Update: MENTERI BESAR JOHOR DISAMAN RM322 JUTA.

Update: MENTERI BESAR JOHOR DISAMAN RM322 JUTA.

Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Johor – (DPMMJ) bakal memulakan perbicaraan saman menuntut gantirugi terhadap Menteri Besar Johor, di Mahkamah Tinggi Johor Bahru, pagi esok.

Perbicaraan sepatutnya bermula hari ini, namun ditangguhkan esok berikutan permohonan pihak yang mewakili defendan.

Berita sepenuhnya melalui Berita TV9 jam 8 malam ini.

18 Replies to “Update: MENTERI BESAR JOHOR DISAMAN RM322 JUTA.”

  1. Hazrey,

    Assalamualaikum warrahmatullah hi wabarakatuh
    (hari ni feeling alim)

    Tq 4 d update. Aku sempat baca headline sajork sb super busy …

    Dema ni mg suka saman2 ni, derang ingat best ke, kalau kalah penyaman yg kena tanggung kos, apa barang.

    Dengarlah nasihat seorang loyer yg ikhlas berkhidmat ni, jgn buang duit saman orang, kalau duit banyak sangat pi lah Mekah ok.

  2. Dia saman atas capability dia sebagai menteri besar ke?

    Boleh ke? Bukankah kalau dia berkait rapat dengan keputusan yang diambil bukan atas capability individu tapi lebih kepada head of state government?

    cth seperti di Pahang tu, berkait rapat pasal konsesi balak yang ditamatkan kan? pecah kontrak ala2 kan?

    kenapa state lawyer tak timbul keraguan kes saman tu dengan menarik kes ke arah penggunaan EQA (environmental quality act)? Kenapa tak dilibatkan national landuse strategy yang mengezonkan hampir kesemua hutan di pahang sebagai kawasan tadahan air (sensitive zone?)

    Aku kadang tak faham. Macamana lawyer yang mendakwa tu boleh memuaskan hati penghakiman hanya dengan berorientasikan akta berkait rapat dengan perniagaan.

    Sedangkan… ianya berkait rapat dengan sumber terhad negeri iaitu TANAH.

    Kebijaksanaan orang Malaysia tentang law semakin pelik.

    Pasal yang MB Johor ni aku ingat kat TV3.

    hmmm

    aku masih tertanya-tanya in what reason saman itu disuakan ke individual capacity. yang membawa maksud sepertinya dia sebagai Ghani bukan MB, head of state government.

    Any policy, strategy, development, approved or disapproved adalah atas kuasa mesyuarat negeri.

    How come eh… as individual kes ini disebut mahkamah.

    hmmmm

  3. Apa apalah………setahu aku semua ahli dalam DPMM adalah usahawan….yang 80% bergantung dengan gov projek….DPMM tu wujud dan boleh bertahan sebab dapat support dari GOV…samada state gov atau federal gov…….jangan jadi kacang lupakan kulit. kes nie dah bertahun angin aku dengar tapi tak ada apa pun….kes apa…projek mane? tahun bila? kalau projek batal kenapa? apa stand Gov batalkan projek…..cerita saman nie menarik tapi ada value ke? pasal Hazren nie tak diterima oleh sebahagian masyarakat media di Johor….

  4. Aku jawab la bleh???

    Zakiah mcm ni lah lebih kurang pandangan I.

    If sue in the capacity as individual, peluang to settle amicably adalah cerah. So serve d purpose of suing itself, dapat la damages sebab d main reason to sue is to get damages.

    Yes bukan tak boleh sue atas nama state, but realisticly boleh jalan ke kes???? They will use OSA, and wont release any better and particular documentation when summoned to do atas alasan maklumat sulit. Kerajaan dilindungi oleh segal amacam kekebalan yg end u up nowhere if sue them

    If he is sued in his individual capacity, dia akan malu seh, so PM will surely ask him to settle outside court or something like that. Somemore, his goodname sure2 will be tainted, so apalagi, good reason to sack him. Maybe ada some coloured intention behind it.Politically motivated ke kita tak tau, mungkin En hazrey tau kot.

  5. Anonymous ni aku berjaya trace his identity. Haha.

    Aku seriously hanya mampu ketawa dan tertawa, terguling guling sebab I know where you stand. Haha.

    Tak diterima? hahahahah, hahaha.. you better get your facts right buddy Mr.. takyah sebutlah ur name, nanti malu lak karang. hahahah…

    And, even so, apa kena mengena MB Johor disaman dengan aku? hahaha.. yeah, lets see whether your statement is substantial or not. seriously, how can you work there, after all? Do u really have the qualification? Or you are there out of sympathy? do you really have to be that sympathetic? lols.

    yeah, i believed you did beg. Haha.

    jangan marah tau, tak elok because I know who you are, and me, knowing where you come from, I decided not to be angry with your comment.

    I am honoured because you are willing to take the trouble to find my blog. lols. kat office tu takder kerja ke? bila pindah? lols.

    And your whole comment about kacang lupakan kulit is lame and unjustified at all. Just how did you get that job to say something like this? that is the reason why rakyat marah. have to put aside the arrogance buddy. damn.. lols. You better read what you wrote.

    Zakiah and desert rose, sorrylah tak dapat nak jawab, nanti contempt of court. And no, it is not politically motivated. I interviewed the Yang Dipertua of DPMMJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *