SEE NO EVIL.

SEE NO EVIL.

Photo credit:Nurnana

This is about taxi.What do you know about a cab?Apakah pengalaman anda during your last trip / sepanjang perjalanan anda menaiki teksi?Ada naik teksi ‘pajak’? When was the last time you took a cab to reach your destination?

13 Replies to “SEE NO EVIL.”

  1. last naik taxi ialah semalam..
    masa nak pergi keja…
    tambang mmg agak melampau tapi kualiti pemandu taxi tetap sama…
    tak ada beza..naiklah tambang 100% pun…tetap jugak lama nak tunggu taxi…pemandu taxi kurang ajar…miang….dan sewaktu dengannya..

  2. last naik teksi last weekend. dari central market nak ke klcc. ada berderet deret teksi yang tunggu, tapi bila nak masuk semua mintak sampai RM20. CM ke KLCC..hilang akal apa diorang ni? I tak cop duit ok abg abg teksi…nasib baik ada sorang apek ni jujur ikhlas dan amamah 🙂 ikut meter

  3. Last time naik taxi masa balik dari anta kawan kat pudu. Sampai Kerinci apek tu bantai RM12. Nasib baik ada kawan yg bayarkan. Hehe.

    After tu ada lagi nak naik teksi kat Times Square tapi dorang tamo amek. So terpaksa naik monorail.

    Semenjak harga tambang naik ni, bukan senang sy nak tahan teksi. Student, kenala berjimat. Hiks~

  4. Gwe selalu naik teksi gi keje, gi medveli dan di JB. Pemandu teksi horror berada di Shah Alam mcm stesen komuter dan sek 2. Teksi drpd area pudu pun dasat, flat rate tambang RM20 pas tu semua tmpt tak nak pegi sbb jem. gilee. tapi paling samseng ialah teksi drebar kat JB la, hehh malu aku. senang je nak jumpa teksi driver samseng dekat terminal larkin tu.

    kali terlast naik teksi ialah minggu lepas daripada tempat keje. Ok je, sepanjang keje nie teksi daripada rumah ke ofis semua ok. skali tu naik teksi uncle ni yang first day drive, dia siap bagi diskaun sebab dia kata salah dia guna jalan sesak.

    Teksi pajak? pernah naik teksi drpd JB ke Skudai dan balik ke JB balik dgn rege RM40, okla sbb guna meter pun sama.

  5. suka berteksi jika ke shopping places… malas nak menunda di area carpark, maki hamun mereka yg bikin problem…

    nowadays, call aje.. dah terjongol depan pintu.

    tapi masih ada yg enggan bermeter, main sebut sukati abah diorang, pihak berwajib kena bikin sesuatu pasal benda ni… serius!

  6. Salam Hazrey,

    Dah lama tak naik teksi but from past experiences in Msia/Spore…
    Ramai pemandu teksi yang tak tahu prinsip *just enough*…dari segi harga (since tak semua yang pakai meter!) dan most importantly, tata tertib. Adanya tu melalut lalut sembang entah apa apa.

    Once in Spore, there was a PakChik teksi yang gah bercerita tentang kemajuan di Spura, dan betapa advancenya rakyat disana berbanding rakyat Malaysia yang *tak ada otak*…terutamanya orang Melayu. I thought *pak chik ni memang tak sayang mulut…tunggu engkau!*. So apparently he thought I was a foreigner (walaupun sah sah muka melayu pure!) since i spoke Norwegian to my hubby. Dah habis dia bersyarah, I leant forward and asked him in thick Kedahan *Pak Chik ni oghang mana?*
    Dia jawab…*saya? saya orang Kajang…*

    Kantoi Pak Chik…Kantoi 😀

  7. dulu naik teksi pasal kaya

    skang dah miskin… btw. last time naik teksi 2 years ago. naik teksi pasal beli pc baru. nak naik komuter bole terpatah tulang belakang aku. all the way uncle cerita dia beli PC untuk anak dia. 5 tahun dia saving kata dia. good investment kata dia

    sampai umah tambang mahal 3 ringit

    aku kata;

    asal mahal?
    mau beli pc baru maa untuk naka saya bongu

    BABI KAN?

  8. Dulu teksi UTM skudai tak pakai meter gi sri putri kena caj rm 10, Sekarang harga dah naik.. teksi semua pakai meter kena RM12.00, nasib baik teksi sana baik2.. ikut meter betul RM12.40.. THANK PAKCIK2 DREBAR UTM..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *