AKU BARU PULANG DARI PUTRAJAYA, DAN AKU KEMALANGAN.

AKU BARU PULANG DARI PUTRAJAYA, DAN AKU KEMALANGAN.

.. masa tu ujan baru henti. lantas jalannya agak licin. mobilku luncur laju. aku kira, sangat laju. Aku bilang 1, 2, 3, rupanya 160km sejam. Itu masih tidak ngetop berbanding satu formula.

Ok, bahasa Malaysia.

.. tadi ujan bro, gua taklah bawak laju, tekan sikit jek. Berapa? Alah tekan sikit jek. Yelah berapa? *sambil hidung kembang melebar sedikit dua tiga sentimeter, dan mata bersinar sinar*, 160 bro, gua asapkan jek keta keta lain. Kalau setakat lori 4o tan yaang besar bagak tu, dengan bas ekspress, lauk jek bro. Tu pun gua rasa gua kena tambah barang kat enjin gua. Gua rasa nak pasang kipas bot lah bro. *suara sedikit tinggi, air liur memercik keluar*. Sebab gua tengok filem pas end pureyes itu hari, keta mamat botak tu terangkat wheelie, gua rasa kalau gua pasang kipas kat belakang keta gua, sure lari bro. Ehh bro, lu nak gi mana, gua tengah cakap ni.. lantak lu lah. Ehh bro, nanti gua pulangkan ehh cd pas end pureyes ko. Broooo…

English pulak? Here it is:

Im ok lah.

Dan ya, aku kemalangan, aku hampir tergelincir di dalam bilik air kat rumah apabila aku baru pulang dari putrajaya.

Mungkin aku patut lakukan sesuatu pada lantai toiletku itu. Ok tipu. Aku akan tanya apa yang patut wife aku lakukan pada toilet itu. Dia pandai buat magic. Kagum aku *muka pegun*.

Dan aku perlu duduk di sofa, untuk fikirkan apa yang perlu dilakukan oleh biniku. Sambil nonton tv. Yes dear? Kejap kejap. Kejap.

13 Replies to “AKU BARU PULANG DARI PUTRAJAYA, DAN AKU KEMALANGAN.”

  1. kat mana eksiden? highway dari putrajaya nak masuk LDP tu je

    kalau situ memang jalan dia beralun macam ombak. lane kanan lak mengumpul air. memang best la

    get well soon

  2. Zara: Hampir tergelincir dengan tergelincir lain tak? 160km/j adalah perlahan berbanding kereta F1.

    wanna_exess: hahaha, betul tu. nanti on the scene takleh ambik gambor.

    anazkia: 🙂

    Obefiend: Hahaha… aku sihat walafiat. Tapi terima kasihlah, di atas keconcernan kau tu. Tersentuh hatiku ini. Hahah

  3. azza:gimik kena lebih ahh.

    dude: tulah, kalau cecah 200 rat, muka aku ada kat blog on the scene, siap dengan IC. Takmoh ahh.

    Ariana: Sedap beb nasi lemak tu, mesti kalau kunyah kenyal kenyal sikit kan.

  4. huahuahaua!!!
    aku pun banyak kemalangan kekadang melebihi 200km/h
    kekadang kat tetangga..kat toilet pun..dapur..malah di bilik sendiri..
    aku kene check doktor, takut2 kene “ostoperesis”..

    ko pun kene check bro!
    hakhakhaakha!

  5. Zakiah: There is nothing wrong to berangan sometimes. It could be a reality too, u wouldn’t know.

    Rika: Yes, I was involved in an accident sebab tak dapat dapat lagi blackberry from celcom. Ntah apa ntah yang melembabkan ‘pemberian’ blackberry ku itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *