SINGGAH SAHUR

SINGGAH SAHUR

I am getting ready for Singgah Sahur.And nope, I won’t be taking a cab for this.I will be driving my brand new car. Ok, salah. I will be driving my wife’s brand new set of wheels. Pinjam ahh.. * * * * * * On the eve of 1st Ramadan, Jabatan Imigresen membuat satu serbuan di Kampung Usaha Jaya, Skudai Kiri, Johor Bahru.Ops bermula jam 12 tengah malam hingga 4 pagi.Selepas Kampung Pandan yang sememangnya jadik kampung mini international community tapi bukan omputih sebaliknya berkulit sawo matang, hitam dan kuning, ia jugak menjadi perkampungan yang menempatkan pendatang tanpa izin.One family from Indonesia dah beranak pinak. 19 tahun dah duduk kat situ.Maka bersahurlah kami di kampung itu dengan juadah mat mat indon dan minah minah indon, termasuk yang bersekedudukan bertahun lamanya. Jabatan Agama Islam Johor turut serta dalam ops ini.* * * * * * Cerita teksi akan menyusul. Apa ceritanya? Antaranya: Masjid Sultan Abu Bakar, ditukar jadik Masjid Sultan Ibrahim. Pemandu lalok. 

10 Replies to “SINGGAH SAHUR”

  1. Zac: Kalau aku jadik wakil rakyat, aku akan lebih ramai "kawan".

    Hiphopless: That is NOT for me to decide. Saya hanya fruit's fly. Bzzzzzz..

    Zara: He failed his history.

    ezzati: Bak tiket firefly.

  2. Hiphopless: Aku baru tahu.. hahaha.. kenapalah dok tukar nama.. aku ni dahlah malas nak click mengclick. Hahah.. Anyway, email me your address, nak pi sana raya nanti, nak collect duit rayerrrrrrrrrrrrrrrr…. cakap sani.. nak tiga paket.

  3. Wan Zuha: Ally takder, outstation. Hazrey ada – antara penyebab orang tukar channel tv. hahaha.

    mizzyN: Kedekut.

    Desert Rose: So rumah u sekarang makan makanan dari gandum jek ker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *