Melancholic.

Melancholic.

After a two-week full of stress, hectic hours, reduced hours of sleep and rushing for deadlines, I finally can breath again today.

Despite kesibukan itu, aku sempat menjengah rumah ibu Mawi diceroboh penjenayah Indonesian bajingan, goblok dan perlu dipersetankan. Dan ehem, the family were so pleasant. Yeah, many asked me, eh kau pergi rumah famili Mawi, diaorang tak cam kau ke? Hahah, they better not. Haha.

And despite kesibukan itu, I managed to squeeze my not-so-luxury time communicating with Desert Rose for a defamation letter to be issued soon. Truly, I must say, being in blog connects people and Desert Rose membuktikan itu semua, how strangers can be good friends dan jangan terkejut, you may have better friends here rather in real life.

Terima kasih Desert Rose for being such a wonderful person. (yes, DR, that is another ayat mengampu from me, but mengampu ikhlas tu).

No Gucci, No LV being asked in return, but I am sure, she deserves more than that. How about a controlling stake in Gucci for a change? No, don’t be touch and don’t shed your tears Desert Rose, you are more than anything in this world. Haha, macam tak ikhlas kan bunyi tu?

Aku singgah fren’s blog, Obefiend and it cheers me up for his not so nice thing at majlis perkahwinan thingy entry. Haha. Idiot.

Masa sibuk tu, I was hooked up with an official opening for a client, dan banyak benda yang aku lihat perangai manusia. Betapa jangan terlalu yakin dengan apa yang kita cakap, kalau kita tak tahu pucuk pangkalnya. Hahah.. confusing kan? Yeah, I am a confused man.

Aku buat Public Relations for the client and video production, and client amat amat suka with the result. Tahniahlah hazrey. My team survived the long hours, sleepless night and the hectic hours. But the satisfaction terhadap kerja amat penting, money is necessity tapi kalau takder satisfaction towards what you are doing, it won’t bring you anywhere. Pi mai pi mai tang tu jugak. But my team, if they were to be employed by others, I will make sure they are being paid berganda ganda dari sekarang for their skill and knowledge. But I know they are loyal to me sebab aku manis. Sikitlah, tak banyak, tapi sedap mata memandang. Haha.

Handling the media people are easier if you know them. Tahu apa kerja diaorang, faham kerja diaorang dan tahu what they want before they asked. And they love me too. The feeling is mutual. lols.

Not to forget the most controversial blog – DonCorleone. Haha. Of late dah takder fuck fuck dah. Good boy.

Mazidul also speaks about pondan’s blog, yang papar gambar gambar mencerca kaum sejenis aku. Pondan epidemic will never ever be habis selagi takde perlaksanaan penguatkuasaan yang lebih tegas. And ohh, don’t forget to catch 360 tonite, ada citer hantu.

And my wife is such an understanding person. “Dear, I ingat u dah pindah” Haha, nasib dia tak kata macam tu lagi. Dah 2 minggu jarang tengok dia. Balik dia dah tidur, bangun pagi keluar dia belum bangun. Yeah, I go out very early. Only sms and calls to tell her menjelaskan statusku masih lagi kekal sebagai suami dia. Har har.

To her, thank you baby, nanti kita pergi holiday ehh. Gi singapore jek boleh ker? Tempat lain ada H1N1 tauuuUuuUuu.. betul.. tu sok kabor beritau tu…

7 Replies to “Melancholic.”

  1. don sejak tak fuck fuck tak syok lak. macam Azwan Ali tanpa caps lock dan APE AKU KESAHHHHnya

    serious

    btw.. chill out. jangan kerja kuat sangat. bini pun harus ditatang. ewah.. cakap banyak. sendri bulum kawin

  2. encik hazrey
    sebagai seorang yang dah bernikah,walau ape pun yang terjadi, 'kawin' itu penting okay?
    hehehehe..

    kepuasan dari hasil kerja keras yang ada ketikanya menunggang terbalikkan hidup..kadang2 mcm an unexplained satisfaction..bukan ler dapat pulangan berbaloi tahap gaban pun..tapi puas hati kan?

    have a gread day!

  3. Kata pepatah Melayu lama, sayangkan anak, tangan-tangankan, sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.

    Tetapi jarang isteri suka ditinggalkan dan anak mana gemar ditangankan?

    Justeru, sukar lelaki membuktikan sayang mereka 🙂

    Tajuk my next entry tercetus di komen ini.

  4. *sedang kira bill legal fees….*

    Apa ko ingat dgn mempromosikan diriku di sini aku akan melupakan professional fees aku???????????

    Aku suke bini ko , dia cakap camtu ngan ko eh??? Ha ha ha suke suke.

    Mcm aku tanya laki aku bila dia balik umah lambat

    " Ye Encik cari siapa??? Jual barang ar? Saya tamo beli"

  5. Obefiend: Hahah tulah kan. Dah takder gang nak fuck fuck lagi. Nak taknak, kena balik rumah awal jerlah. lols.

    Hahah, takper, aku tunggu kau kahwin. Jangan tutup jalan, nanti aku baling batu.

    Zara: Adalah tepon. Hehe. Kekadang tak sempat, maklumlah, bila ada 'cuci mata' depan mata, terlupa diri kejap.. haha, ok tipu tipu tipuuuu…

    ninoZ: Haha, i told my wife: Lepas abis projek ni, tiap tiap malam adalah malam Jumaat. Dan dia terus berlari tersipu sipu meninggalkanku. Apakah maksud larian itu?

    Bro Mazidul: Betullllllllll… tapi bro, kalau dah ada isteri isteri, mesti kena tinggalkan bro.

    Desert Rose: Setiap patah perkataan yang kau coretkan itu bukan dari hati kau yang tulus mulus itu. Jangan calitkan arang pada keputihan hatimu itu.

    Errr. bagi nombor telefon laki kau. Aku nak buat persatuan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *