AL-FATIHAH BUAT IBU SHAM (BLOGGER ON THE SCENE)

AL-FATIHAH BUAT IBU SHAM (BLOGGER ON THE SCENE)

Rakan wartawan yang juga penulis blog ondscene kehilangan ibu tersayang, Siti Mariam Abdullah yang meninggal dunia kira-kira jam 1 petang Selasa, 26 Mei 2009.

Allahyarham kembali menemui PenciptaNya selepas beberapa minggu bergelut dengan barah pankreas.

Harap semua pembaca dapat sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham dan memohon doa dari Allah SWT agar dapat memberikan ketabahan kepada Sham sekeluarga dalam menghadapi kehilangan orang yang amat disayangi. Sesungguhnya Allah SWT lebih menyayangi dan Allah SWT Maha Mengetahui.

“Dari Auf bin Malik ia berkata: Saya telah mendengar Rasulullah SAW – setelah selesai shalat jenazah-bersabda:` Ya Allah ampunilah dosanya, sayangilah dia, maafkanlah dia, sehatkanlah dia, muliakanlah tempat tinggalnya, luaskanlah kuburannya, mandikanlah dia dengan air es dan air embun, bersihkanlah dari segala kesalahan sebagaimana kain putih bersih dari kotoran, gantikanlah untuknya tempat tinggal yang lebih baik dari tempat tinggalnya, keluarga yang lebih baik dari keluarganya, pasangan yang lebih baik dari pasangannya dan peliharalah dia dari siksa kubur dan siksa neraka.” (HR Muslim).

Takziah dari kami di sini untuk Sham sekeluarga.

4 Replies to “AL-FATIHAH BUAT IBU SHAM (BLOGGER ON THE SCENE)”

  1. hazrey..aku rasa blog ko ni da kene virus or da nak corrupt r…

    bila aku masuk jer blog ko keluar error..
    start ari isnin aritu r..
    aku pelik..a
    psal error jer ni..

    tapi masih boleh baca lagi la blog ko ni..

    lagi satu..masa aku nak bukak blog org laen, dia bukak kat window baru tau..lagi la aku pelik!
    blog ko jer yg buat aku pelik..
    blog laen2 ok jer..

    u must do sumtin bout this beb!

  2. salam tuan blog yg manis bak gegula tanpa madu – terimakasih atas ingatan ini dan doa utk arwah ibu. semuanya telah selamat berjalan dgn lancar segala urusan. sori bro, hari tu, aku tak sempat nak reply utk berbual panjang kerana mcm2 hal berkaitan kena diselesaikan.
    semlm dah balik kl tapi masih berulang ke kmpung utk beberapa urusan termasuk tahlil arwah.
    apa2pun, tq bro for ur support. ondscene beroperasi seperti sediakala. 25 jam sehari…!!!
    salam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *