ENTRY PALING SERIOUS DI SINI.

ENTRY PALING SERIOUS DI SINI.

Ya, entry paling serius sebab aku mengalami masalah yang serius.

Dah abis konsert Search, dah abis cerita Radhi OAG, dah abis peragut kena tangkap, dah abis dah. AF pun dah abis.

Semalam I have made a shocking discovery. Rumah aku sudah didiami dua ekor cicak yang tanpa segan silu bermain kejar kejaran di ceiling rumah.

Dan aku hanya mampu melihat. Bukan main gembira lagi. Yang tak bestnya bila cicak ni buat bunyi. Potong stim betul.

Dan aku berhempas pulas google search:

Cara Menghalau Cicak.

Dan terdapat 997 result dari carian itu, dan paling best ialah apabila aku terjerumus ke satu blog orang seberang.

Aku tertarik dengan blog ini selepas menaip carian itu. Yang menariknya ialah foto foto di blog itu, bukan tipsnya. Jantung aku lantas berdegup laju. Teruja, tertarik seketika aku. Apa tidaknya, semua saiz ada. Mauuu terbeliak mata.

Dan aku pasti, mesti pemiliknya tidak menyusu ibunya ketika kecil. Dan pastinya, pemilik itu hantu tetek. Inilah akibatnya apabila ibu bekerja. Semuanya bergantung kepada maid dan maid hari ini bila tokeh takder, cari jantan. Apatah lagi, kalau umah sebelah buat renovation, confirm prospek untuk maid lari adalah tinggi.

Hilang kisah untuk aku cari tips tips cicak ni.

Kalau korang ada tips, bagitau lah, nanti aku bagi ekornya untuk korang. Buat boleh dressing mee goreng mamak.

Aku rasa gambar ni yang paling best untuk entry ni dan ia ada kaitan.

p/s: best cerita Datin Wannabe kat TV3. Hahaha.. it does happen in our community. Sinis.

18 Replies to “ENTRY PALING SERIOUS DI SINI.”

  1. wanna exess: tak pandai lastik.

    ninoZ: tu yang taknak tu, bila spray, dia jatuh, saya ni allergic dengan cicak. Fluffy sangat.

    milomilo: hahahaha.. tapi best kan. Best sangat. Which one is you? lols.

    azhan: hahahah… lu mau churchat sama gue?

  2. aku ada tips baik punya tapi nanti aku email address untuk kau hantar business class tickets for two ok. Limo jangan lupa tau, aku allergic naik taxi.takkan bagi tips bunuh cicak secara free?

    tak begitu?

    p/s: see what i did there?

  3. aku takut ngan jenis2 reptilia atau insect ni..geli2 aku dibuatnyer..
    aku mmg tak reti lastik..tapi aku ada ridsect!!(tolong buat gaya iklan ridsect tumbuk tangan tu)

    sembur jer ngan ubat nyamuk..tapi ko kene tala tepat2 ke arah cicak tu..confirm mati!
    aku tau cicak tu mati sbb aku da byk kali try..

    balas p/s ko: ha ah kan? best citer datin wannabe tu!

  4. Brengsek la, walaupun ada maid, tak la sampai suh maid jadi ibu susu anak wei…

    Aku mg ada masalah ngan cicak, aku tak ske dia, dia pun tak suke aku….ada jual la perangkap dia kat hypermarket, jenama ridsect pun ada.

    And aku dah buat kesimpulan: sume maid Indon pengotor, penipu da miang. Tak yah maid la sume pompuan Indon mcm tu.Dan takyah la sesapa nak cakap bukan semua atau tak baik cakap mcm tu, mereka pun manusia. Aku tetap nak cakap.

  5. nie aku kutip daripada forum yang aku suka lawat dulu2.

    1. “letak bulu burung merak dalam bilik ada cicak.”

    komen – tak tau efektif ke tak.

    2. direct cut and paste di sini”aku penah beli ubat bunuh cicak kat farmasi rasanye.. klu racun semut jenis serbuk.. racun utk lipas/cicak bentuk dia mcm kapur tulis.. garis/conteng kat tepi2 dinding/ lantai tmpt dia slalu lalu.. nanti dia lintas je garisan tu dia mati.. byk la bende tu begelimpangan nanti.. eeee geli. tnya je kaunter farmasi dia tau la”

    terminator salbesyen.

  6. Obefiend: hahaha, reverse ehh.. jahat kau ni.

    ninoZ: setiap yang macho ada kelebihan dan kelemahan. Hahaha… hahahah..

    Zakiah: I know you love ‘fluffy’ things. I know i know.

    rika: will try that.. sorry, will ask someone to try that at home.

    Faryn: Need the ekor?

    ezzati: hahah, abis, kita tak tahu.. google lah. berdosakah aku? hahah..

    Desert Rose: Peguam mulut jahat. Hahah. Ok, memang maid indon tu pengotor, penipu dan miang. Period.

    mizzyN: Kat mana kejadahnya nak cari burung merak? I guess I have to wait for Hong Kong star to perform, diaorang mesti pakai burung merak kan?

    ninoZ: A’ah, good idea. And can I write my blog there as well on the wall using that kapur?

  7. Maaf, tak semua orang gaji seperti yang kamu fikirkan. Masih ada dan banyak juga yang amanah. Mungkin, karena aku pembantu, aku merasa tersinggung…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *