NAK JUMPA, NAK LEPAK, NAK BERBORAK.

NAK JUMPA, NAK LEPAK, NAK BERBORAK.

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Banyak duit collect?

Aku baru bercakap dengan kawan aku Sham yang menulis blog ondscene selepas puas aku gelakkan dia sebab tak reti nak beraya.

Macam tak ada life. Tapi dia jawab:

“Dah nama on the scene, mestilah 24 jam.”

Well, that is Sham. Di sebalik rambutnya yang semakin kurang, dia begitu komited dengan kerja. Siang malam, subuh, dia dengan kamera video Panasonic.

Kalau dia bercakap, dia akan bercakap bersungguh sungguh. Kalau dia menulis, dia akan menulis bersungguh sungguh.

Aku cemburu dengan dia. Tapi aku tak cemburu dengan rambutnya. Hahah.

Sorang lagi yang akan aku call ialah Shah yang menulis militaryofmalaysia. Kekadang aku tak paham apa yang ditulis tetapi dia berjaya buatkan aku faham. Confusing kan? Haha, definitely.

Shah menulis mengenai defence system Malaysia. Dan juga seorang wartawan, sama seperti Sham Ondscene. Shah pulak tak suka matanya diketahui pembaca. Kalau ada gambarnya, dia akan mosaic kan matanya.

Aku percaya, kalau tidak di mosaic kan matanya, pasti ramai yang terpegun dengan panahan padangan matanya. Haha. Tapi, yakinlah, Shah tidak juling. The next time kalau sesiapa terjumpa Shah, pastikan tenung matanya puas puas sebab anda tidak akan berpeluang untuk melihat matanya di blog.

They both have something in common. Haha. Tekalah.

Another is Saniboey di akubimbo. Dia juga seorang wartawan.

He is my partner in crime semasa di Johor dulu dan masih menjalin hubungan terlarang kami.

His rebellious attitude memang aku dah lama kenal tapi aku sebenarnya layankan jek. Hahah. Ok tak tak. We go back many years, many dan kami sama usia NAMUN obviously aku nampak lebih muda dari dia. Thank you, I know.

Dan pagi tadi, aku bercakap dengan Sham Ondscene dan tetiba timbul cerita untuk buat sesi lepak-ing sambil hidu gam kertas bersama Shah militaryofmalaysia dan Akubimbo.

Kami bercadang cadang (read: angan-angan) untuk adakan meet-up antara empat wartawan ini pertengahan Oktober ini. However, I have yet to inform Saniboey bimbo about this. Nantilah memalam sikit sebab nak elak dia PAKSA aku pergi rumah dia kat Seremban (read: tanpa bagi duit tol dan duit minyak).

And this so-called gathering will also be opened to our readers. Limited numbers tho, sebab nanti it sounds soo gay pulak buat reramai.

The dress code for the ladies will be two-piece bikini, haha, ok tak. Tak, sumpah tak. Nanti kena tangkap, masuk paper for wrong reason.

Dan aku, mungkin aku akan jemput Mawi untuk menyanyi. Kenapa korang gelak?

Ehem, best kan kalau Hanis Zalikha pun ada! Tak, I am saying on my Johor sentiment ok. Jangan sangka buruk.

Kata Sham Ondscene, this will also be an avenue for him untuk bagi hadiah pemenang reka blog header dia yang dah long OVERDUEEEEEEEEEEE (read: seperti usia dia).

So, siap sedialah dengan baju anda sebab Sham Ondscene akan beritahu venue dan tarikhnya nanti.

We have yet to decide macam mana nak buat, tapi dah ada basis untuk buat. There will be no invitation, that’s for sure. Kami akan decide macam mana nak buat.

Errr.. please do not expect Shah militaryofmalaysia untuk bagi kereta kebal sebagai door gift ok.

For us here, siapa nak pergi, sila angkat tangan.

15 Replies to “NAK JUMPA, NAK LEPAK, NAK BERBORAK.”

  1. hasrey, ni memang cekaplah. walhal, baru je sembang tadi, dah masuk blog. aku ni masih terkial2 dgn editing aku ni, blog tak update2 jugak. anyway, salam raya dari aku, maap lah apa yg zahir apa yg batin tu.
    gathering tu, InsyaAllah, kita buat supaya gempak satu malaya bahawa kita ni bloggers2 perasan macam org kayo2,takdo kerja..hahahaha…!!!
    aku pun dah inform shahril kadir dan nampaknya budget jita mencapai juta2 ni…buat kat holtel marriot ke, at least, tak pun kat dataran merdeka ke…
    itu angan2 namanya , yg pasti, aku pasti nak buat…!!!
    aku pun dah lama tertangguh nak bagi hadiah yg aku buat contest tu. ok, aku beraya di jalanan, sebab tu aku sembahyang rayapun atas jalan…!!!

  2. nih blo dia http://id-top.blogspot.com/. ade tjuk tepi kanan indon dtmbak mati.aku ader post komen tp dah kener delete.byk gak aku hentak.antara dia klau malaysia nih dah x best naper sampai berjuta2 rakyat dia jadi PATI kat sini.mmg x berasas..sukhoi mmg lar kiter amik dari rusia tp dia org pun amik dari poland.samer gak..nuke that bastard!!

  3. Hanis Zalikha tu kalau datang, kena pastikan dia duduk di sebelah aku okay. And biarlah walau aku nampak lebih tua daripada kau….janggut dan rambut yang yang dah ada sedikit putih nampak ganteng jugak! Cilakak. Kau kan tua beberapa bulan daripada aku sebenarnya ni?

    So, bila nak lepak? Di mana nak jumpa? Apa kata semua orang datang rumah aku di Seremban (tol dan minyak tetap bayar sendiri). HAhaha.

  4. Malasnya nak reply. Haha.

    RONA:
    Kau supply? Hehehe.

    ONDSCENE:
    Eja nama aku pun salah. Cis.

    ZEQZEQ:
    Hahahah..

    ITAWAZI:
    Jap saya jenguk.

    SHOPOHOLIK:
    Memandangkan 66 peratus dari reader kat sini adalah pompuan, maka mak gegula dah awal awal kata, jangan jangan jangan awak pergi tak bawak kita..

    NAZ:
    Kak, we will send you the invitation. Lols. Ok ok joking joking.

    SHAH:
    I thought you are?

    YUZ:
    Boleh, kena bawak kamera canggih awak tu, dan ambik gambor kami.

    KRAZNAYA:
    Depa ni bro, idiotdon. Bangang, goblok. Toksah dilayan ahh. We will never win a fight on the net. So let them be. Kadar penggangguran diaorang tinggi, maka tak apa nak dibuat.

    NINOZ:
    Geder geder tu apa?

    FARYN:
    Boleh ryn. Kim salam kat manager tu. Katakan pada dia, aku masih lagi tersipu sipu. Hahah. Southern Lion bukan kat JB ker?

    DONGay:
    Ok. Kau duduk sebelah kiri, aku duduk sebelah kanan. Pun begitu, orang ramai pasti akan bertanya pada Hanis:

    "Yang sebelah kanan Hanis tu bf baru ker? Sporting jugak bapak awak yang duduk sebelah kiri tu kan."

    Seremban jauh. Plan to do it in mid October.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *