HUSBAND: YOU ARE UGLY ! WIFE: THAT IS DOMESTIC VIOLENCE, I WILL CALL THE POLICE NOW.

HUSBAND: YOU ARE UGLY ! WIFE: THAT IS DOMESTIC VIOLENCE, I WILL CALL THE POLICE NOW.

Ok, lets face it, men love hot women.

Women love supportive men (*money too), well, a little extra of that could help from being showed on Bersamamu.

And men, drooling over hot women, is ‘a nature’ being sane.

Who wouldn’t? I mean which men wouldn’t? Minus the semi, definitely.

But this, this is rather a mind boggling proposal.

TELLING YOUR WIFE SHE’S NOT PRETTY MAY SOON BE AN OFFENCE.

KOTA KINABALU: A husband telling his wife that she is no longer pretty in an attempt to humiliate her can be classified as an emotional violence offence if amendments are made to the Domestic Violence Act (DVA)1994.

The plan is to amend the DVA for the inclusion of a clause on emotional violence against women.

Currently, they are only protected only against physical abuse, Women’s Development Department director-general Datuk Dr Noorul Ainur Mohd Nur said.”Read it here.
Ok. Now, some would say, hey baby, that baju tak matches with your skirt /pants. Will that constitutes to saying ugly, if she insists of wearing the same when going out with you?Or, “rasanya you akan nampak a bit hodoh kalau pakai baju turtle neck tu dengan kain batik.” Will that end me up being arrested for domestic violence if she insisted of going out with you looking ugly?
Or, “sayang, sikatlah rambut tu, nampak kusutlah, tu haa tahi mata bertepek kat mata tu, bulu hidung you pun ada terkeluar sikit tu, masukkan sikitlah, takut terjatuh kat dalam mee nanti.” Will that constitutes to domestic violence if she refused untuk ikut nasihat kita? Lagi pulak, keluar bersama-sama berpegang tangan, dan kita (lelaki) sikit punya enchem dan hot?
Memanglah dulu masa bercinta sentiasa nampak hot. Bila dah kahwin, tinggal steam dari hot jek. Bukan ke Islam menyuruh isteri berwangian untuk suami, sentiasa tampak cantik untuk suami dan sentiasa hot untuk suami?Masa pergi office nampak hot, bila balik maid lebih hot dari bini. How’s that?
I google search and found this interesting bit from a wife:”My husband hasn’t been near me in 30 years because I’m so big. I understand that. I wouldn’t want me either, and besides, I’m so big that I don’t have any feelings for sex left. I don’t think he has ever cheated on me, but if he has I don’t care. He has used me and I know it…”Damn, 30 years! 30 x 365 days. That, my dear readers, equal to a lifetime.I mingled with people a lot. I strongly believed that even when someone isn’t attractive, but if they have an appealing personality, people can’t stay away. Look at Afdlin Shauki. Even man with his physical can be hot too. He knows his good points.
And it sounds to me that if this woman put more stock into what she is not or what she cannot be rather than emphazing her good points.

Pakailah lipstick at least. Sorry, I despise women yang tak tahu self hygiene.

Dan if this amendment dah diluluskan, adakah domestic violence kalau kita cakap:

1. Sayang, lawalah style rambut perempuan tu.
2. Baby, look at that girl, cantiknya dressing dia.
3. Ayang, tengok gambo (sambil menyelak gambar model di Cleo mag) ni, teringat masa you sebelum kahwin dulu. Dululah.
4. Lau Po, lu dulu ahh manyak syok wohh wa tengok, sikalang ahh, wa tengok ba ku teh lagi wa mau ngap ngap wohh..
5. Kenapa you gunting rambut camtu? Shape muka you tak kenalah.
6. Putihnyaaaaaaaaaaa peha perempuan tu…
7. Kita sengaja telan air liur kuat kuat bila ternampak perempuan cantik.

To me, cantik should be physically and mentally. Kalau fizikal meletup dan hot, tapi mentally macam susu basi, susahlah sikit.

And wait, what if perkataaan dari kita being manipulated into sesuatu yang dianggap ‘an attempt to humiliate her?’

Apa yang dianggap an attempt to humiliate her?

Apa dia definisi yang dianggap untuk memalukan dia?

Kalau pakai baju pink striking bersinar sinar dengan seluar orange terang, dan ditegur tak lawa, adakah itu bertujuan memalukan? Bukankah pemilihan itu sendiri adalah memalukan diri sendiri?

Dan sama jugak apabila memakai cermin mata besar ikut trend berframe kan putih tetapi shape muka tak sesuai langsung? Yeah, I see that a lot too.

“Men are very sensitive to women’s attractiveness. Women seem to be sensitive to men’s height and salary,” said Dan Ariely, a professor of behavioral economics at MIT’s Program in Media Arts and Sciences and Sloan School of Management.

There you have it, when the husband was more attractive, both partners behaved less supportively with one another, research says.

“Wives mirror, in some ways, the level of support they get from husbands. The husband who’s less physically attractive than his wife is getting something more than maybe he can expect to get. He’s getting something better than he’s providing at that level. So he’s going to work hard to maintain that relationship,” McNulty told LiveScience.

“Men who are more attractive than their partners would theoretically have access to partners who are more attractive than their current spouses. The ‘grass could be greener’ mentality could make these men less satisfied and less committed to maintain the marriage,” he added.

“Equitable is unlikely to mean the same on every dimension. It just means that overall two people make sense together,” said Ariely. Haha. That answers my question when I see hot babes with ugly men.

Anyway, babes out there, be physically and mentally hot ok.. all the time please.

** Words in italic are taken from various sources on the web.

24 Replies to “HUSBAND: YOU ARE UGLY ! WIFE: THAT IS DOMESTIC VIOLENCE, I WILL CALL THE POLICE NOW.”

  1. i think the keyword here is

    “to humiliate her can be classified as an emotional violence”aku pun nganjing bini aku. bukan untuk humiliate or mentally abuse dia. cuma nak bagi chance dia tampar aku. aku ni S&M sikit. dah kena tampar baru berselera..

    eh kesana pulak gua!

    no seriously. i think men tak realise that saying "you nampak debab" or "hai tenuk!" can be quite devastating to the women folks. i have 4 sisters and i notice women punya weakness ialah bila kita tegur mulut. mula lah muncung bibir macam donald duck. cuba kita tertampar ke.. terpiap lengan ke. cepat je dia baik balik. tapi kalau salah cakap

    "HOLEEEEEE SHIYETTTTTT"

    plus women kind selalu cakap;

    "we have higher tolerence to pain. pasal tu boleh deliver baby, waxing dan eyebrow plucking"

    physical violence is bad. but i think that mental torture is worse. Lepas kena pelempang sakit maybe 10 minutes. lepas tu hilang. cuba kena maki macam ni;

    "engkau gemuk macam pelacur tua! anak tenuk peliharaan nenek aku lagi slim dan sexeh"

    mau saiko dibuatnya pasal self esteem kena shot down.Camni la bro. i dunno about you but i rather get slapped by my significant other than listening to her YAMMERING and NAGGING for hours pasal i forgot about our anniversary. rasa macam nak bunuh diri je kalau kena bebel. I think membebel is the female version of the "calling ur wife fat ass"

    with that i ask the females;

    should we make nagging incessantly like a maniac also a punishable offence by law? You want equality so now stop nagging!

    jom hazrey! lets start the anti nagging wife liberation front

    HA HA

  2. ha… kau sebutlah aku perempuan gemuk…

    nanti kau tahulah tinggi rendahnya langit ketujuh kat johor tu…

    hahahahaha

    kau dapat apa pun kan kalau setakat berniat nak malukan aku sebagai seorang perempuan…

    hahahahaha

  3. if sumone said that im fatty.. i will be sad.. then pikir balik pastu diet lah. kena pikir positive kan.. klau gemok kena admit gemok ok.. ehh silap.. chubby.. 😛

    bgs jgk ade clause camni kan.. supaya laki2 drg puji terangkat kat dpn bini.. blkg sendiri pikir..

  4. Nilah entry yg paling best dalam dunia , aku sangat. and yesss I conquer the content of that particular clause of DVA….

    Abisss lelaki suke kalau binya cakap, Yang I dah 3 kali bersalin, u ni bunting gajah ke tak branak2.??

    OR

    Yang, awat la makin licin kepala u yang , i ni dah la geli benda2 licin ni….

    Apapun, dah bini tu mengandung 9 bulan azab sengsara , branak pun separuh nyawa, tak boleh ke bagi kritikan yg sopan santun sket.

    Cthnya:-

    I think u look better in pants/skirt,

    I think its better if ur baju is ******* clour

    Kalau bini tu dah besar macam gajah, belikan la treadmill ke, apake, say lets lead a healthy life sayang n exercise together, i think i need to reduce my waist line (AMBIK PERHATIAN : ALWAYS REFER IT TO YOURSELF, ITU ADALAH PERLI SECARA ROMANTIK N TAK ADA ISTERI YG AKAN NAIK MINYAK)

    Sayang, meh sini i tlg tuck in kan bulu idung u, pastu u trim misai i plak k.

    Sayang, usakit ke, ? Nape pucat sangat ni???

    Belikanla lipstik, perfume bulu mata pelsu or wahtever la yg korang nak bini ko pakai

    SUSAH SANGAT KE MENJADI SUAMI YG BERSOPAN SANTUN??? Saves ur soul, prolong ur life and u’ll get better service at nite.

  5. Oh ye, Encik Obefeind, laki I sure offer jadi president kat movement yg u nak buat tu, anti nagging….

    Yess nagging kills and why do woman nag? Ask ur self la kan. Itu adalah senjata pompuan yg paling ampuh….So jgn la cari pasal, anniversary, birthdate bla2 buat reminder la kan.

    But nagging sure nmakes women live longer

    Myself, ???? Nagging masa tak sakit hati sangat, tapi kalau dah mendidih ke tahap magma, aku santau kan je…..

  6. Obefiend: Haha, women and nagging are like isi dan kuku. Sikit punya hal pun nagging. Nagging macam mak nenek. I agree. And yes, while domestic violence is to protect the other gender, we should also have some laws to protect us the men. Kita ni mangsa diskriminasi sebenarnya.

    Zakiah perempuan gemuk: Yes, you were saying?

    tedi: hahaha, some men are not hypocrite dan sepatutnya wanita melihat itu sebagai lelaki yang memiliki tahap kejujuran yang tinggi. Lurus bendul ni baik sebenarnya. Tapi wanita selalu salah anggap niat kami.

    Rika: Who doesn’t? Tapi takkan 24jam nak kena puji? Balance, kalau tidak lupa diri.

    Azhar Abdullah: Hahah, true true, and they expect us to smile and keep quiet. Itu belum lagi dia tepuk tepuk perut boroi kita.. kutuk kutuk depan kekawan dia. And kita hanya mampu tersenyum pahit, biarpun dalam hati, meruntun jiwa, bergelodak hati, merintih perasaan. Hahah

    sreSHAziela: It is not fair, this is discrimination to us, men. When we say, you look a bit chubbier lah, semakin berisilah, kalau yang terlebih sensitif, camner? Domestic violence?

    Desert Rose: Yeah, I expect you to receive more business kan? Haha.

    Let me ask you: “I think u look better in pants/skirt” and the reply will be: “Alah biarlah I pakai pants/ skirt ni..” And bila kita elaborate tentunya ada sedikit ‘kejujuran’ dalam ayat kita, seperti: alah tak lawalah.. (yelah takkan nak meleret leret, berdedai dedai cakap berkias sampai malam). Adakah itu domestic violence?

    I remembered once, I know this girl, dululah, her mouth was like, turn off. So I pass her a pack of mint, and you know what she said: ehh u nih, bagi I macam mulut I berbau pulak. WTF kan!!! What is the best way of telling her that her mouth stinks? Itu belum cium lagi, kalau cium mesti pitam. Hahah. Maka, perempuan tak pernah puas, and they always live in fantasy macam dalam Hollywood movie, kalau boleh ayat lelaki kena ikut script. Sediakanlah skrip segera.

    And Desert Rose, from the look of your writing, I bet your husband dah pakai ear muffler untuk tidak mendengar your nag. Hahahahah..

  7. Well, I think both genders should look good for each other.

    Tak adil kalau girlfriend hot and dressed up, tapi lelaki pakai macam nak pergi pasar. Malu jugak nak keluar dengan lelaki yang tak pandai dressing and takde colour coordination..lol.

    Dua-dua mesti berusaha untuk maintain the heat of the relationship =)

  8. Kau memang MACAM HARAM kan… ngata aku gemuk kan…

    tapi ada aku kisah. kau bukan bakal laki aku pun kan…kan…

    hahahaha

    P.S: Ya. Aku memang sedang tidak bersopan ni.

    hahahaha

  9. Zakiah,

    Betul dia ni mg mcm haram kan,atau secara sopan, dia ni mcm H1N1 kan…..

    Aku tak ske nag okeh, bila aku nag BERSEBAB…. and wahtever it is, when I’m nagging, I’ll a nagging sexy, damn gorgeous woman, so laki aku sukeeeee okays….

  10. haha lawak post nih..hihi

    and that part yang bulu hidung jatuh dalam mee…eiuwwwwww

    alah perempuan, cakap tak bley kalah…ada2 je~

  11. mungkin act nie dibuat sbb mulut laki sebenarnya lagi puaka dr mulut pompuan. at least perempuan nagging skadar meluahkan perasaan..
    tapi laki…huh..cakap ikut sedap mulut dan tak ingat dunia. takde lapik langsung.

    tapi aku pun tak paham jugak kenapa nak ada act nie…?
    adakah sbb manusia dh xleh terima penderaan mental?

  12. Leauparkenzo;
    Haha, true, very the true. And what happens pulak if the guy is hot, while the girl is half-cooked or over-cooked?

    Zakiah:
    Takper, kalau macam jek.

    p/s: dah lama tahu dah. lols.

    Desert Rose:
    Hahaha, and that is why I am NOT your hubby. To that, I must thank God the Almighty. Syukur sesangat.

    gman:
    If we say more, they will say kita tak romantik, if we say less, diaorang cakap we dont care. Indecisive kan diaorang ni.

    Out of your mind:
    See the above answer. 🙂 Dan kenapa perlu ada act macam ni? Supaya lelaki terus didiskriminasi. Gender discrimination, dan luluh jiwa kami memikirkannya.

    Si Gedung Gedang:
    Well, if men go for hot girls, then the not-so-hot girls should go for hot men. Otherwise, be grateful with overcooked or half cooked men. lols.

  13. ah aku baru je got this physical aesthetics issues hurled my way…looks (sadly) counts…but mental macam susu basi,yes hazrey, i totally absolutely agree with you. but just to share a personal experience, sometimes its not about looks at all…apparently men wants a substantial amount of braincells as well hehehe…and again, yes, kalau baju buruk sound je lah kat rumah…dari malu kat luar..

  14. tedi: a’ah untuk perempuan sahaja berdasarkan report akhbar. dan biasalah, orang perempuan expect lelaki redha kalau depa kutuk kita.

    Nad: makan panadol.

    Superzac: trueeeeeeeeeeeeeee… thank you thank you and thank you sebab paham apa yang aku tulis ni. And for being so understanding, you are becoming more hotter zac. Lebih hot dari water heater. 🙂

  15. tapi kan kalau la sebab kecantikan fizikal jadi ukuran …mmmm …agak2 nyer kalau masing-masing dah tua kecemut tu semua masih relevant lagi ker. bukan sebab tu ada perasaan sayang , memahami dan tolak ansur.tapi memang lar , entry ni macam puaka kan.

    aku yang terjahat mulut

  16. Aya AJ: Itu ayat yang perlu diberikan kepada sang wanita. Haha. Esok laki bilang sama isteri, makin banyak kedut u, terus kena tangkap DOmestic violence. And yes, entry ni bukan sahaja macam puaka, tetapi berpuaka sebab baru dikemenyan kan. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *