MY NEXT HOLIDAY DESTINATION.

MY NEXT HOLIDAY DESTINATION.

First and foremost, mizzyN, ko jangan nak ngada ngada nak translate blog ni ehh. Haha. Tapi sungguh lawak. Father Sugar Sugar. Kah kah kah kah. It sounds so gay.

I need a vacation. Quick.

The last was a trip to Jakarta – Bandung – Jakarta – Bali. Letih sungguh. Dan aku rindu beaches and sands. Kat JB ni takder pasir. Kalau ada pun, atas lori untuk dihantar ke Singapore. Benci kan. Sungguh benci.

The last trip was full of fun sebab wifey and I di crowd kan oleh Saniboey of akubimbo and wife.

Aku rancang nak pergi Norway but No Way aku akan sampai sana sebab sedara mara aku semua dah pindah Malaysia. Ok aku tipu. Aku mana ada sedara kat Norway. Muka aku pun iras jawa. Baca betul betul, iras ok. Bukan sebijik.

Kerja banyak. Sungguh banyak dan peluang untuk melarikan diri atau ambik pergi (getaway) mungkin tak kesampaian.

Dan aku benci the last trip sebab pelbagai manusia telefon aku pasal kerja dan aku terpaksa cari hotel yang mempunyai internet access semata mata untuk siapkan kerja yang tak sepatutnya aku buat.

Adakah my next vacation will be in 2012? Paisehlah kalau macam tu. “What are the odds?”

1. Beijing?
2. Perth? Sydney? Gold Coast?
3. Korea? North Korea perhaps. This is the most ideal destination sebab tak boleh pakai handphone.

I would love to see North Korea labor camps. Ia versi lebih baik dari PLKN di Malaysia.


Mereka bukan menari poco poco.

Sekarang, tengah mencongak ke manakah destinasi yang paling best.

Wifey pun sedang mencongak.. err baju yang hendak dibawa. Ok biasanya dia tak bawak banyak baju sebab dia akan dengan rela hati bershopping sakan.

Kalau kerja banyak sangat, I guess Pulau Sentosa jerlah kat Singapore. Haha.. Sedihnya. Nanti kena saman lagi. Sedih sedih.

15 Replies to “MY NEXT HOLIDAY DESTINATION.”

  1. Kalau nak bercuti hujung tahun, ke Gold Coastlah lebih bagus sebab hujung tahun, kat sana musim panas. Jadi tak perlu bawak baju tebal-tebal yang memberatkan dan memenuhi beg (yang ada potensi mengangkut gerabak beg.. hehehe)..

    Dan tak kira ke mana pun bercuti, jangan la on handphone. Roaming bapaklah mahal. Even orang call, kita tak angkat, dan automatik masuk voicemail pun akan dicaj roaming rate. Saya dah kena, separuh gaji habis buat bayar bill telefon!

    Nama pun bercuti. Apa kes nak buat kerja time bercuti?? Toksah rajin tak bertempat. Hehehehehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *