Month: April 2009

Coding That Destroys My Blog.

Coding That Destroys My Blog.

Yes, I was trying to be pandai pandai and it makes by blog hay wire. Dah jadik apa ntah. Hahaha.. pandai sangat. I thought aku pandai, rupanya tidak – on this coding thingy. Damn.. Now, I must agree, jangan pepandai menggatal tangan or simply ikut some blogs placing some codings.. it is a risk, because…

Read More Read More

PONDAN AGAIN? YES, PONDAN AGAIN. IF YOU NEED TO READ THIS, PLEASE HAVE YOUR US DOLLAR AND I NEED TO STEAL YOUR HANDPHONE TOO.

PONDAN AGAIN? YES, PONDAN AGAIN. IF YOU NEED TO READ THIS, PLEASE HAVE YOUR US DOLLAR AND I NEED TO STEAL YOUR HANDPHONE TOO.

KUALA LUMPUR: Mereka bukan perempuan tulen, tetapi bercita rasa tinggi. Hanya menerima warga asing sebagai pelanggan, kumpulan pondan ini pasti bertempik: ‘We accept US dollar only!’ (Kami hanya terima dolar Amerika!) jika dihampiri lelaki tempatan. Mana dia Kassim, Sulaiman, Dollah, Ghani dan Lazim.. ehh sorry, Mana dia Casey, Suzie, Dolly, Gina and Leeza? Adakah ini…

Read More Read More

THE KOTE AND THE PONDAN.

THE KOTE AND THE PONDAN.

First, let me gelak. There were two things happening today. Aku sibuk gila hari ni. Dari pagi sampai ke petang, dari petang ke malam, dari malam sampai ke subuh. Dan sekarang aku berada jauh nun di Muar sebab ada tugasan. Yang kedua ialah bila aku tengok blog aku. Aku sempat beli pop corn medium size…

Read More Read More

THEY LIKE ABANG ASKAR, THEY LIKE ‘KOTE’ ALTHOUGH THEY DO HAVE ONE TOO , AND THEY ARE SAYING IT OUT LOUD…

THEY LIKE ABANG ASKAR, THEY LIKE ‘KOTE’ ALTHOUGH THEY DO HAVE ONE TOO , AND THEY ARE SAYING IT OUT LOUD…

Excuse me for the foul language. Tapi aku pun tau, orang seperti DonCorleone mesti suka posting ni. Tapi aku yakin, korang dah biasa dengan perkataan tu semua. Hari ni, sedang aku mengedit visual assignment aku, kawan aku meng-Yahoo Messenger aku, dan aku tergelak berguling guling. Nasib baik bini dah vacuum carpet hall semalam sambil jeling…

Read More Read More

The Poyos at Meet Uncle Hussein & Samsons Concert.

The Poyos at Meet Uncle Hussein & Samsons Concert.

Aku tak suka pergi concert. Sebab bising. Hahah. Skema kan? BON JOVI The last time aku really enjoy a concert was Bon Jovi concert in Singapore, many many many years ago, and aku rasa aku dah terlalu tua untuk pergi concert, especially those rock rock concerts. (the upcoming Search concert will be an exceptional). Watching…

Read More Read More

Relief.

Relief.

One thing for sure, I myself personally glad that Datuk Mukhriz is part of the cabinet. Pada pandangan aku yang serba cetek pasal politik ni, kemasukan Mukhriz dapat mengimbangi keadaan politik pada masa ini. Dan aku setuju walaupun tiada jawatan dalam parti, Mukhriz dapat memberikan satu momentum kepada pentadbiran kerajaan, lebih lebih lagi melalui perlantikannya…

Read More Read More

A day.

A day.

Aku menulis dari sebuah tempat yang dijadikan capital kepada sebuah negeri pada 1880, tetapi kini tidak lagi. Pada 1881, tempat ini pernah dilanda banjir amat besar yang menyusul selepas satu tragedi kebakaran besar. Ketika Perang Dunia Kedua, tempat ini ditakluki tentera Jepun pada tanggal 11 Januari, 1942 dan aku pula, suka lagu Gigi, 11 Januari.…

Read More Read More

AYAM NAIK HARGA BALIK – TAPI MAK HAYAM GEBUSS TU APA?

AYAM NAIK HARGA BALIK – TAPI MAK HAYAM GEBUSS TU APA?

Agaknya apa yang cik yam cik yam ni pikirkan? Masa depan mereka? Ehh dia tengok kita lah. sERiOuS ShIt. i WaS NoT DoInG AnYtHinG tOniGHt, sO I FeeL a bIt SunDeLz. Hampir dua minit aku nak taip tu while watching beberapa wanita berbikini ice-sliding their lubscious body on Las Vegas. Best kan main. Main ice.…

Read More Read More