AKU TERUJA – MALAM INI FINAL AKADEMI FANTASIA 7 BEB!! PASTINYA AKU AKAN..

AKU TERUJA – MALAM INI FINAL AKADEMI FANTASIA 7 BEB!! PASTINYA AKU AKAN..

Ya, semua tertunggu tunggu akan siapakah di antara lima peserta Akademi Fantasia selepas mengharungi minggu minggu mencabar bagi memperlihatkan bakat serta skil komunikasi mereka bagi melahirkan chemistry dengan penonton, bakal dinobatkan sebagai juara.

Juara bagi musim ketujuh. Juara yang akan membawa pulang pelbagai hadiah lumayan. Juara yang memenangi undi dari penonton sama ada di venue mahupun di seluruh pelusuk Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak, dengan syarat mereka memiliki dekoder Astro yang sewa bulanannya boleh buat duit pasar. Dan juara inilah yang menunjukkan mereka popular di channel 104 Astro.

Tentunya, penyokong Hafiz, Aril, Isma, Yazid dan Akim sudah mencongak congak, sudah berhubung sesama sendiri, mengingatkan diri masing-masing untuk memastikan nama yang ditaip kelak di paparan atau skrin handphone masing-masing tidak tersilap, dan pastikan semua sudahpun ke kedai handphone untuk membeli top up.

Yang pastinya, dan aku amat pasti, juara pada malam ini juga adalah tokeh tokeh kedai handphone yang sudahpun replenish stok top up kerana sudah enam tahun, tokeh tokeh ini tersenyum apabila ke bank Isnin nanti.

Tetapi tak apa, demi peserta Akademi Fantasia 7, yang future mereka tak tahu lagi memandangkan Maestro dah tak ada lagi dan kini Astro sendiri yang bakal menguruskan mereka.

Yang penting, aku jugak teruja untuk menonton final Akademi Fantasia 7 pada malam ini. Ya, aku sebenarnya tak pernah miss Akademi Fantasia setiap malam minggu, dan sanggup bergaduh dengan mamak restoran sebab bukak channel lain. Dan pastinya malam ini aku akan turut memakai tshirt peserta yang aku sokong walaupun aku tidak berada di Stadium Putra Bukit Jalil.

Ok tipu. Sesangat tipu. Dan aku tak sanggup menipu diri aku sendiri. Aku tak sampai hati untuk berbuat demikian.

Malam ini aku lebih teruja untuk keluar tengok Star Trek. Haha. Aku dah book untuk show malam ini.

Star Trek memang best. Aku tahu sebab aku memang peminat Star Trek sejak dulu lagi.

Dulu dek pengaruh seorang rakan aku, Ebi Azly Abdullah yang kini sudahpun jadik orang besar di RapidKL, aku beli buku sypnosis setiap episod Star Trek yang ditayangkan di Channel 5 (kini TCS 5) Singapura.

Yeah, call me what you want, tapi aku tetap suka Star Trek. A geek? Boleh, tapi ensem geek.

Akademi Fantasia? Nanti adalah orang tulis dalam blog tu nanti. Jangan risau. Yang penting, maxis, celcom dan digi akan bertambah collection diaorang malam ini dan koranglah yang membantu kayakan diaorang. Itu pertumbuhan ekonomi tu. 🙂

Dan itu membuatkan aku terpikir, kenapa aku tak berbaik berbaik dengan Ananda Krishnan dulu, jadik kawan baik dia, mesti aku boleh jadi share partner Maxis. Hahah…

But, that does not mean tak boleh lagi, so here it is: Dear Tan Sri Ananda Krishnan, please call me soonest because I want to be your pren. We, play play sell sell maxis to me can ahh? We go out ahh, we go watch movie, then we play who’s signature is the most unique? Ohh I will bring the paper for us to play that unique signature game. How’s that? Best tak Tan Sri?

Dan hopefully tak hujan malam ni kan, sebab mesti korang akan menyumpah Astro. Haha. Takper, aku doa mintak hujan nanti.

Yang pastinya, jangan stress tau, bagi anda yang terpaksa ‘berhujan’ dengan airmata bukan sebab peserta kegemaran kau tak menang, tapi sebab Astro takde siaran dek hujan.

18 Replies to “AKU TERUJA – MALAM INI FINAL AKADEMI FANTASIA 7 BEB!! PASTINYA AKU AKAN..”

  1. lerrrr..baru nak tengok??
    gi tgk star trek..jgn terlepas
    kitorang last week lagi dah tgk
    besttttt!

    and happy teachers day!!
    eh lupa..ko bukan che’gu
    😀

  2. ninoz: ya selamat hari guru – dan selamat dicerca dan dihina oleh bapak bapak murid, NGO NGO yang macam tak pernah pergi sekolah semata mata kerana nak mendidik anak anak diaorang yang nakal nauzubillah.

    Obefiend & azman: Manchester United perlu at least seri untuk EPL, tapi aku yakin M.U akan menang dengan keputusan 2-1 malam ini. So, aku taknak tengok sebab aku dah tahu M.U akan menang.

    gman: hahaha, sure terbalik restoran mamak dek rusuhan peminat peminat AF ni. Kah kah kah kah. Angles and Demons memang rawks beb.

  3. gua tak tengok AF ini malam walaupun JB dah ujan siang tadi (malam ni takkan ujan lagi kot)gua rasa tomok akan beli top up sejuta untuk undi akak dia…

    gua tak sanggup tgk M.U juga menang,

    jadi gua seboleh2nya akan menyelongkar kotak2 dvd lama untuk carik Pink Floyd ‘The Wall’… boleh jugak buat modal update blog hari isnin.

    *ini statement yg bisa bikin ramai AF freaks marah2 gua… gua tak suka Afiz dgn Aril tu menang mlm ni kerana bagi gua, diorang ni jantan tapi gedik mcm apa ntah…

    …sori guys!

  4. nanti aku tanya pak leman yek. dan ya, akulah captain jim kirk. dan kau mesti mrs spork atau nama sebenar kau – mrs spark plug kan?

    booster? sex booster aku tahu banyak kat johor ni.

  5. wa mmg tak layan AF..takder maknanya….golongan Arbok jer tgok AF….hahha…

    layan tgok Man Utd angkat barclays Cup lagi caraa….hangin jer kan fan liverpool….miahhaaha

  6. ezzati: a’ah jeles sebab depa takyah bayor instalment tiap bulan cam saya. tapi pastinya artis lama jugak jeles. pastinya amy search jugak jeles sebab depa takyah berhempas pulas bertahun tahun nak jadik artis.

    ateeka amer: far from best.

    ajie: Liverpool? Ermm team sekolah mana tu? Hahaha.

    Lee7: Silakan. Next time kena charge. How come your blog is open to invited reader only? Banyak rahsia negara ke dalam tu?

  7. eh aku AFMASUK ARIL tau…

    Kau kutuk aku jugaklah ni kan sebab ketagih AF???

    hahahahahaha

    Malam final tu… rumah aku black out kau… dengar kat era.fm je…

    pastu pagi isnin dengar Hot.fm depa buka lagu Kasih Tak Sampai Aril…

    muahahahaha

    GilA CrAZy aku jadinya

    HAHahaHAhahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *