TIGA LINE – REVEALED.

TIGA LINE – REVEALED.

Mazidul Akmal Sidik menulis mengenai Tiga Line.

Lihat di sini.

Ia mengenai aktiviti kumpulan yang menggelarkan diri mereka sebagai Tiga Line.

Aku tidak mahu mengupas lebih lanjut mengenainya sebab ia bakal dipaparkan melalui program 360, Rabu ini jam 9 malam. Pasti ramai yang mahu tahu apakah isinya.

Tapi aku nak bercerita mengenai Tiga Line jugak. Tetapi tiga line yang lain.

Ia mengenai pemilikan tiga talian telefon yang sekaligus secara ringkasnya tiga line.

Sekarang Celcom dicemuh pelbagai pihak disebabkan kegagalan mereka pada hari kelima Syawal dan memberikan alasan peningkatan penggunaan rangkaian menjadi sebab kepada kegagalan mereka.

Jika dulu kita semua cukup untuk memiliki sebuah talian, kegagalan Celcom itu pasti mengundang pertimbangan kita untuk memperolehi satu lagi talian sebagai alternatif kepada yang sedia ada.

Pun begitu, adakah kita cukup yakin penyedia rangkaian telekomunikasi kedua itu mampu memberi jaminan?

Kita ada Maxis dan Digi selain Umobile.

Digi masih lagi urban. Manakala Maxis agak selesa jika digunakan berikutan pertambahan kawasan liputan.

Maka, perlu ke kita menyertai konsep tiga line ini iaitu memiliki tiga talian telefon? Henpon pun sekarang dah murah. Alah, kalau korang beli memahal pun, bukannya korang ada kredit selalu. Sekadar untuk buat miss call jek, takyahlah beli memahal.

Apapun, berbalik kepada tajuk, pasti ramai yang menanti apakah kupasan 360 mengenai Pekida dan Tiga Line. Apakah Pekida, apakah Tiga Line. Apakah ia satu gabungan yang sama?

Jangan lupa esok malam yek. Ajak jiran tetangga. Ajak Vietnamese Girls. Slowly ajak mereka ok.

Ohh jangan lupa gunting bulu hidung yang dah terkeluar tu. Semak sangat. Gunting tau sebelum tengok. Takut asyik bersin nanti.

Ohh kau curi duit yek. Mana ada curi daaa, aku timbang daaa. Lihat baju mereka. Adakah?

10 Replies to “TIGA LINE – REVEALED.”

  1. dulu aku bersenjatakan dua pucuk telefon, tapi sekarang celcom aje le. nasib bek hari tu ok line kalau tak terpaksa la korek lain satu lagi.

    ish ish, psiko la bila problem line ini terjadi semasa zaman tgh maju moden ini.

    ps: kena korek kenapa tetiba pekida dilamputinggikan ini.

  2. mmg nk tgk sgt2 cerita pasal pigida ni..eh syilapp..pekida..sbb byk wrong information pasal diorg ni..tapi yg tau..diorg ni mmg suka belasah org..tak boleh tercuit sikit..hehe..wallahu a'lam

  3. eerrrr…. ni bukan citer buku tulis tiga line tu ek?

    ala… buku yang masa kecik2 blajar tulis abc and cursive tuh…

    bukan ek?

    ke 3 line eskrim paddle pop?

    sedap tuh!

  4. sebelum kutuk2 PEKIDA, kene tgk 360 dulu….mesti korang terperanjat dgn statement org2 PEKIDA nnt….tgk tau..

    p/s : awie bukan pekida….awie abg long 3 line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *