telefon baru. Tetapi aku masih sayangkan telefon Nokiah aku biarpun keypadnya dah tertanggal satu. Sadis tak? Inflasi butang pada telefon aku tu berjaya mengurangkan jumlah sms kerana mengikut…

Read More Read More

NEW POST.

NEW POST.

If you are expecting a new post here, well, I am sorry there is none except for this short rambling of mine. Banyak nak cerita kat sini, tetapi masa agak terhad and nuffnang is NOT paying me adequately for me to spend so much time here. Unless you start clicking on that ad, I should…

Read More Read More

DEFINITELY NOT A GAY-THERING IN JOHOR BAHRU. WUHUUU

DEFINITELY NOT A GAY-THERING IN JOHOR BAHRU. WUHUUU

We are all here. Lepak-ing and bitching about hospital sultanah aminah, about everything. Here we have Udean, Mazidul, Mohd Shahrihan, Ajib (360 producer), Adlin (the lady in sleeveless), Razali (the owner of Singgah Selalu) and Lynn (seated next to Razali).Not in picture is Ezreen Abd Talip sebab depa dipaksa ambik gambar tanpa rela (read: sambil…

Read More Read More

EPISODE TWO – BLOGGERS GATHERING IN JOHOR BAHRU.

EPISODE TWO – BLOGGERS GATHERING IN JOHOR BAHRU.

Insya’allah seperti yang dijanjikan, pertemuan dengan dua blogger tak hangit (read: sebab kami pakai deodorant silky girl), akan diadakan malam esok. Ermm, kenapa ayat aku macam tulis surat gomen? Kepada yang jauh tu, ya ampunlah sebab tak dapat den nak nolong. Shahpaskal: entah, cuba ko tanya orang paling sibuk dalam dunia tu – Ondscene. Itu…

Read More Read More

BLOGGERS GATHERING DI JOHOR BAHRU

BLOGGERS GATHERING DI JOHOR BAHRU

Salam. Bro Mazidul memaksa meminta aku mengadakan bloggers gathering (read: makan minum bayar sendiri ya sebab kami belum lagi menjadi jutawan internet.. lols) esok. Sabtu kami akan naik kapal Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) untuk bersiar siar buat kerja di perairan Laut Cina Selatan. Jadik, hari yang sempat ialah Jumaat sahaja. ambik berkat hari Jumaat.…

Read More Read More

LELAKI HEBAT.

LELAKI HEBAT.

Susah nak cari komputer yang hebat. Dan mesti korang cakap benda yang sama, ia bagai susah nak cari perfect man. Sebab all perfect men dah ada boyfriend. Sekarang tengah mencongak congak guna sempoa untuk cari komputer paling best dan hebat di ranjang untuk video editing. Mak papan Asus, kad cucuk dan main grafik yang lebih…

Read More Read More